Keystone logo

Studie MBA in Polen 2023

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  278
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  62
 • Internet abonnement

  12
 • Lokaal vervoer

  21

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  5
 • Pint lokaal bier

  2

Over Polen

De Republiek Polen is een land gelegen in Centraal-Europa in de buurt van de Tsjechische Republiek en Duitsland. Het land is de thuisbasis van 38,5 miljoen mensen en het is een lid van de Europese Unie. Zodra een communistisch land, het gebied heeft een lange geschiedenis en de unieke cultuur. Van haar erfgoed op basis van het christendom aan zijn aantrekkende economie en de moderne levensstijl, Polen heeft een groot deel aan een student, met inbegrip van internationale studies bieden. Voor degenen die willen een bedrijf studies graden hier voort te zetten, is het vaak mogelijk om dit te doen met een paar tips.

Studeer in Polen

Welk type van de Business Studies zijn beschikbaar in Polen? Polen biedt een verscheidenheid aan zakelijke studies cursussen, waaronder die op de bachelor of Hbo-niveau en Master-opleidingen. De meest voorkomende master programma's zijn de MBA en Executive MBA-opleidingen. Het onderwijssysteem hier wordt beschouwd als een hoge kwaliteit en wordt vaak herkend door heel Europa en in de westerse culturen. Sommige van deze programma's zijn volledig in het Engels gegeven, niet alleen Pools. Dit biedt internationale studenten de mogelijkheid om in te schrijven in een van de universiteiten zonder de taal te kennen. Wat zijn de opties voor MBA graden in Polen voor internationale studenten? Er zijn vele redenen om in te schrijven in het Pools business schools. Ten eerste zijn er veel kwalitatief hoogwaardige scholen om uit te kiezen. De meeste programma's zijn hier twee jaar bij de masters degree niveau. Sommige programma's zijn langer, en snelle, een jaar programma's zijn ook beschikbaar.Internationale studenten kunnen kiezen uit een breed scala aan zakelijke studie specialisaties. Dit geldt ook voor programma's zoals die zich richten op zakelijke technologie, reclame en marketing, internationale / wereldwijde business, en human resources. Hoeveel kost het om Inschrijven voor Business Studies in Polen? Als internationale student, zal je meer betalen om het verkrijgen van uw onderwijs in Polen dan wanneer je een burger, ook op de publieke en private scholen daar. Echter, het onderwijs in Polen heeft de neiging meer betaalbaar dan in andere Europese landen, de VS en Canada te zijn. De school en de duur van de studie impact van deze kosten het meest. Wat zijn de mogelijkheden na het afstuderen? Na het behalen van een masters degree programma, individuen zijn dan in staat op posities in elk van de bedrijven in het land over te nemen. Dit kan helpen individuen om het beheer-level posities te verkrijgen.Er zijn mogelijkheden in het hele land als de economie blijft verbeteren. Goed bestudeerde studenten zijn altijd nodig in gebieden die van strategisch onderhandelen en wereldwijde economie.

Visa Requirements

 • C type visa – a short-term Schengen visa.
 • D type visa – a long-term national visa issued for up to one year.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

C type visa; D type visa

Prijs en valuta

USD 160

The application fee for a student visa to Poland is around $160. The fees are subject to change.

Wie kan het visum aanvragen?

Students from European Union countries do not need a visa to study in Poland. However, when you have arrived in Poland, you do need to apply for a temporary study visa at the local Voivod’s office.

Students from outside the European Union typically need to apply for a student visa before entering Poland. There are, however, a number of countries that are free of this requirement. You can check if your country is on the list here: http://www.msz.gov.pl

Waar kunt u de aanvraag doen?

Polish embassy or consulate

You should apply for a student visa at the Polish embassy or consulate in your current country of residence.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Once you get admission to your selected university they will send you proper documents that you will use to get your student visa. You should apply for a student visa at your nearest Polish embassy or consulate. These are the documents you may typically be asked to provide:

 • A signed and complete filled Visa Application of Poland for students.
 • Passport that must be valid for at least three months after you plan to leave Poland.
 • Photocopy of National ID card.
 • Official letter from the university or college in Poland where you plan to study.
 • A brief CV or resume.
 • All your previous certificates and diplomas.
 • Proof that you have proficiency in the language in which you wish to study.
 • Proof that you are financially strong enough to bear your educational and living expenses in Poland.
 • Health insurance certificate that is accepted in Europe.
 • Two passport-sized photos.
 • Pay the Visa Application Fee
 • Proof of Accommodation in Poland.

All students have to legalize their stay in Poland by applying for a temporary residence permit. This has to be done a short time after arrival in Poland. Universities will help you with the application procedures. A temporary residence permit entitles you to stay and work in Poland.

Wanneer moet je solliciteren?

It can typically take around 15 days to process your student visa application. However, the processing times vary depending on the country and the type of visa you are applying for. Make sure to apply as soon as possible.

The length of the student visa depends on the length of your course.

Verwerkingstijd

15 Days

Werkmogelijkheden

International students have the right to work while studying in Poland as long as they are enrolled in an educational Institution. 20 hours of work are permitted during studies, as well as 3 months of full-time work during holidays. Full time work is permitted for Residence Card holders.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Your visa application may be rejected if you are not able to show proof of the required funds, or if you provide incorrect or incomplete documents.