We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Copenhagen Business School

Invoering

Copenhagen Business School (CBS) werd opgericht in 1917. Tegenwoordig is CBS een van de 8 Deense universiteiten, met meer dan 21.000 studenten en 1.500 medewerkers – docenten, PhD-studenten en administratief personeel.

CBS is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling van Denemarken binnen bedrijfskunde en economie in brede zin. De universiteit zet zich in voor het aanbieden van bedrijfsgerelateerde onderwijsprogramma's en permanente educatie voor de publieke en met name de particuliere sector.

Programma's zijn gebaseerd op een sterke en internationaal gerenommeerde onderzoeksbasis die CBS consequent werkt om te versterken. CBS heeft een Centre of Excellence, gefinancierd door de Deense National Research Foundation en heeft vijf European Research Council-subsidies ontvangen.

Het CBS zet zich in om kennis en nieuwe ideeën te communiceren naar de bedrijfsleiders van morgen en de samenleving in het algemeen. De belangrijkste bijdrage van het CBS op dit gebied is onderzoek en op onderzoek gebaseerd onderwijs. Investeringen in onderzoek en hoge academische standaarden zijn daarom cruciaal voor de bijdrage van het CBS aan de samenleving.

Als een door de overheid gefinancierde particuliere instelling ontvangt het CBS het grootste deel van de financiering van de overheid. Overheidssubsidies aan de universitaire sector bestaan hoofdzakelijk uit een op activiteiten gebaseerde educatieve subsidie en een basisbeurs voor onderzoek, die in essentie historisch wordt bepaald voor elke individuele universiteit. Iets minder dan tweederde van de inkomstenbasis van het CBS is afkomstig van educatieve activiteiten.

Over Copenhagen Business School

Copenhagen Business School werd opgericht in 1917 en werd in 1965 geïntegreerd als een instelling voor hoger onderwijs in het Deense onderwijssysteem.

Tegenwoordig wordt CBS gereguleerd door de Deense Universiteitenwet 2003 onder het ministerie van Wetenschap, Innovatie en Hoger Onderwijs.

 • CBS is een van de grootste business schools in Europa met bijna 20.000 studenten.
 • CBS biedt op onderzoek gebaseerde opleidingen van wereldklasse voor niet-gegradueerden, afgestudeerden en Ph.D. niveaus, evenals executive en andere post-experience programma's.
 • CBS creëert en levert originele en relevante kennis door middel van publicaties, deelname aan het publieke debat, consultancy en onze expertdatabase Experts@CBS.
 • Het CBS ontwikkelt en deelt kennis in samenwerking met andere universiteiten, bedrijven en organisaties en draagt bij aan de ontwikkeling van het bedrijfsleven en de samenleving.

CBS is

 • Het Deense lid van CEMS (de Global Alliance in Management Education).
 • Lid van PIM (Partnership in International Management).
 • Onder de 8 deense en Zweedse universiteiten die samen het Øresund-universiteitsnetwerk vormen met meer dan 165.000 studenten en meer dan 10.000 onderzoekers.
 • Triple crown geaccrediteerd.
 • EQUIS-geaccrediteerd (Europees kwaliteitsverbeteringssysteem).
 • Geaccrediteerd door AMBA (Association of MBA's).
 • Geaccrediteerd door AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business).

Het CBS is sinds 2000 geaccrediteerd door EQUIS en sinds 2007 ook door AMBA.

Op 1 augustus 2011 is CBS door AACSB (Association to Advance Collegiale Schools of Business) geaccrediteerd als de eerste school in Scandinavië. Het CBS heeft daarmee 'the triple crown' verworven, een erkenning die slechts door 59 business schools wereldwijd wordt gedeeld.

campus

CBS is voornamelijk gevestigd in vier moderne gebouwen in Frederiksberg, dicht bij het hart van Kopenhagen.

Zowel het hoofdcomplex aan Solbjerg Plads, het architectonisch geprezen gebouw van architect Henning Larsen in Dalgas Have en Kilen (de Wedge) weerspiegelen de karakteristieke Scandinavische stijl.

CBS heeft ook delen van de voormalige porseleinfabriek Royal Copenhagen verbouwd en alle delen van CBS Campus liggen op loopafstand. Het CBS faciliteert het contact met verschillende huisvestingsmogelijkheden voor uitwisselingsstudenten en gasthoogleraren.

Per 1 september 2013 breidt CBS de campus uit met drie nieuwe auditoria nabij metrostation Flintholm. De auditoria hebben samen 600 zitplaatsen.

Totale oppervlakte in vierkante meters (m²): 118.550

 • 600 stuks beschikbaar voor studenten, multimedialabs, interpretatielabs en leermiddelencentrum.

Studentenvoorzieningen

Studentenfaciliteiten omvatten multimedialabs, interpretatielabs, break-out rooms voor groeps- en projectwerk, personal computers en Learning Resource Center. Computers worden minstens om de drie jaar vervangen door nieuwe modellen. Stekkers voor draagbare laptops zijn direct beschikbaar en draadloze verbindingen zijn geïnstalleerd in de hoofdgebouwen.

accreditatie

Het CBS participeert zowel in internationale als nationale accreditaties. De belangrijkste doelen van de internationale accreditaties zijn 1) internationale branding en 2) het leren van internationale best practices op het gebied van kwaliteit in onderwijs, onderzoek en bestuur.

CBS is sinds 2000 geaccrediteerd door EQUIS en sinds 2007 ook door AMBA. 1 augustus 2011 CBS heeft de accreditatie ontvangen van AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business) als de eerste school in Scandinavië. CBS heeft daarmee 'The Triple Crown' verworven, een erkenning die slechts door zo'n 50 business schools wereldwijd wordt gedeeld. Deze scholen behoren allemaal tot de absolute top business schools en omvatten scholen als INSEAD, London Business School, IMD en Rotterdam School of Management.

Drie accreditaties - verschillende focus

De drie verschillende accreditatielabels worden als noodzakelijk ervaren vanwege hun verschillende erkenning in verschillende delen van de wereld, en omdat ze – ondanks veel overeenkomsten – hun focus op een ander element hebben.

EQUIS heeft een sterke focus op onderzoek, internationalisering en samenwerking met het bedrijfsleven, terwijl AACSB zich sterk richt op governance, facultaire kwalificaties, leren en onderwijs. AMBA richt zich uitsluitend op MBA/MPA-programma's.

Het Deense accreditatiesysteem is in 2007 bij wet ingesteld. Dit betekent dat alle CBS-opleidingen de komende jaren een nationale accreditatie moeten behalen. Dit werk wordt beheerd door ACE Denemarken.

Locaties

 • Copenhagen

  Copenhagen Business School, Solbjerg Plads 3, Frederiksberg, DK-2000, Copenhagen

Vragen