Keystone logo
Verenigde Staten

Studie MBA in Verenigde Staten 2024

Studeer in Verenigde Staten

Business studies in de Verenigde Staten plaatsvinden in hogescholen en universiteiten in het hele land. Terwijl de meeste grote steden hebben een college van een soort, de belangrijkste universiteiten en hogescholen hebben de neiging om zich in de buurt van de grote stedelijke centra. Mensen komen uit het hele land om zaken te studeren in de Verenigde Staten vanwege de sterke economie en zeer succesvolle zakelijke professionals die bekend zijn over de hele wereld voor hun business sense. Een Master in Business Administration aan een Amerikaanse universiteit wordt erkend in de hele wereld. Het academisch jaar in Amerika bestaat uit twee semesters. Studenten studeren voor een semester, dat loopt van september tot december, en dan een veer semester, dat loopt van januari tot mei. Veel hogescholen hebben ook een zomersemester, hetgeen een kortere termijn met gerichte studies een deel van de zomermaanden. Collegegeld verschilt enorm van de ene school naar de andere. Veel studenten gebruiken beurzen en subsidies om deze kosten te verlagen.Het verdienen van een MBA van een universiteit in de Verenigde Staten van Amerika zal de deur naar een carrière in het bedrijfsleven in de VS en vele landen over de hele wereld te openen. De meeste universiteiten graag aanvaarden internationale studenten die een undergraduate zakelijke diploma dat gelijkwaardig is aan een bachelor 's graad. De meeste programma's hebben strenge toelatingseisen, maar degenen die kunnen worden aanvaard, zullen een kwaliteit van het onderwijs van een universiteit die is erkend voor zijn excellentie in het onderwijs te ontvangen.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  944
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  65
 • Internet abonnement

  65
 • Lokaal vervoer

  64

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  9
 • bioscoopkaartje

  12
 • Pint lokaal bier

  5

Over Verenigde Staten

Gelegen tussen Mexico en Canada, is de Verenigde Staten van Amerika bekend over de hele wereld voor haar politieke en militaire macht. Het land is de "Land van de Vrije " en is bekend om zijn democratische regering en een sterke economie. Vandaag de dag, de Verenigde Staten is een van de meest etnisch diverse landen in de wereld, grotendeels te wijten aan de invloed van de immigratie in haar geschiedenis. Het is ook divers in haar geografie, omvat alles van het bevroren land van het noorden van Alaska naar de tropische eilanden van Hawaï. Deze diversiteit heeft het land een overvloed aan natuurlijke rijkdommen, dat zijn sterke economie hebben aangewakkerd gegeven.

Visumvereisten

1) F-visum - Dit type visum is voor internationale studenten die van plan zijn een academische graad te behalen aan een geaccrediteerde hogeschool of universiteit in de VS of om Engels te studeren aan een universiteit of intensief Engelstalig instituut. Er zijn drie soorten F-visa:

 • F-1 visa voor voltijdstudenten;
 • F-2-visa voor gezinsleden van F-1-visumhouders (echtgeno(o)t(e) en ongehuwde kinderen jonger dan 21 jaar, inclusief gehuwde paren van hetzelfde geslacht);
 • F-3-visa voor 'grenspendelaars' - Mexicaanse en Canadese studenten die in hun land van herkomst wonen terwijl ze deeltijds of voltijds naar school gaan in de VS.

2) M-visum – Dit type visum is voor internationale studenten die een niet-academische of beroepsopleiding willen volgen aan een instelling in de VS. Er zijn drie soorten M-visa:

 • M-1 visa voor studenten die beroeps- of niet-academische studies volgen;
 • M-2-visa voor gezinsleden van M-1-visumhouders;
 • M-3-visa voor 'grenspendelaars' zoals in F-3-visa, maar voor beroeps- of niet-academische studies.

3) J-visum – Dit type visum is voor internationale uitwisselingsbezoekers die deelnemen aan programma's in de VS die culturele uitwisseling bevorderen. Alle aanvragers moeten voldoen aan de geschiktheidscriteria van het betreffende programma en worden gesponsord door een programma uit de particuliere sector of de overheid. Houders van J-visa blijven meestal voor een korte periode in de VS, misschien een of twee semesters. Houders van een J-1-visum moeten aan het einde van hun uitwisselingsbezoekersprogramma voor ten minste twee jaar terugkeren naar hun thuisland. Er zijn twee soorten J-visa:

 • J-1 visa voor uitwisselingsstudenten op een relevant uitwisselingsprogramma;
 • J-2 visa voor personen ten laste van J-1 visumhouders.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

F-visum; M visum; J visum

Prijs en valuta

USD 200

U moet de SEVIS-vergoeding (US $ 200) betalen, die de kosten dekt van het computersysteem dat wordt gebruikt om uw verblijf in de VS vast te leggen. Ga naar https://fmjfee.com/index.html om de vergoeding te betalen en zorg ervoor dat u een kopie van uw ontvangstbewijs afdrukt en meeneemt naar het visuminterview. U moet de SEVIS-vergoeding ten minste drie dagen vóór de datum van uw visuminterview betalen.

