Keystone logo
IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

Invoering

Wat doet IU anders?

Met meer dan 100.000 studenten uit meer dan 153 landen is IU International University of Applied Sciences de grootste universiteit van Duitsland. Ze bieden door de staat erkende bachelor-, master- en MBA-opleidingen van topkwaliteit die in het Engels worden gegeven - met een geheel nieuwe aanpak.

De programma's op de campus van IU in Berlijn en Bad Honnef bieden een gestructureerde maar flexibele studie-ervaring, zodat je een balans kunt vinden tussen studie, werk en privéleven in Duitsland. Met een schema dat persoonlijke bijlessen en online zelfstudie combineert, kun je jezelf onderdompelen in een vreemd land terwijl je je sociale en professionele netwerk opbouwt.

Op elk van IU -campussen in Berlijn en Bad Honnef maak je deel uit van een echt levendige en internationale gemeenschap. Dankzij de moderne campusfaciliteiten, ondersteunende leeromgeving en leuke campusactiviteiten kun je het studentenleven in Duitsland ten volle ervaren terwijl je hard werkt om je doelen te bereiken.

Op dagen buiten de campus kun je je leren ook op maat maken dankzij het volledig geïntegreerde digitale platform van IU en innovatieve leertools waarin AI-technologie is verwerkt, zoals ChatGPT en Syntea . Na afronding van je studie kom je ook in aanmerking voor een post-studievisum van 18 maanden om een carrière in Duitsland te beginnen.

Lees meer over IU .

Succes wereldwijd met IU

Met IU opent u deuren naar carrièremogelijkheden over de hele wereld . Hun door de staat geaccrediteerde programma's zullen u uitrusten met brancherelevante kennis en veelgevraagde vaardigheden, zodat u zich kunt onderscheiden op de wereldwijde arbeidsmarkt. Studeren aan IU geeft je ook toegang tot hun exclusieve online carrièreservices en -evenementen en verbindt je met hun wereldwijde netwerk van academische partners, zodat je kunt studeren in de VS, Canada of Australië.

Waarom IU ?

 • Blended learning: volg slechts 2-3 keer per week werkcolleges op de campus.
 • Flexibel: studeer de rest van de week online volgens je eigen schema.
 • Ontdek werk-studiemogelijkheden in Duitsland: tot 20 uur per week tijdens je studie
 • Carrièregericht: IU biedt gespecialiseerde opleidingen op veelgevraagde gebieden.
 • Cursussen: combineer theorie en praktische toepassing door middel van casestudies uit het echte leven.
 • Geef uw carrière een kickstart in Duitsland: na uw afstuderen met een poststudievisum voor 18 maanden.
 • Alle programma's zijn geaccrediteerd: volgens Duitse en EU-normen in het onderwijs.
 • IU graden zijn internationaal erkend en kunnen worden omgezet in buitenlandse equivalenten voor werk of verdere studies.
 • Erkend door WES Canada & US en lid van de Association of Indian Universities (A IU ).

IU 's missie

Wat IU drijft, is wat jou drijft: IU ontwerpt zijn programma's om zo flexibel en innovatief mogelijk te zijn - zonder in te leveren op kwaliteit. Ze leveren specialistische expertise en innovatief leermateriaal, maar richten zich ook op uitstekende studentenservice en professioneel advies. De programma's van IU leveren vakspecifieke kennis en soft skills met een toekomstgerichte aanpak en digitale tools om afgestudeerden voor te bereiden op de internationale zakenwereld.

Campusfuncties

Woonachtig in Duitsland

Duitsland wordt beschouwd als een van de beste studiebestemmingen ter wereld en ligt in het hart van Europa. Als leider op het gebied van innovatie, bedrijfskunde en techniek zijn de carrièremogelijkheden met een Duits diploma divers en verreikend. Duitsland verwelkomt ook internationale professionals en biedt studenten die hun laatste semester in Duitsland volgen een werkvisum voor 18 maanden na hun studie.

IU campussen

Bij IU kun je kiezen tussen twee moderne campussen in Berlijn en Bad Honnef, elk uitgerust met ultramoderne faciliteiten, leerruimtes en bibliotheken. Ervaar de levendige Berlijnse scene of vestig je in de vriendelijke omgeving van Bad Honnef, waar accommodatie op de campus beschikbaar is. Sluit je aan bij clubs en verenigingen, ontspan op sociale gebieden en omarm de ondersteunende internationale gemeenschap tijdens je educatieve reis.

Ondersteuning voor studenten

Terwijl je bij IU aan je doelen werkt, zul je een krachtig ondersteuningssysteem vinden met behulpzame studieadviseurs, loopbaanbureau-experts en deskundige docenten. Deze vriendelijke professionals begeleiden je tijdens je academische reis, van het kiezen van cursussen tot het vinden van stages en vacatures.

