Keystone logo
ALBA Graduate Business School

ALBA Graduate Business School

ALBA Graduate Business School

Invoering

Alba Graduate Business School: Vorming van toekomstige bedrijfsleiders in Athene

Alba Graduate Business School is meer dan alleen een plek om te studeren; het is waar innovatief denken en zakelijke slimheid samenkomen. In het hart van Athene staat deze Europese topschool bekend om het anders doen en het helpen van studenten om hun versie van succes te realiseren.

Onderwijs dat opvalt

Met wendbaarheid en zakelijke relevantie als kernwaarden blijven we trouw aan ons motto "Business Unusual" in ons aanbod van 4 MBA- en 9 MSc-programma's. Ons aanbod is divers en omvat graduaatprogramma's in klasverband, hybride programma's met workshops in heel Griekenland en een eersteklas online programma, allemaal samengesteld om onze studenten uit te rusten met innovatief en praktisch zakelijk inzicht. Dit is onderwijs ontworpen voor de bewegers, de vernieuwers en de visionaire leiders van morgen.

Een gemeenschap die om je geeft

Met ongeveer 400 postdoctorale studenten is Alba een plek waar iedereen de aandacht krijgt die ze nodig hebben. De docenten zijn van topniveau, velen komen van beroemde scholen zoals Harvard en de London Business School. Ze zijn niet alleen goed in lesgeven; ze zijn ook leiders in hun vakgebied, publiceren vaak hun onderzoek en delen nieuwe ideeën in het bedrijfsleven.

Academische excellentie en internationale erkenning

Alba's toewijding aan academische uitmuntendheid wordt prominent weerspiegeld in zijn diverse faculteit. Onze docenten bestaan uit experts met uitgebreide internationale ervaring. Ze voeren niet alleen impactvol onderzoek uit, maar passen hun bevindingen ook naadloos toe in de klas, waardoor onze studenten een dynamische en verrijkte leerervaring krijgen. Om dit engagement kracht bij te zetten, werkt Alba strategisch samen met vooraanstaande academici van topinstituten en ontvangt het gastdocenten die bekend staan om hun expertise op prestigieuze plaatsen zoals Harvard, INSEAD en Wharton. Als blijk van ons engagement voor een holistische aanpak die verder gaat dan theoretisch leren, integreert Alba actief teaching fellows uit diverse sectoren. Deze integratie verrijkt niet alleen de academische ervaring door perspectieven uit de echte wereld in het klaslokaal te brengen, maar verhoogt ook aanzienlijk de praktische relevantie en toepasbaarheid van ons onderwijs.

Bovendien wordt Alba's internationale erkenning onderstreept door zijn accreditatie van NECHE, AMBA-accreditatie voor zijn MBA-programma's en EFMD-accreditatie voor de MSc in Finance en MSc in SHRM. Deze accreditaties verstevigen de positie van Alba in het wereldwijde academische landschap en benadrukken de toewijding aan het aanbieden van hoogwaardig en wereldwijd erkend onderwijs.

Verbindingen van wereldklasse

Alba gaat verder dan het klaslokaal en verbindt studenten met meer dan 80 partnerscholen over de hele wereld voor uitwisselingen, gezamenlijke diploma's en reizen die laten zien wat internationaal zakendoen inhoudt. Dit mondiale perspectief is een groot deel van wat een opleiding bij Alba zo speciaal maakt.

Internationale studenten verwelkomen

Voor studenten uit andere landen is Alba een gastvrije plek met alle hulp die ze nodig hebben om zich te vestigen, van visumondersteuning tot het vinden van een leuke plek om te wonen. Er zijn ook beurzen beschikbaar, die tot 35% van het collegegeld dekken voor degenen die laten zien dat ze echt goed zijn in wat ze doen.

Jouw weg naar succes bij Alba

Alba Graduate Business School is toegewijd aan het stimuleren van jouw succes, of dat nu is door het beveiligen van geweldige banen of door een duik te nemen in het ondernemerschap.

Het Career Office bij Alba helpt studenten bij het vinden van een leuke baan. Door middel van persoonlijke begeleiding, workshops en evenementen zorgt het Career Office ervoor dat studenten goed voorbereid zijn om indruk te maken op werkgevers en te gedijen in hun carrière.