U moet ook $ 160 extra betalen voor de visumaanvraagkosten in uw land bij de Amerikaanse ambassade of het consulaat of bij een bank die door de ambassade wordt aangewezen.

Wie kan het visum aanvragen?

Alle internationale studenten die in de VS komen studeren, moeten een F Visa, J Visa of M Visa aanvragen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Online

Elke Amerikaanse ambassade heeft een website met instructies voor het maken van een afspraak voor een visuminterview en andere informatie over het visumaanvraagproces.

Website:http://www.usembassy.gov/

Hoe de aanvraag doen?

 1. Eerst stuurt je school of universiteit je een formulier waarin wordt bevestigd dat je bent geaccepteerd bij een instelling die door de US Citizenship and Naturalization Service (USCIS) is geautoriseerd om niet-immigrantenstudenten in te schrijven
 2. Ten tweede moet u een afspraak maken voor een visuminterview en een aantal vereiste kosten betalen.
 3. Ten derde gebruiken de Verenigde Staten een nieuw visumaanvraagformulier voor niet-immigranten, DS-160, dat online moet worden ingevuld. Dit formulier vervangt alle andere formulieren.
 4. Ten vierde, bereid je voor op je visuminterview. Het is van cruciaal belang dat u uw visum ruim van tevoren aanvraagt, dit geeft u extra tijd als er vertraging is bij de ambassade of als u in beroep wilt gaan tegen een beslissing in geval van een weigering. Wat u draagt is belangrijk en zakelijke kleding is gepast.

De documenten die nodig zijn voor uw visuminterview kunnen zijn:

 • Paspoort geldig voor ten minste zes maanden na uw verblijf in de VS. Mogelijk moet u ook al uw huidige en oude paspoorten meenemen.
 • Ondertekend SEVIS-formulier I-20 of DS-2019 (inclusief individuele formulieren voor echtgenoot/kinderen)
 • Formulier DS-7002 (alleen voor J-1 stagiair- en stagiairvisumaanvragers)
 • SEVIS-vergoedingsbewijs
 • DS-160 aanvraagbevestigingspagina met streepjescode en toepassings-ID-nummer
 • Betalingsbevestiging MRV vergoeding
 • Afgedrukt exemplaar van de afspraakbrief voor het visuminterview
 • 1-2 foto's in het formaat dat wordt uitgelegd in de fotovereisten.

U moet ook bereid zijn om de volgende documenten te verstrekken:

 • Transcripties en diploma's van eerdere instellingen zijn bijgewoond
 • Scores van gestandaardiseerde tests vereist door de onderwijsinstelling, zoals de TOEFL, LSAT, GRE, GMAT, etc.
 • Financieel bewijs waaruit blijkt dat u of uw sponsor (dwz ouders of een overheidssponsor) voldoende geld heeft om uw collegegeld, reiskosten en kosten van levensonderhoud tijdens uw verblijf in de VS te dekken.

U kunt ook een aparte schriftelijke lijst meenemen van al uw eerdere werkgevers en scholen die u hebt bezocht ter referentie.

Wanneer moet je solliciteren?

Het aanvragen van een Amerikaans studentenvisum kan een lang proces zijn, dus zorg ervoor dat je ruim van tevoren begint met de voorbereiding - ten minste drie tot vijf maanden voordat je cursus begint. Studentenvisa kunnen tot 120 dagen vóór de datum op uw formulier I-20 worden afgegeven. Exchange Visitor Visa kunnen op elk moment vóór de datum op de DS-2019 worden afgegeven.

Verwerkingstijd

3 Months

Werkmogelijkheden

De F1- en J1-visa bieden de mogelijkheid om tijdens uw verblijf in de VS te werken, terwijl het M1-visum dat niet doet. Studenten met een F-1-visum kunnen 20 uur per week of minder op de campus werken. Studenten die langer willen werken en buiten de campus willen werken, moeten vooraf toestemming krijgen van de US Citizenship and Immigration Services (USCIS). Houders van een J-2-visum kunnen een werkvergunning aanvragen bij USCIS. F-2- en M-visumhouders mogen niet werken en moeten een geschikt werkvisum regelen als ze werk zoeken.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

De meest voorkomende reden voor het weigeren van een aanvraag voor een student of uitwisselingsbezoeker is dat de persoon die het visum aanvraagt niet aan de visumfunctionaris heeft bewezen dat ze naar hun land zullen terugkeren wanneer ze hun studie in de VS hebben voltooid. Als u een visum wordt geweigerd er kan iets zijn dat u kunt doen om de weigering ongedaan te maken en u kunt in beroep gaan tegen de beslissing. In de meeste gevallen moet u aanvullende documentatie overleggen die niet bij de eerste aanvraag is ingediend.