Keystone logo
Geneva School of Economics and Management GSEM

Geneva School of Economics and Management GSEM

Geneva School of Economics and Management GSEM

Invoering

Welkom bij de GSEM

De Geneva School of Economics and Management (GSEM) was het resultaat van de fusie tussen de afdelingen Economie en Hautes Études Commerciales (HEC Genève) van de Universiteit van Genève met een geschiedenis van meer dan 100 jaar. De samenvoeging van de twee afdelingen leidde tot de versterking van onze studieprogramma's, programma's voor executive education en onderzoeksactiviteiten op het gebied van economie, management, financiën, statistiek en informatiesystemen.

Onze locatie in Genève - een regio waar veel internationale organisaties, non-profitorganisaties, multinationals en financiële instellingen wonen - ondersteunt onze strategische positionering op het gebied van global governance, duurzaamheid en bedrijfsanalyses. Onze kracht ligt in de sterke banden tussen deze instellingen in Genève en de faculteitsleden van de school. Gecombineerd met een sterke multidisciplinaire aanpak zijn we leiders geworden op deze drie strategische gebieden.

Ondersteund door een totaal van ongeveer 200 toegewijde personen, gebruiken we dit 'Geneva Advantage' ten voordele van studenten, leidinggevenden en hun organisaties, en de samenleving als geheel. Wij bieden de meer dan 2000 zeer diverse studenten die momenteel zijn ingeschreven in onze bachelor-, master-, doctoraal, (executive) MBA en andere opleidingen, een state-of-the-art onderwijs. In navolging van onze missie om verantwoordelijke leiders op te leiden voor een diverse en veranderende samenleving, worden onze studieprogramma's en onderzoeksactiviteiten voortdurend verbeterd door middel van systematische maatregelen voor kwaliteitsontwikkeling en externe accreditaties.

We nodigen je uit om het Advantage-aanbod van onze school te ervaren door je aan te melden voor een van onze programma's of door met ons samen te werken aan een van onze onderzoeksprojecten.

Prof. Markus Menz, Decaan

83790_geneva-2984929_640.jpg

Strategie

Het voordeel van Genève

De Strategie 2025 van de Geneva School of Economics and Management concentreert zich op wat wij 'het voordeel van Genève' noemen - de focus van onze school op interdisciplinaire gebieden waarin onze sterke punten passen bij de unieke kansen die Genève biedt.

Onze missie

  • We leiden verantwoordelijke leiders op voor een diverse en veranderende samenleving.
  • We creëren en verspreiden evidence-based kennis die een verschil maakt in de manier waarop organisaties duurzaam worden geleid.
  • We werken samen met de private en publieke sector via onderzoek en executive education.

Onze visie

Als universitaire School of Economics and Management van de Universiteit van Genève streven wij ernaar een leider op het gebied van onderzoek en onderwijs te zijn op het gebied van analyse, governance en duurzaamheid - gebieden waarin Genève uniek gepositioneerd is.

Onze strategische gebieden

We pakken de complexiteit van de hedendaagse uitdagingen aan door ons te concentreren op drie interdisciplinaire gebieden waarvoor een gezamenlijke inspanning van de faculteit en het personeel van onze school en universiteit vereist is:

Analytics

Business analytics, big data, digitalisering en kwantitatieve analyses zijn enkele van onze belangrijkste sterke punten. Genève is een wereldwijd financieel centrum en het hoofdkantoor van vele bedrijven in consumenten- en luxegoederen die met hun digitale transformatie moeten omgaan. De GSEM bevindt zich in een unieke positie om hen bij deze uitdaging te helpen.

Bestuur

Onze school heeft een belangrijke kracht ontwikkeld in de economie en het management van complexe bedrijven, instellingen en markten met een belangrijke rol in de wereld. De GSEM is uniek gepositioneerd om deze expertise te bieden aan de vele internationale organisaties en multinationale ondernemingen in Genève.

duurzaamheid

Duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en publiek-private partnerschappen zijn van oudsher enkele van de belangrijkste sterke punten van onze school, die begon als een faculteit voor sociale wetenschappen. Aangezien Genève de thuisbasis is van veel internationale organisaties en ngo's die zich bezighouden met en / of met duurzaamheidsgerelateerde kwesties te maken hebben, is de GSEM in een unieke positie om hen te ondersteunen.

Onze waarden

strengheid

Wij geven om strengheid, wat betekent dat al onze activiteiten zo rigoureus mogelijk worden voltooid. In onze activiteiten streven wij naar uitmuntendheid en voortdurende verbetering.

Relevantie

We richten ons op relevantie, wat een leidend principe is voor al onze activiteiten. De kwesties die we aanpakken, zijn van belang voor organisaties en de samenleving.

