Keystone logo
International Institute in Geneva

International Institute in Geneva

International Institute in Geneva

Invoering

Gelegen in Genève, Zwitserland, in het centrum van Europa en een knooppunt voor internationale politiek en zaken, ligt de campus dicht bij de luchthaven en op ongeveer 5 km van het stadscentrum. De IIG heeft studenten die meer dan 60 nationaliteiten vertegenwoordigen en biedt zo een echt multiculturele setting.

International Institute in Geneva zet zich in voor uitmuntendheid in onderwijs en professionele verbetering.

Het multiculturele studentenlichaam, de faculteit en de dynamische omgeving van het Instituut dragen bij aan het creëren van een kader waarin de studenten een mondiale opleiding krijgen.

De programma's zijn ontworpen om een goede balans te creëren tussen theoretische grondslagen en praktische toepassingen, door het gebruik van echte zakelijke problemen en bezoeken aan grote multinationale bedrijven in de regio.

De klassen zijn klein om groepsdiscussie mogelijk te maken en meer individuele aandacht te geven. International Institute in Geneva zet zich in om leerlingen te helpen hun volledige potentieel te bereiken. De faculteiten hebben relevante ervaring in de industrie en het bedrijfsleven op senior niveau, gecombineerd met een sterke academische achtergrond.

De instructiemethoden bij de International Institute in Geneva zijn innovatief en onderstrepen het belang van het verkrijgen van een internationaal perspectief op management-, digitale en internationale betrekkingen.

Het gebruik van ervaringsgerichte leermethoden, zoals case-analyse en bedrijfssimulaties, zorgt voor de ontwikkeling van analytische vaardigheden, die van cruciaal belang zijn in de competitieve en snel veranderende wereld van vandaag.

International Institute in Geneva benadrukt het belang van interpersoonlijke vaardigheden, leiderschap, communicatie en het vermogen om in multiculturele teams te werken, door actieve deelname van de klas aan te moedigen en regelmatig presentaties te geven over strategische managementkwesties. In die geest wordt van studenten verwacht dat ze in teams werken, om zo een situatie na te bootsen waarin ze een proactieve houding ontwikkelen en effectieve communicatieve vaardigheden beheersen.

De academische filosofie van IIG benadrukt de ontwikkeling van een ondernemersoriëntatie die relevant is voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote multinationale ondernemingen.

Visie

Om internationale professionals te ontwikkelen die zich inzetten voor een duurzame samenleving.

Missieverklaring

International Institute in Geneva is een stichting voor hoger onderwijs onder toezicht van de Zwitserse federale autoriteit , die kwaliteitsonderwijs biedt voor het succes van studenten in zakelijke en internationale carrières.

Het Instituut zet zich in voor:

 • Onderwijs - Bied onderwijs in zaken, communicatie, internationale betrekkingen en handel met een mondiale kijk.
 • Excellence - Bevorder een evenwicht tussen academische en praktische programma's door middel van effectieve leerprocessen, gepersonaliseerde studentenservices en een faculteit die zich inzet voor onderwijs en onderzoek.
 • Omgeving - Een dynamische leeromgeving bieden, diversiteit bevorderen en inspelen op de veranderende behoeften van de internationale gemeenschap.

Internationaal netwerk

International Institute in Geneva heeft een sterk netwerk opgebouwd en ontwikkelt uitwisselingsprogramma's met geaccrediteerde academische instellingen over de hele wereld. Het programma biedt kansen voor studenten van universiteiten binnen het IIG-netwerk in:

 • Europa (bijv. Universiteit van Plymouth)
 • VS (bijv. Universiteit van Boston)
 • Centraal en zuid Amerika
 • Azië en het Midden-Oosten
 • Afrika

om een semester bij IIG bij te wonen en bij hun instelling te worden gecrediteerd.

Het stelt IIG-studenten (maximaal twee per jaar) ook in staat om een semester of een zomerperiode aan een andere universiteit bij te wonen en te worden gecrediteerd bij IIG.

Bij sommige universiteiten kunnen studenten een duale graad behalen bij IIG.

Genève, een wereldstad

Genève behoort tot een selecte groep van echt "internationale" steden van de wereld, waardoor het een ideale plek is om internationaal management, internationale betrekkingen en digitale media te studeren.

De stad is gastheer van de Verenigde Naties en gespecialiseerde agentschappen zoals de Wereldhandelsorganisatie en wordt vaak de hoofdstad van vrede en diplomatie genoemd.

Vanwege het uitstekende logistieke netwerk en de centrale ligging van Genève zijn er veel multinationale organisaties in de regio gevestigd.

Het ligt in het hart van Europa, op slechts een uur vliegen van Londen, Parijs, Brussel en Milaan.

Genève staat bekend als een van 's werelds grootste internationale financiële centra, met name voor het beheer van particuliere kapitaalgoederen.

Genève is een venster op de wereld van technologie. Het is de thuisbasis van wereldleiders als The World Economic Forum (WEF), Hewlett-Packard, Nestlé, Richemont, Procter and Gamble, Caterpillar en Du Pont de Nemours.

International Telecommunication Union en het Europese communicatiecentrum van Reuters hebben ook Genève als hoofdkwartier gekozen. CERN, gevestigd in Genève, is de plek waar het World Wide Web is uitgevonden.

De kwaliteit en verscheidenheid van het culturele leven van Genève, met zijn talrijke theaters, musea en internationale conferenties, maakt het tot de juiste plaats om wereldwijd onderwijs te volgen.

De stad is een uitstalraam voor de meest gevierde namen op het gebied van mode, sieraden en uurwerken, en is de thuisbasis van onder andere Rolex en Patek Philippe. Geneve, ideaal gelegen aan de oevers van het meer van Leman aan de voet van de Alpen, biedt uitstekende buitensportactiviteiten.

Door het kosmopolitische karakter van de stad, met bijna 150 nationaliteiten van over de hele wereld, voelt iedereen zich thuis.

Beurzen en financiering

Elk jaar kent het Instituut een beperkt aantal beurzen toe. De selectiecriteria zijn gebaseerd op eerdere academische prestaties (GPA) en financiële behoeften. Geïnteresseerde aanvragers dienen samen met het aanvraagmateriaal een verzoekbrief te sturen.

Onze aankomende evenementen

Open Huis, bedrijfspresentatie en meer !

Ranglijsten

Gerangschikt in de top tien van universiteiten in Zwitserland, is de International Institute in Geneva ( IUG ) een geaccrediteerde academische instelling die gespecialiseerd is in bedrijfsopleidingen. De universiteit biedt niet-gegradueerde en afgestudeerde programma's in bedrijfskunde, internationale betrekkingen, media en communicatie en internationale handel. Het curriculum biedt een unieke combinatie van theoretische en praktische instructie, met een bijzondere focus op internationale zakelijke praktijken. Het internationale uitwisselingsprogramma biedt studenten de mogelijkheid om te studeren aan gerenommeerde universiteiten over de hele wereld. Gelegen in Genève, Zwitserland, in het centrum van Europa en een knooppunt voor internationale politiek en zaken, ligt de campus dicht bij de luchthaven en op ongeveer 5 km van het stadscentrum. De IUG heeft studenten die meer dan 60 nationaliteiten vertegenwoordigen en zorgt voor een echt multiculturele setting.

Getuigenissen van studenten

Locaties

 • Geneva

  International Institute in Geneva ICC 20, Rte de Pré-Bois, 1215, Geneva

 • Geneva

  Geneva, Zwitserland

  Vragen