Keystone logo

4 EMBA Opleidingen in Gezondheidszorg Gezondheidszorgstudies Gezondheidszorgmanagement 2024

Filters

Filters

  • EMBA
  • Gezondheidszorg
  • Gezondheidszorgstudies
  • Gezondheidszorgmanagement
Vakgebieden
  • Gezondheidszorg (4)
  • Terug naar hoofdcategorie
Locaties
Vind meer locaties
Type graad
Duur
Studietempo
Taal
Taal
Studieformaat

EMBA Opleidingen in Gezondheidszorg Gezondheidszorgstudies Gezondheidszorgmanagement

Een Executive Master of Business Administration graad is een soort van geavanceerde graadplan ontworpen voor studenten die geïnteresseerd zijn in studeren en werken op hetzelfde moment. Deze educatieve optie kan een geweldige manier zijn voor wetenschappers om ervaring op te doen en kritieke kennis op bedrijfsgebied te verwerven.

Wat is een EMBA in Healthcare Management? Gezondheidszorgmanagement is de studie van het toezicht op en het beheer van gezondheidsgerelateerde systemen, waaronder ziekenhuizen, medische laboratoria, klinieken, verpleeghuizen en andere soortgelijke structuren. Deze opleiding is specifiek ontworpen om studenten de managementtools, communicatietechnieken en zakelijke vaardigheden aan te bieden die nodig zijn om met de gezondheidszorg gerelateerde services succesvol te beheren, te budgetteren en te leveren. Cursussen in dit type programma kunnen organisatorisch gedrag, leiderschap, bedrijfsethiek, marketing in de gezondheidszorg, personeelsbeheer, financieel management en meer omvatten.

Wetenschappers op het gebied van zorgmanagement kunnen een veelheid aan nuttige vaardigheden opdoen die gunstig kunnen zijn voor verschillende industrieën. Veel werkgevers vinden dat deze studenten beschikken over sterke communicatieve vaardigheden, probleemoplossend vermogen en analytische zin.

De kosten voor het verdienen van een EMBA kunnen variëren, afhankelijk van de duur van het programma en de locatie van de universiteit die het aanbiedt. In sommige gevallen kan de werkgever van een student de kosten van dit diploma vergoeden. Geïnteresseerde personen moeten contact opnemen met supervisors en toelatingkantoren voor meer informatie.

Posities in zorgmanagement kunnen zeer lucratief en bevredigend zijn, en er is een grote verscheidenheid aan functietitels die een afgestudeerde zou kunnen nastreven. Een student kan overwegen om als ziekenhuisbeheerder te werken die verantwoordelijk is voor de goede werking van een ziekenhuis. Gemeenschappelijke plichtstaken omvatten complexe budgettering, aanwerving en naleving van wet- en regelgeving. Andere mogelijke functies zijn onder meer analist voor omzetbeheer, leverancier van inkoopsupplementen, analist voor gezondheidsbeleid, manager voor gezondheidsinformatie en vele anderen.

Universiteiten over de hele wereld bieden EMBA-graden in gezondheidszorgbeheer aan. De aard van deze graden laat studenten vaak toe om dicht bij huis te studeren. Zoek naar je programma hieronder en neem rechtstreeks contact op met het opnamekantoor van de school van je keuze door het leadformulier in te vullen.