AHEAD: Ondernemerschap stimuleren bij Alba:

Op AHEAD, de Alba Hub voor Ondernemerschap en Ontwikkeling, bloeit de ondernemersgeest op in sync met de essentie van "Business Unusual." AHEAD is de ontmoetingsplaats voor Alba-studenten en -alumni en biedt persoonlijke chats, speciale evenementen, netwerkmogelijkheden en erkenning voor #AlbaEntrepreneurs. AHEAD stelt mensen in staat om vol vertrouwen het ondernemerschap te omarmen en te slagen in het dynamische zakelijke landschap, in lijn met de visie van Alba voor uitmuntendheid in opleiding, outreach en beurs.

Een netwerk dat een leven lang meegaat:

Wanneer je afstudeert aan Alba, maak je deel uit van The American College of Greece alumni een krachtige gemeenschap van 62.000 leden en Alba's krachtige netwerk van 6.000 alumni. Dit netwerk is een levenslange bron van steun voor huidige studenten, waardevol advies en voortdurende connecties. Bij Alba draait het allemaal om mensen die elkaar helpen om het beter te doen op hun professionele reis.

Alba Graduate Business School is de plek waar studenten niet alleen leren over succes, ze bereiden zich ook voor op succes in de echte wereld. Het is een plek voor mensen die een verschil willen maken en de weg willen wijzen in het bedrijfsleven. Welkom op een school waar zakendoen allesbehalve gewoon is. Welkom bij Alba.

Levenslang leren

Alba's engagement voor leiderschap en ontwikkeling gaat verder dan het klaslokaal -meer dan 11.000 executives hebben hun vaardigheden verbeterd via de Executive Development Programs,

Campusfuncties

ALBA is gelegen in het centrum van Athene, dicht bij de Amerikaanse ambassade op Xenias-straat 6-8. De faciliteiten van de school beslaan in totaal 5.750 vierkante meter en omvatten:

 • 12 klaslokalen (volledig uitgerust met audiovisuele apparatuur)
 • 7 amfitheaters
 • 2 Computerlokaal, Groepswerkruimtes
 • Bibliotheek
 • Studentenlounge /Cafetaria

  Visum vereisten

  Kandidaten die geen EU-lid zijn, hebben een studentenvisum (D.4.1) nodig om bij Alba te kunnen studeren. Geen enkel ander soort visum is acceptabel, ALLEEN een studentenvisum is van toepassing voor Griekenland. Studentenvisa in Griekenland worden alleen afgegeven voor een voltijdstudie, met dien verstande dat studenten op de campus studeren en voldoende geld hebben om hun collegegeld en kosten van levensonderhoud te dekken terwijl ze in Griekenland verblijven. Alba-studenten met een VISA voor studenten mogen niet fulltime of parttime in Griekenland werken. Ze kunnen alleen deelnemen aan niet-betaalde stageprogramma's.

  Nadat de registratie is voltooid, nemen internationale studenten rechtstreeks contact op met de afdeling Internationale Betrekkingen voor het starten van de VISA-procedure.

  Voordat het VISA van studenten verloopt, biedt het International Relations Office volledige begeleiding en assistentie aan de studenten bij het afgeven van een verblijfsvergunning voor studenten voor 12 maanden voor Griekenland. Alba dekt de commissiekosten voor de verblijfsvergunning (166 euro) en alle advocaatkosten die de documenten namens de studenten zullen indienen bij het regionale immigratiekantoor in Athene.

  Beurzen en financiering

  Beurzen

  Gedeeltelijke beurzen zijn beschikbaar voor internationale studenten tot 30% op collegegeld. Wilt u weten of u in aanmerking komt, vul dan dit formulier in .

  Ranglijsten

  EDUNIVERSALE BEST MASTER RANKING 2021

  In april 2021 publiceerde Eduniversal haar nieuwe ranglijst voor 2021 van de beste master- en MBA-programma's . De ranglijst omvat 50 specialisaties, die 136 verschillende landen binnen 9 geografische zones bestrijken. Meer dan 22.000 postdoctorale programma's van 1800 universiteiten en scholen over de hele wereld werden voorgesteld en geëvalueerd en 5416 programma's werden gerangschikt.

  Veel van Alba-programma's verschijnen op een prominente plaats binnen hun categorie.

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door AMBA

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Athens

   ALBA Graduate Business School 6-8 Xenias Str. , 115 28, Athens

   Vragen