Keystone logo
Kroatië

Studie MBA in Kroatië 2024

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  269
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  52
 • Internet abonnement

  24
 • Lokaal vervoer

  44

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  3

Over Kroatië

Over Kroatië ligt aan de Adriatische Zee in Zuidoost-Europa, Kroatië grenst aan Hongarije, Bosnië en Herzegovina, Servië, Montenegro en Slovenië. Zij verklaarde zijn onafhankelijkheid in 1991, en hoewel het duurde nog enkele jaren van vechten om te stabiliseren, het is nu een solide parlementaire democratie. Inbegrepen in het land zijn veel eilanden in de Adriatische Zee; allemaal samen, Kroatië heeft 5835 km kustlijn. Het land controleert het grootste deel van het land routes tussen West-Europa en de Turkse Straits en de Egeïsche Zee. Het klimaat is zowel mediterrane als continentaal, met de laatste is vaker en die aanleiding geven tot koude winters en warme zomers. Langs de kust, het is meer gematigd. Zaken Studeren in Kroatië Hoewel de nationale taal is Kroatisch, gezien het feit dat Engels wordt beschouwd als de taal van het bedrijfsleven, kunt u zaken studeren in Kroatië in die taal bij verschillende instellingen.U vindt zowel de bachelor- en masteropleidingen in het bedrijfsleven beschikbaar en sommige scholen bieden verschillende specialisaties, zoals marketing, management, financiën, human resources en informatiesystemen. In sommige gevallen, de instelling is een filiaal of een tak van een universiteit gevestigd in een ander land. De lengte van de tijd die nodig is om je diploma in Kroatië zal afhangen van de specifieke programma dat u kiest. In het algemeen zal een bacheloropleiding duurt vier jaar, terwijl een master's degree is een of twee jaar lang. Opleidingen zijn vaak opgezet volgens een semester kalender met de herfst en de lente-sessies, meestal van september tot en met mei; een zomercursus schema kunnen beschikbaar of benodigd zijn. Zoals typisch, online opties zijn flexibeler. De kosten van je opleiding zal variëren, afhankelijk van waar je kiest om te studeren en het soort programma dat u kiest voor. Programma Een bachelor kan variëren van ongeveer 4375-5900 euro per jaar.Dit geldt niet voor extra kosten, boeken, leveringen of kosten van levensonderhoud. Examengeld voor buitenlandse filialen zijn ook niet inbegrepen. Een eenjarige MBA-programma kan kosten twee keer zo, en er kan een optie voor part-time studie ook. Het krijgen van een bedrijf graad in Kroatië is een geweldige kans voor studenten die geïnteresseerd zijn in het werken in het internationale bedrijfsleven. Het is vooral nuttig als u profiteren van stageplaatsen, zoals hier werken zal leermogelijkheden zou je niet in staat zijn om elders te voorzien. Als een nog ontwikkelende economie, zal het ondernemingsklimaat hier heel anders dan in sommige andere landen. Als u een programma dat banden met buitenlandse instellingen moet kiezen, kunt u verder verbeteren van uw verhandelbaarheid voor de werkgelegenheid na het afstuderen.

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studentenvisum (Viza C) / Verblijfsvergunning voor studenten

Prijs en valuta

HRK 500

De aanvraagkosten voor de tijdelijke verblijfsvergunning met het oog op studie bedragen 500 Kuna (ongeveer 65 EUR).

Internationale studenten die een beurs ontvangen van het Kroatische Ministerie van Wetenschap, Onderwijs en Sport en het Agentschap voor Mobiliteit en EU-programma's zijn vrijgesteld van deze vergoeding, maar zij moeten wel 240,00 HRK betalen voor de afgifte van de verblijfskaart (ongeveer 35,00 EUR) en het zegelrecht van 20,00 HRK (ongeveer 3,00 EUR).

Wie kan het visum aanvragen?

Internationale studenten die in Kroatië willen studeren, moeten een tijdelijke verblijfsvergunning aanvragen als hun verblijf in Kroatië langer is dan 90 dagen.

