Keystone logo
Marokko

Studie MBA in Marokko 2024

Studeer in Marokko

Marokko heeft veertien grote openbare universiteiten, evenals speciale scholen en internationale universiteiten. Zakelijke graden worden meestal genomen bij een openbare universiteit of een internationale universiteit. Particuliere instellingen zijn ook in Marokko. Een van de redenen waarom studenten kiezen voor Marokko is vanwege de enorme groei van de sector business management onderwijs. De betaalbaarheid van het programma en de mogelijkheid om te studeren in een gebied met een rijke geschiedenis en cultureel erfgoed dragen allemaal bij aan deze groei. Een undergraduate zakelijke graad vereist vier jaar full-time studie en een master 's degree vereist twee jaar full-time studie. Het academisch jaar in Marokko heeft twee semesters. De val semester loopt van augustus tot december en het tweede semester loopt van januari tot en met mei. Veel scholen bieden ook een kortere zomer termijn.Studeren in Marokko biedt het voordeel van studeren in een Arabisch land dat een bewezen track record van het produceren van uitstekende zakelijke professionals heeft. Studenten die afstuderen met een business diploma van Marokko zal worden klaar om zakelijke leiders te worden in de Arabische wereld. Een dieper begrip van de Arabische cultuur en de mensen van deze regio zal helpen met zakelijke activiteiten in de toekomst. Degenen die een Masters of Business in Marokko na te streven zal worden in een betere positie voor leidinggevende functies en promoties vanwege hun uitgebreide opleiding. De kosten van studeren in Marokko is een van de voordelen van dit gebied. De meeste studenten zullen collegegeld vinden redelijk betaalbaar te zijn. Het lesgeld in particuliere universiteiten zal variëren afhankelijk van de universiteit en programma gekozen.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  171
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  12
 • Internet abonnement

  31
 • Lokaal vervoer

  14

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  5
 • Pint lokaal bier

  2

Over Marokko

Marokko is een Arabisch land in de Maghreb-regio van Noord-Afrika. Genieten van vrijheid dat niet gebruikelijk is bij haar buren, is het lange tijd een belangrijke speler in de geschiedenis van de regio. Vandaag de dag is de constitutionele monarchie steeds een populaire toeristische bestemming, aantrekking meer dan 10 miljoen toeristen per jaar. Zijn oude steden en mooie berg terrein trekken mensen naar Marokko om het land 's cultuur en schoonheid te ervaren voor zichzelf. Casablanca, de grootste stad, is een van de grootste trekt voor toeristen, beroemd in de klassieke Hollywood-films gemaakt. Als Marokko blijft groeien als een economische en politieke macht, zijn veel mensen hun aandacht op haar universitaire systeem als een kans voor internationale studie.

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

De kosten voor een studentenvisum voor Marokko variëren op basis van de nationaliteit van de aanvrager.

Voor Amerikaanse burgers zijn de kosten als volgt:

 • Verblijfsperiode van 3 tot 90 dagen (één toegang): $ 23,85
 • Verblijfsperiode van 3 tot 90 dagen (twee inzendingen): $ 35,80

Wie kan het visum aanvragen?

Veel nationaliteiten kunnen tot 90 dagen zonder visum Marokko binnenkomen.

Als je studiecursus langer dan 90 dagen duurt, heb je een studentenvisum nodig.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Marokkaanse ambassade / Online

Vraag je studentenvisum aan bij de dichtstbijzijnde Marokkaanse ambassade in je woonland. Mogelijk kunt u de aanvraag ook online indienen.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Vraag het visum aan nadat u een toelatingsbrief heeft ontvangen bij een erkende instelling in Marokko.

Meestal moet u de volgende documentatie indienen:

 • Een visumaanvraagformulier naar behoren ingevuld en ondertekend
 • Origineel paspoort (meer dan 6 maanden geldig op de inreisdatum)
 • Kopie van het originele paspoort (pagina's 1-3)
 • Twee kleurenfoto's in paspoortformaat met witte achtergrond
 • Kopie van de toelatingsbrief of klasregistratie afgegeven door de school in Marokko
 • Kopie van de vliegtickets of van de bevestigde reservering
 • Certificering dat u over het vereiste bedrag voor onderhoud beschikt op basis van de duur van uw cursus.

Wanneer moet je solliciteren?

De verwerkingstijden van de aanvraag liggen tussen de 2 en 15 werkdagen.

Het studentenvisum voor Marokko is doorgaans geldig voor een periode van 3 jaar.

Verwerkingstijd

15 Days

Werkmogelijkheden

Buitenlandse ingezetenen kunnen niet werken in banen die kunnen worden vervuld door een Marokkaanse burger. Houders van een studentenvisum mogen meestal niet werken terwijl ze in Marokko studeren. Neem contact op met uw ambassade.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.

Houd er rekening mee dat voordat een visum kan worden afgegeven, alle aanvragers van een studentenvisum sterke sociale en economische banden met hun land van verblijf moeten aantonen, zodat ze na een tijdelijk studieverblijf in Marokko gedwongen worden terug te keren.