Keystone logo
Turkije

Studie MBA in Turkije 2024

Studeer in Turkije

Het verdienen van een Business Degree in Turkije Turkije 's hoger onderwijs biedt twee jaar (Associate ' s), vier jaar (Bachelor 's) of zes jaar (Master ' s) graden met de optie om te streven naar een op onderzoek gebaseerde doctorsgraad. Studenten wier moedertaal niet Engels kan worden gevraagd door sommige universiteiten om een ​​extra jaar Engels voorbereidende studie te voltooien voordat u zich inschrijft voor een opleiding of slagen voor een "vrijstelling examen " tonen hun vaardigheid in het Engels. Meer dan 800 hogescholen en universiteiten werken in Turkije, met de meerderheid van hen gevestigd in Istanbul, Ankara en Izmir, de drie grootste steden van Turkije 's. De Raad Hoger Onderwijs regelt het hoger onderwijs in Turkije en voorziet in de financiering voor openbare instellingen. Educatieve normen variëren tussen Turkse universiteiten, met een aantal vergelijkbaar met de top wereld universiteiten in de VS en Europa.Zakelijke studenten die een meester 's degree Turkije zal tegenkomen programma geacht "zonder proefschrift " of "met een proefschrift ". Dit betekent simpelweg dat ofwel een scriptie of termijn project is nodig om een diploma te verdienen, samen met de voltooiing van alle programma cursussen. Collegegeld Collegegeld is zeer betaalbaar in Turkije, vooral bij openbare universiteiten die worden gefinancierd door de overheid. Openbare universiteit collegegeld worden vastgesteld door de Turkse regering voorafgaand aan het begin van een studiejaar, zodat elk jaar kan collegegeld presenteren andere vorm van vorig jaar 's kosten. Waarom Verdien een Business Degree in Turkije? Als een hoog ontwikkeld land met een opkomende markteconomie, Turkije draagt ​​aanzienlijk bij aan de mondiale productie normen door de uitvoer van grote hoeveelheden agrarische artikelen, auto's, textiel en huishoudelijke apparaten.Bovendien, Turkije 's consistente beklimming in een belangrijke rol als leider in de wereldwijde bankwezen, industrie en communicatie markten maakt het verdienen van een Turks bedrijf mate bevorderlijk voor het vinden van werk in de wereldwijde bedrijfsleven.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  264
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  18
 • Internet abonnement

  9
 • Lokaal vervoer

  25

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  5
 • bioscoopkaartje

  4
 • Pint lokaal bier

  2

Over Turkije

Met zijn grondgebied verdeeld tussen West-Azië en Zuidoost-Europa, de Republiek Turkije is een fascinerend land met een rijke en chaotische verleden en een even complex aanwezig. Acht landen vormen de grens - Bulgarije, Iran, Griekenland, Armenië, Georgië, Syrië, Azerbeidzjan en Irak, Turkije blijft van vitaal belang voor de internationale gemeenschap vanwege zijn geografische ligging, secularisme en stabiele democratische regering in een regio die bekend staat om chaos en oorlog. Een van de oprichters van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), de Verenigde Naties en de G-20, Turkije is de thuisbasis van voornamelijk etnische Turken en ongeveer 25 procent etnische Koerden die de islam te oefenen en te spreken Turks, het land " s officiële taal. Snelle ontwikkeling van Turkije 's diplomatieke en economische initiatieven hebben bijgedragen aan andere wereldleiders, waarbij Turkije als een opkomende regionale macht.

Visumvereisten

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Studenten visum

Prijs en valuta

De visumverwerkingskosten variëren afhankelijk van uw nationaliteit.

Wie kan het visum aanvragen?

Alle internationale studenten hebben een studentenvisum nodig om in Turkije te kunnen studeren. Uitzonderingen zijn mensen die wettelijk afhankelijk zijn van iemand in Turkije met een diplomatiek visum.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Turkse ambassade of consulaat

Alle internationale studenten moeten het studentenvisum aanvragen bij hun dichtstbijzijnde Turkse ambassade of consulaat.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Om een studentenvisum voor Turkije te krijgen, moet je je eerst inschrijven voor een Turkse universiteit, school of een door het Ministerie van Onderwijs gecertificeerde taalcursus.

U moet een visumaanvraagformulier invullen en indienen bij de Turkse ambassade met de vereiste documenten die meestal het volgende bevatten:

 • Paspoort: Geldig voor een periode langer dan 90 dagen
 • 2 pasfoto's
 • Acceptatiebrief van de Turkse instelling voor hoger onderwijs
 • Zorgverzekering bewijs
 • Retourticket bewijs
 • Bewijs van voldoende financiële middelen om je studie en leven in Turkije te ondersteunen
 • Bewijs van goed gedrag
 • Medisch attest

Verder dienen studenten binnen 1 maand na aankomst in Turkije een verblijfsvergunning aan te vragen bij de lokale autoriteiten (als de student zich in Turkije bevindt). De volgende documenten moeten worden ingediend bij de afdeling Buitenlandse Betrekkingen van het lokale hoofdbureau van politie:

 • Aanvraagformulier en kosten
 • Reisdocument: 2 exemplaren samen met het studentenvisum
 • 4 pasfoto's
 • Brief of document van de instelling: het moet worden afgegeven door de gastuniversiteit, waarin de start- en einddatum van de studie in Turkije wordt vermeld

Om uw verblijfsvergunning te verlengen, moet u 60 dagen voordat uw verblijfsvergunning verloopt langs de lokale autoriteiten gaan.

Wanneer moet je solliciteren?

Het duurt over het algemeen ongeveer acht weken vanaf de dag dat u uw aanvraag indient totdat u uw visum ontvangt.

Het studentenvisum is over het algemeen een jaar geldig voor een enkele binnenkomst. Hoewel er een tijdslimiet op je visum staat, blijft je studentenvisum geldig zolang je ingeschreven staat op de school.

Verwerkingstijd

8 Weeks

Werkmogelijkheden

Meestal hebben internationale studenten geen wettelijk recht om te werken tijdens hun studie in Turkije. Studenten kunnen als internationale onderzoekers onderzoekswerk doen aan Turkse universiteiten.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Uw visumaanvraag kan worden afgewezen als u geen bewijs kunt overleggen van de vereiste financiële middelen of als u onjuiste of onvolledige documenten verstrekt.