Keystone logo
Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences

Invoering

Hogeschool Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) zet wetenschap in actie. Met ongeveer 17.000 studenten is het een van de grootste en meest vooraanstaande hogescholen in Duitsland. De uitstekende reputatie is het resultaat van een wetenschappelijk onderbouwde, real-world benadering van hoger onderwijs en het professionele succes van haar afgestudeerden.

Afgestudeerden van Darmstadt University of Applied Sciences zijn vooral populair bij HR-managers in Duitse bedrijven. Dit wordt bevestigd door de jaarlijkse ranglijst "Wirtschaftswoche". Voor de University Ranking 2019 ondervroeg personeelsdienstverlener Universum Global 650 kleine, middelgrote en grote bedrijven in het hele land. Uit een totaal van 216 hogescholen in Duitsland konden ze degenen selecteren van wie de afgestudeerden bijzonder goed aan hun verwachtingen voldeden. Daarmee behoort h_da tot de top 10 in Duitsland op het gebied van werktuigbouwkunde (plaats 3), informatica (plaats 8), elektrotechniek (plaats 7) en industriële techniek (plaats 4).

In de universitaire ranking van het Centre for Higher Education Development (CHE) 2019 scoort de h_da vooral goed op het gebied van praktische relevantie en voorbereiding op het beroep. Studenten van de opleidingen Civiele Techniek, Elektrotechniek en Informatica, Werktuigbouwkunde en Milieutechniek prijzen dan ook de zeer goede inrichting van de praktijklaboratoria. De h_da zit hier in de nationale topgroep. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de excursies, die studenten architectuur en milieutechniek als zeer goed beoordelen. De h_da is ook landelijk top als het gaat om contacten met de beroepspraktijk. De CHE Ranking plaatst de Hogeschool Darmstadt bij de opleidingen elektrotechniek en informatietechnologie, werktuigbouwkunde en mechatronica in de landelijke topgroep.

De goede reputatie van de h_da studiecursussen is gebaseerd op een goede begeleidingsverhouding met overzichtelijke groepen en een duidelijke praktijkgerichtheid. Hier komen wetenschap en praktijk gericht in elkaar over. Dit komt omdat de hoogleraren van h_da weten wat ze doen: ze komen allemaal uit de beroepspraktijk en kennen de toekomstige professionele eisen aan hun studenten. In de praktijkgerichte beroepsfasen van de opleidingen kunnen studenten het geleerde ook toetsen en uitbreiden bij werkgevers in het bedrijfsleven en de samenleving.

Beheer

 • voorzitter prof. Dr Ralph Stengler
 • Vice-president voor onderwijzen, leren en collegiale zaken prof. dr. Manfred Loch
 • Vice-president voor Onderzoek en Wetenschappelijke Infrastructuur Prof. Dr. Arnd Steinmetz
 • griffier Norbert Reichert

Wetenschapsstad Darmstadt

Luisenplatz van bovenaf

Foto: Alex Deppert

Statistieken

studenten

 • Ongeveer 17.000
 • Ongeveer 18% buitenlandse studenten

Medewerkers

 • Ongeveer 900

  Locaties

  Locaties
  • Schöfferstraße 10, 64295, Darmstadt

  Vragen