Verantwoordelijkheid

We handelen verantwoordelijk in al onze activiteiten. We beschouwen de gevolgen van onze acties voor meerdere belanghebbenden en moedigen dergelijk gedrag ook aan bij anderen.

Lidmaatschappen & Erkenning

De Geneva School of Economics and Management is nationaal en internationaal erkend en geaccrediteerd voor de kwaliteit van haar studieprogramma's, executive education, onderzoek en ondersteunende activiteiten.

AAQ

Als een school van de universiteit van Genève is de GSEM opgenomen in het kwaliteitszorgsysteem door het Zwitserse Agentschap voor Accreditatie en Kwaliteitsborging (AAQ). De AAQ controleert regelmatig alle Zwitserse universiteiten.

AACSB

De GSEM is lid van The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB). AACSB biedt kwaliteitsborging, informatie over bedrijfseducatie en professionele ontwikkelingsdiensten aan meer dan 1.600 lidorganisaties en bijna 800 geaccrediteerde business schools over de hele wereld.

AMBA

De Vereniging van MBA's (AMBA) heeft het Executive MBA-programma en de International Organizations MBA sinds 2006 geaccrediteerd, wat de kwaliteit van onze studieprogramma's en executive education weerspiegelt.

EFMD

De GSEM is lid van de European Foundation of Management Development (EFMD). De EFMD kent de prestigieuze EQUIS-accreditatie toe.

GBSN

De GSEM is lid van het Global Business School Network (GBSN); een exclusief netwerk van meer dan 100 toonaangevende business schools, die het delen van kennis en samenwerking bevorderen met het oog op het verbeteren van de toegang tot kwaliteitsonderwijs, lokaal relevant management en ondernemerschapsonderwijs voor ontwikkelingslanden.

PRME

De GSEM is sinds 2017 een gevorderde ondertekenaar van de Principles of Responsible Management Education (PRME). PRME is een door de Verenigde Naties ondersteund initiatief dat in 2007 werd opgericht als een platform om het profiel van duurzaamheid in scholen over de hele wereld te verhogen en om uit te rusten hedendaagse zakelijke studenten met het begrip en het vermogen om morgen verandering te brengen.

Ons erfgoed

De Geneva School of Economics and Management (GSEM) is een van de negen scholen van de universiteit van Genève, die Jean Calvin in 1559 heeft gesticht. Genaamd Académie de Genève, werd de instelling oorspronkelijk opgevat als een theologisch en humanistisch seminarie, de bewaker van de Hervormingsleer. Tijdens de Verlichting vonden vooraanstaande geleerden hier inspiratie en werden nieuwe disciplines, zoals natuur- en natuurwetenschappen, rechten en filosofie, geïntroduceerd. De Academie verloor haar kerkelijke roeping tijdens de politieke en sociale omwentelingen van de 19e eeuw en werd, na de oprichting van de Faculteit Geneeskunde in 1873 , een universiteit.

In 1914 werd de Faculteit der Economische en Sociale Wetenschappen (SES) opgericht. In de loop der jaren werd de faculteit een van de grootste scholen van de Universiteit van Genève en omvatte zeven afdelingen: Economie, Econometrie, Bedrijfskunde (Hautes Études Commerciales [HEC] Genève), Aardrijkskunde, Politieke Wetenschappen, Internationale Betrekkingen en Sociologie). In 1999 werd het nieuwe Uni Mail-gebouw in het hart van de stad Genève voltooid en opende het zijn deuren. Het heeft sindsdien de SES-faculteit en het GSEM gehost.

In 2014 besliste de Universiteit van Genève om haar competenties op het gebied van economie en management te versterken door de afdelingen Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde (HEC) van de SES-faculteit samen te voegen tot een nieuwe autonome school - de Geneva School of Economics and Management (GSEM). Dit initiatief was bedoeld om de economie en het managementonderwijs van de stad en het kanton Genève te versterken, evenals onderzoek.

Sindsdien is de GSEM aanzienlijk gegroeid en heeft hij een aantal nieuwe professoren aangeworven die baanbrekend onderzoek combineren met excellentie in het onderwijs om de kwaliteit van de GSEM-opleidingen verder te verbeteren. In 2015 werd het programma Bachelor in Economie en Management hervormd om te voldoen aan de vraag naar kwalitatief hoogstaand, tweetalig, niet-gegradueerd onderwijs. De GSEM heeft ook zijn Master-programma's verder ontwikkeld, met zowel opeenvolgende (pre-ervaring) als professionele (post-ervaring) afgestudeerde programma's.

Locaties

  • Geneva

    Uni Mail, Bd du Pont-d'Arve 40, 1205, Geneva

Vragen