Burgers van de Europese Unie hebben geen visum nodig. Wel zijn een paspoort en een identiteitskaart vereist. Voor alle anderen is een visum nodig, dat kan worden verkregen bij het dichtstbijzijnde Kroatische consulaat.

Informatie over visumplichtige landen is te vinden op de website van het Kroatische Ministerie van Buitenlandse en Europese Zaken: http://www.mvep.hr/en/consular-information/visas/visa-requirements-overview/

Waar kunt u de aanvraag doen?

Diplomatieke missie of consulaat van de Republiek Kroatië

De visumaanvraag (Viza C) moet worden ingediend bij de diplomatieke vertegenwoordiging of het consulaat van de Republiek Kroatië in het thuisland van de vreemdeling. De visumaanvraag kan persoonlijk of per e-mail worden ingediend.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Kandidaten moeten het visumaanvraagformulier (Viza C) invullen en samen met de vereiste documenten indienen bij de Kroatische ambassade of het consulaat in hun woonplaats. Kandidaten kunnen de aanvraag indienen via e-mail of persoonlijk.

De volgende documenten moeten worden overlegd:

 • Eenkleurige foto 35x45 mm
 • Een geldig paspoort en fotokopie van een paspoort (niet-EU-burgers) of identiteitskaart (EU-burgers)
 • Bewijs van beveiligde huisvesting (bijv. schriftelijk bewijs van beveiligde accommodatie in de studentenflat of een huurovereenkomst voor een appartement en bewijs van appartementseigendom van de verhuurder voor studenten in privé-accommodatie). Houd er rekening mee dat u bij aankomst in Kroatië binnen 48 uur uw adres moet opgeven bij het Vreemdelingenbureau van het plaatselijke politiebureau. Als je in een hotel of studentenhuis verblijft, wordt je adres automatisch geregistreerd.
 • Bewijs van zorgverzekering
 • Bewijs van voldoende middelen om zichzelf te onderhouden: een studiebeurs of bewijs van toegang tot financiën ter waarde van ten minste 1.000 Kuna per maand gedurende 12 maanden. Het bewijs van ontvangst van een beurs wordt afgegeven door de rechtspersoon die de beurs toekent en het bewijs van financiën wordt afgegeven door een bank in de vorm van een bankafschrift.
 • Bewijs van toelating tot een instelling voor hoger onderwijs in Kroatië geschreven in de Kroatische taal.

Wanneer moet je solliciteren?

Studenten die een aanvraag indienen bij de diplomatieke missie of het consulaat van de Republiek Kroatië in hun thuisland, moeten dit doen vóór hun geplande aankomst in Kroatië. De gebruikelijke procedure kan drie maanden of langer duren (inclusief de tijd die nodig is om alle benodigde documenten in het Kroatisch te vertalen). Er is ook een versnelde mogelijkheid om de aanvraag af te handelen en studenten kunnen dit aanvragen bij de diplomatieke post of het consulaat, in dat geval betalen ze een hoger tarief.

De tijdelijke verblijfsvergunning wordt meestal verleend voor de duur van een jaar of voor de duur van het studiejaar.

Verwerkingstijd

3 Months

Werkmogelijkheden

Alle voltijdstudenten aan Kroatische instellingen voor hoger onderwijs kunnen incidenteel studentenwerk aanvragen. Hetzelfde geldt voor internationale studenten.

In Kroatië wordt de tewerkstelling van voltijdstudenten verzorgd door het Studenten Service Centrum (Student Services), dat dochterondernemingen heeft in alle universiteitssteden en elders.

Internationale studenten van korte opleidingen (uitwisselingsstudenten, gaststudenten) dienen bij de hoger onderwijsinstelling waar zij zich aanmelden te informeren of zij wel of niet incidenteel werk mogen verrichten via het studentenservicecentrum en onder welke voorwaarden.

Als een internationale student incidenteel via het Studenten Service Centrum mag werken, kan hij/zij zich aanmelden door persoonlijk langs te komen bij het Studenten Service Centrum en een formulier in te vullen.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.