Keystone logo
International Graduate Center - Hochschule Bremen

International Graduate Center - Hochschule Bremen

International Graduate Center - Hochschule Bremen

Invoering

Het International Graduate Center (IGC) werd opgericht door HSB Hochschule Bremen – City University of Applied Sciences als een interdisciplinaire Graduate School voor management en leiderschap. Voor aanvragers met een eerste universitair diploma biedt IGC MBA- en masteropleidingen op het gebied van internationaal en Europees zakendoen en management. Alle programma's worden in het Engels gegeven.

IGC garandeert een postdoctoraal onderwijs dat in gelijke mate voldoet aan academische en functie-eisen. Teamgerichte lezingen en seminars in kleine groepen van maximaal 25 studenten faciliteren een constructieve dialoog tussen de leden. IGC heeft momenteel zo'n 200 studenten uit meer dan 40 landen. Het internationale netwerk wordt versterkt door gastdocenten van veel van onze internationale partneruniversiteiten die cursussen en lezingen aanbieden en bijdragen aan de interculturele competentie van onze studenten. Veel van onze docenten komen uit het management van topbedrijven in Europa en geven u inzicht in verschillende bedrijven en vakgebieden. IGC maakt deel uit van de International Business School Alliance (IBSA) met vier partneruniversiteiten (gevestigd in de VS, Spanje, Frankrijk en Duitsland) die met succes een uniek duaal programma aanbieden.

Waarom studeren aan IGC?

 • IGC maakt deel uit van HSB Hochschule Bremen - City University of Applied Sciences, een openbare Duitse universiteit met meer dan 200 jaar traditie.
 • Met studenten uit momenteel meer dan 40 landen op onze campus staat IGC voor geleefde internationaliteit.
 • Bremen is een levendige studentenstad, rijk aan traditie en geschiedenis, gewijd aan toekomstgerichte wetenschap en onderzoek, maar ook aan industrie, handel en culturele diversiteit.
 • Studeren en blijven – na je afstuderen kun je een ‘werkzoekendenvisum’ aanvragen waarmee je je carrière in Duitsland en Europa kunt beginnen.
 • Het International Student Assistance team (ISA) ondersteunt je vanaf het begin graag bij zaken als inschrijving, stadsregistratie en het vinden van woonruimte.
 • De International MBA (dual degree) is een EFMD-geaccrediteerd programma.

Campusleven & Faciliteiten

Wonen en studeren in een ander land is zowel spannend als uitdagend. Tegelijkertijd betekent het veel organisatorisch en administratief werk. Vanaf het begin ondersteunen Christian Frank en zijn team van International Student Assistance (ISA) u bij het vinden van accommodatie, adviseren u over visumaanvragen, ziektekostenverzekeringen en nog veel meer. Wij helpen u op weg in Bremen!

Locaties

 • Bremen

  International Graduate Center Hochschule Bremen Langemarckstr. 113, D-28199, Bremen

  Vragen