Studie-levensbalans

Bij IU geniet je van een gezonde balans tussen studie en leven dankzij een blended learning-model op de campus dat lessen in kleine groepen en online zelfstudie combineert. Deze flexibele aanpak stelt je in staat om je studie, werk en privéleven effectief te beheren, terwijl je deel uitmaakt van een diverse internationale gemeenschap en werk-studiemogelijkheden nastreeft, zoals deeltijdbanen of stages, waardoor je algehele studie-ervaring in het buitenland wordt verrijkt.

  Gratis webinar en Q&A

  Webinar: Online studeren met IU 15:00 - 15:45 (CEST)

  Visum vereisten

  • Studenten met het staatsburgerschap van een EU-lidstaat die van plan zijn om tijdens een deel van hun studie (of alle) colleges op de campus bij te wonen, hebben geen verblijfsvergunning nodig om Duitsland binnen te komen.
  • Studenten zonder staatsburgerschap van een EU-lidstaat, die van plan zijn om tijdens een deel (of het geheel) van hun studie colleges op de campus bij te wonen, moeten een geldige verblijfsvergunning verkrijgen om in Duitsland te kunnen studeren.

  * Dit geldt alleen voor studenten die een semester of langer op de campus in Duitsland willen wonen. Studenten die van plan zijn al hun studies online uit te voeren via de virtuele IU campus, hebben geen verblijfsvergunning nodig – ongeacht hun staatsburgerschap.

  Als u vragen heeft over het aanvraagproces voor een verblijfsvergunning, kunt u contact opnemen met het Studieadviesteam van de IU .

  Beurzen en financiering

  Verander uw toekomst met IU - solliciteer en bespaar tot 25%!

  IU is altijd op zoek naar nieuwe manieren om u te helpen kwalitatief hoogstaand en toegankelijk onderwijs te combineren, ongeacht uw omstandigheden.

  Sluit je aan bij een van de campussen in Bad Honnef of Berlijn en geniet van de unieke aanpak van IU waarmee je een evenwicht kunt vinden tussen je academische bezigheden, werkverplichtingen, sociale interacties en de verkenning van een nieuw continent terwijl je aan je toekomstige doelen werkt.

  Solliciteer vandaag nog en je krijgt tot 25% korting op je studie op de campus!

  Ranglijsten

  Accreditaties, ranglijsten en lidmaatschappen

  Accreditatie

  IU International University of Applied Sciences heeft systeemaccreditatie ontvangen van EQAR, FIBAA, de Duitse Raad voor Accreditatie en de Duitse Raad voor Wetenschap en Geesteswetenschappen. Dit betekent dat hun cursussen, docenten en lesmateriaal voldoen aan de strenge normen die zijn vastgesteld volgens de Europese academische richtlijnen en dat ze nu hun eigen programma's kunnen accrediteren.

  Prijzen en ranglijsten

  IU is de eerste Duitse universiteit die een score van 99/100 krijgt in het QS Stars Report, maar ze stond ook bovenaan 6 van de 25 categorieën in de grootste Duitse universiteitsranglijst van CHE. Onlangs stonden de online MBA-programma's van IU op de 26e plaats in Europa in de prestigieuze QS Online MBA Rankings, een indrukwekkende prestatie en erkenning op het internationale toneel.

  Lidmaatschappen

  IU is lid van de Business Graduate's Association, Online Learning Consortium, AASCB en de Global Education Coalition van UNESCO. Deze lidmaatschappen geven hen verbindingen met andere instellingen, bedrijven en NGO's, evenals hoogwaardige opleidingen en ontwikkelingscursussen voor levenslang leren. Door gebruik te maken van de allernieuwste technologie helpt IU studenten in nood om hun opleiding voort te zetten en een leven lang te leren

  Sinds april 2023 is IU lid van de Association of Indian Universities (A IU ), de grootste universitaire vereniging ter wereld met buitenlandse universiteiten als geassocieerd lid. IU is ook het enige Europese lid van de Association of African Universities (AAU), een netwerk van meer dan 420 universiteiten en onderzoekscentra uit het hele Afrikaanse continent

  Mondiale erkenning en academische partners

  Mondiale erkenning

  Omdat IU wordt erkend door WES Canada en de VS, kunnen hun diploma's worden omgezet in punten volgens lokale academische normen in het Canadian Immigration Point System en het American Immigration Assessment Scheme.

  Academische partners

  Door partnerschappen met academische instellingen van over de hele wereld biedt IU studenten een meer betaalbare manier om in het buitenland te studeren en te wonen. Met de IU Study Abroad Alliance kunnen studenten online aan een studie bij IU beginnen en deze voltooien aan een partneruniversiteit in de VS, Canada, Australië of Europa, waar carrièremogelijkheden in overvloed aanwezig zijn

  Getuigenissen van studenten

  Locaties

  • Bad Honnef

   Mülheimer Str. 38, 53604, Bad Honnef

   • Berlin

    Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

    • Berlin

     Berlin, Duitsland

     Vragen