Keystone logo
Zuid-Afrika

Studie MBA in Zuid-Afrika 2024

Studeer in Zuid-Afrika

Internationale studenten die willen inschrijven voor Zuid-Afrikaanse universiteiten zijn vaak welkom. Het land 's hoogste ranking universiteit, de Universiteit van Kaapstad, is gerangschikt 145 in de wereld. De Universiteit van Witwatersrand en Stellenbosch zijn twee extra mogelijkheden voor studenten om te overwegen. Deze scholen bieden allemaal business studies, evenals andere aandachtsgebieden. Wat zijn de Business Studies opties in Zuid-Afrika? Studenten die zaken willen studeren kunnen dat doen door zich te richten op de voltooiing van hun bachelordiploma aan de universiteit of door de voortzetting van hun opleiding in de meester 's-programma's. De Master in Business Administration (MBA) is een van de meest voorkomende opties voor studenten studeren in Zuid-Afrika als internationale studenten. Dit soort programma richt zich op management technieken, marketing, human resources en zakelijke opstarten proces, evenals het ondernemingsrecht en financiën. Studenten kunnen verwachten te besteden twee tot drie jaar invullen van hun MBA in Zuid-Afrika.Part-time en full-time opties zijn vaak beschikbaar, hoewel de meeste internationale studenten zich inschrijven fulltime hier. Hoe werkt een student zich inschrijven in Business Studies in Zuid-Afrika? Studenten moeten de nodige vergoedingen van de overheid krijgen voor het inschrijven als een internationale student. Dit wordt gedaan door het ministerie van Binnenlandse Zaken. De student moet een aanvraag voor tijdelijk verblijf. In het algemeen, het verkrijgen van toegang tot de business programma door de gewenste school is de eerste stap. de meeste studenten zal ook helpen de student door middel van dit proces. Dit proces kan ongeveer 30 dagen en soms langer, plaatsvinden. Zodra de student van toepassing is en verkrijgt zijn of haar studentenvisum, is het dan mogelijk om te reizen naar het land. Wat zijn de mogelijkheden voor internationale studenten na het afstuderen? Zuid-Afrika is een divers en groeiend land. Het is een sterke economische kracht in het gebied.Echter, het is niet een rijk land en de werkloosheid is hoog in veel gebieden. Terwijl er mogelijkheden voor degenen die zijn afgestudeerd met onderscheiding, is er geen garantie van de werkgelegenheid in Zuid-Afrika na het afstuderen. Toch worden deze scholen erkend in de meeste andere landen geaccrediteerd.

Verander valuta

Basis maandelijkse kosten van levensonderhoud

 • Huur in een gedeelde flat

  229
 • Aandeel nutsvoorzieningen

  30
 • Internet abonnement

  39
 • Lokaal vervoer

  36

Voorbeeld levensstijl kosten

 • Fastfood-combinatie

  4
 • bioscoopkaartje

  5
 • Pint lokaal bier

  2

Over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een divers land. Het ligt langs de meest zuidelijke kust van het Afrikaanse continent in de buurt van Namibië, Botswana en Zimbabwe. Het is een multi-etnisch land met een ongelooflijk gevarieerde achtergrond en cultuur. Er zijn 11 officiële talen hier, waaronder Engels, die veel gebruikt wordt voor publieke en commerciële behoeften. Het heeft bijna 53 miljoen mensen noemen het huis, en is uitgegroeid tot de tweede grootste economie in Afrika. Er zijn vele redenen om te studeren in het land, zelfs als een internationale student.

Visumvereisten

 1. Zuid-Afrikaans studentenvisum (voorheen een Zuid-Afrikaanse studievergunning genoemd)
 2. Zuid-Afrikaans uitwisselingsvisum - Als u ouder bent dan 25 jaar en naar Zuid-Afrika wilt komen via een cultureel, economisch of sociaal uitwisselingsprogramma, georganiseerd tussen een onderwijsinstelling of overheidsinstantie in Zuid-Afrika en een in het buitenland.

Welk type visum heeft u nodig?

Visa naam

Zuid-Afrikaans studentenvisum; Zuid-Afrikaans uitwisselingsvisum

Prijs en valuta

USD 47

De kosten voor het aanvragen van een Zuid-Afrikaans studentenvisum zijn afhankelijk van uw land van herkomst, maar bedragen ongeveer US $ 47.

Wie kan het visum aanvragen?

Een internationale student die in Zuid-Afrika wil blijven en studeren voor een cursus die 3 maanden (90 dagen) duurt, moet een studentenvisum aanvragen. Dit visum wordt verleend aan die studenten die al zijn geaccepteerd voor toelating door een erkende onderwijsinstelling in Zuid-Afrika.

Om in aanmerking te komen voor een studievisum voor Zuid-Afrika, moet de school of hogeschool zelf eerst kwalificeren als 'lerende instelling'. Dit betekent dat het geregistreerd moet zijn bij het Department of Basic Education of het Department of Higher Education. Dus als je naar een privé taalschool wilt gaan of naar een school die alleen korte technische cursussen aanbiedt, kom je mogelijk niet in aanmerking voor een Zuid-Afrikaans studievisum.

