Keystone logo
Polen

Studie MBA in Polen 2024

Studeer in Polen

Welk type van de Business Studies zijn beschikbaar in Polen? Polen biedt een verscheidenheid aan zakelijke studies cursussen, waaronder die op de bachelor of Hbo-niveau en Master-opleidingen. De meest voorkomende master programma's zijn de MBA en Executive MBA-opleidingen. Het onderwijssysteem hier wordt beschouwd als een hoge kwaliteit en wordt vaak herkend door heel Europa en in de westerse culturen. Sommige van deze programma's zijn volledig in het Engels gegeven, niet alleen Pools. Dit biedt internationale studenten de mogelijkheid om in te schrijven in een van de universiteiten zonder de taal te kennen. Wat zijn de opties voor MBA graden in Polen voor internationale studenten? Er zijn vele redenen om in te schrijven in het Pools business schools. Ten eerste zijn er veel kwalitatief hoogwaardige scholen om uit te kiezen. De meeste programma's zijn hier twee jaar bij de masters degree niveau. Sommige programma's zijn langer, en snelle, een jaar programma's zijn ook beschikbaar.Internationale studenten kunnen kiezen uit een breed scala aan zakelijke studie specialisaties. Dit geldt ook voor programma's zoals die zich richten op zakelijke technologie, reclame en marketing, internationale / wereldwijde business, en human resources. Hoeveel kost het om Inschrijven voor Business Studies in Polen? Als internationale student, zal je meer betalen om het verkrijgen van uw onderwijs in Polen dan wanneer je een burger, ook op de publieke en private scholen daar. Echter, het onderwijs in Polen heeft de neiging meer betaalbaar dan in andere Europese landen, de VS en Canada te zijn. De school en de duur van de studie impact van deze kosten het meest. Wat zijn de mogelijkheden na het afstuderen? Na het behalen van een masters degree programma, individuen zijn dan in staat op posities in elk van de bedrijven in het land over te nemen. Dit kan helpen individuen om het beheer-level posities te verkrijgen.Er zijn mogelijkheden in het hele land als de economie blijft verbeteren. Goed bestudeerde studenten zijn altijd nodig in gebieden die van strategisch onderhandelen en wereldwijde economie.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  363
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  79
 • Internet abonnement

  13
 • Lokaal vervoer

  27

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  7
 • bioscoopkaartje

  6
 • Pint lokaal bier

  3

Over Polen

De Republiek Polen is een land gelegen in Centraal-Europa in de buurt van de Tsjechische Republiek en Duitsland. Het land is de thuisbasis van 38,5 miljoen mensen en het is een lid van de Europese Unie. Zodra een communistisch land, het gebied heeft een lange geschiedenis en de unieke cultuur. Van haar erfgoed op basis van het christendom aan zijn aantrekkende economie en de moderne levensstijl, Polen heeft een groot deel aan een student, met inbegrip van internationale studies bieden. Voor degenen die willen een bedrijf studies graden hier voort te zetten, is het vaak mogelijk om dit te doen met een paar tips.

Visumvereisten

 • C-type visum - een Schengenvisum voor de korte termijn.
 • D-type visum – een nationaal visum voor de lange termijn afgegeven voor maximaal een jaar.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

C-type visum; D-type visum

Prijs en valuta

USD 160

De aanvraagkosten voor een studentenvisum voor Polen bedragen ongeveer $ 160. De vergoedingen kunnen worden gewijzigd.

Wie kan het visum aanvragen?

Studenten uit landen van de Europese Unie hebben geen visum nodig om in Polen te studeren. Wanneer u echter in Polen bent aangekomen, moet u wel een tijdelijk studievisum aanvragen bij het plaatselijke kantoor van Voivod.

Studenten van buiten de Europese Unie moeten doorgaans een studentenvisum aanvragen voordat ze Polen binnenkomen. Er zijn echter een aantal landen die vrijgesteld zijn van deze eis. U kunt hier controleren of uw land op de lijst staat: http://www.msz.gov.pl

Waar kunt u de aanvraag doen?

Poolse ambassade of consulaat

Je moet een studentenvisum aanvragen bij de Poolse ambassade of het consulaat in je huidige land van verblijf.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Zodra je toegang hebt tot de door jou geselecteerde universiteit, sturen ze je de juiste documenten die je zult gebruiken om je studentenvisum te krijgen. Je moet een studentenvisum aanvragen bij je dichtstbijzijnde Poolse ambassade of consulaat. Dit zijn de documenten die u doorgaans kunt vragen:

 • Een ondertekende en volledig ingevulde visumaanvraag van Polen voor studenten.
 • Paspoort dat nog minimaal drie maanden geldig moet zijn nadat u van plan bent Polen te verlaten.
 • Fotokopie van de nationale identiteitskaart.
 • Officiële brief van de universiteit of hogeschool in Polen waar je gaat studeren.
 • Een kort cv of CV.
 • Al uw eerdere certificaten en diploma's.
 • Een bewijs dat je de taal waarin je wilt studeren goed beheerst.
 • Bewijs dat u financieel sterk genoeg bent om uw onderwijs- en levensonderhoudskosten in Polen te dragen.
 • Zorgverzekeringsbewijs dat in Europa wordt geaccepteerd.
 • Twee pasfoto's.
 • Betaal de visumaanvraagkosten
 • Bewijs van accommodatie in Polen.

Alle studenten moeten hun verblijf in Polen legaliseren door een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen. Dit moet kort na aankomst in Polen gebeuren. Universiteiten helpen je met de aanvraagprocedures. Met een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd mag u in Polen blijven en werken.

Wanneer moet je solliciteren?

Het kan doorgaans ongeveer 15 dagen duren om uw aanvraag voor een studentenvisum te verwerken. De verwerkingstijden variëren echter afhankelijk van het land en het type visum dat u aanvraagt. Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk solliciteert.

De lengte van het studentenvisum is afhankelijk van de duur van je cursus.

Verwerkingstijd

15 Days

Werkmogelijkheden

Internationale studenten hebben het recht om te werken tijdens hun studie in Polen, zolang ze zijn ingeschreven bij een onderwijsinstelling. 20 uur werken tijdens de studie is toegestaan, evenals 3 maanden voltijds werken tijdens vakanties. Voltijds werken is toegestaan voor houders van een Residence Card.

Uren per week

20

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.