Let op: u kunt niet naar Zuid-Afrika komen met een bezoekersvisum en vervolgens een Zuid-Afrikaans studentenvisum aanvragen. U kunt niet met een bezoekersvisum naar Zuid-Afrika komen en vervolgens een Zuid-Afrikaans studentenvisum aanvragen.

Waar kunt u de aanvraag doen?

Zuid-Afrikaanse Hoge Commissie, consulaat of ambassade

Om een visum voor Zuid-Afrika te krijgen, moeten studenten contact opnemen met de Zuid-Afrikaanse Hoge Commissie, het consulaat of de ambassade in hun land van verblijf.

Website:

Hoe de aanvraag doen?

Eerst moet je als student worden geaccepteerd door een geregistreerde Zuid-Afrikaanse school, hogeschool of universiteit en een acceptatiebrief ontvangen op het briefhoofd van de instelling en ondertekend door of namens de directeur of registrar.

U moet dan het aanvraagformulier voor een tijdelijke verblijfsvergunning B1-1738 invullen en persoonlijk naar de Zuid-Afrikaanse ambassade, het consulaat of de hoge commissie in uw eigen land brengen.

Bij het BI-1738-aanvraagformulier moeten de volgende documenten worden ingediend:

 • Een paspoort dat niet minder dan 30 dagen geldig is na het verstrijken van het voorgenomen bezoek
 • Betaling van de voorgeschreven vergoeding
 • Een vaccinatiebewijs, indien wettelijk vereist
 • Bewijs van financiële middelen om de verwachte kosten van levensonderhoud tijdens het verblijf in de Republiek te dekken en ook om het collegegeld te betalen. Dit dient in de vorm van bankafschriften / beschikbare contanten / reischeques te zijn
 • Bewijs van medische dekking
 • Een contante borg die gelijk is aan de waarde van een retourticket.
 • In het geval van Afrikaanse studenten, een toezegging van de relevante overheid om de volledige verantwoordelijkheid van de student op zich te nemen en alle kosten te betalen, mocht het nodig blijken de student uit te zetten
 • Medische en radiologische rapporten
 • Een onverkorte geboorteakte in het geval van minderjarigen.
 • In het geval van een minderjarige, de gegevens van de persoon in de Republiek Zuid-Afrika die zal optreden als de voogd van de leerling en een brief van deze persoon waarin de voogdij wordt bevestigd
 • Toestemming van beide ouders voor uw verblijf in Zuid-Afrika, of van de ouder die de volledige voogdij heeft, samen met een bewijs van enige voogdij
 • Een officiële brief van de onderwijsinstelling waar je gaat studeren, waarin de voorlopige acceptatie en de duur van de cursus wordt bevestigd.
 • Bewijs van medische dekking jaarlijks vernieuwd voor de periode van studie met een medische regeling geregistreerd in termen van de Medical Schemes Act.
 • Als u 18 jaar en ouder bent, is een politieverklaring vereist van elk land waar u sinds uw 18e 12 maanden of langer hebt verbleven.

Een uitwisselingsvergunning (Zuid-Afrikaans uitwisselingsvisum) vraagt u aan met hetzelfde aanvraagformulier B1-1738.

Wanneer moet je solliciteren?

De duur van het aanvraagproces varieert van land tot land, maar duurt ongeveer zes weken.

Het studentenvisum is geldig voor de gehele duur van de opleiding van de student, alternatief 36 maanden voor scholen en 24 maanden voor andere instellingen.

Zuid-Afrikaans uitwisselingsvisum - dit visum wordt verleend voor de duur van de uitwisseling, meestal niet langer dan 12 maanden. Het Zuid-Afrikaanse uitwisselingsvisum kan niet worden verlengd of verlengd. Als je eenmaal zo'n vergunning hebt gehad, kun je pas een verblijfsvergunning voor bepaalde tijd of voor onbepaalde tijd aanvragen nadat je minimaal een jaar buiten Zuid-Afrika hebt gewoond.

Verwerkingstijd

6 Weeks

Werkmogelijkheden

Als je in het bezit bent van een Zuid-Afrikaans studentenvisum en op tertiair niveau studeert, mag je tijdens het schooljaar niet meer dan 20 uur per week in deeltijd werken en tijdens vakanties voltijds.

Uren per week

0

Waarom heb je dit type visum nodig?

Er zijn tal van redenen waarom uw studentenvisumaanvraag voor Zuid-Afrika kan worden geweigerd, zoals:

 • Spaties achterlaten op uw formulieren
 • Liegen over alles in uw aanvraag
 • Een verouderd paspoort hebben zonder blanco pagina's
 • Uw naam verkeerd gespeld op documenten
 • Geen bewijs leveren van voldoende geld