Keystone logo
IU International University of Applied Sciences – Online

IU International University of Applied Sciences – Online

IU International University of Applied Sciences – Online

Invoering

Over IU

Met meer dan 100.000 studenten uit meer dan 153 landen is IU International University of Applied Sciences de grootste universiteit van Duitsland. Ze bieden door de staat erkende bachelor-, master- en MBA-opleidingen van topkwaliteit die in het Engels worden gegeven - met een geheel nieuwe aanpak.

De programma's van IU zijn ontworpen met de drukke professional in gedachten: ze bieden een nieuw niveau van flexibiliteit, zodat u een balans kunt vinden tussen studie en werk, leven of gezin. Met een score van 5 sterren op QS, maken hun online opleidingen het voor jou mogelijk om overal ter wereld een Duits diploma te behalen, voltijds of deeltijds. Met hun volledig geïntegreerde digitale platform en innovatieve leertools die AI-technologie bevatten, zoals ChatGPT en Syntea, kunt u uw leertraject afstemmen op uw eigen behoeften en planning. Daarom raadt 96% van hun studenten aan om aan IU te studeren.

Voor degenen die in Duitsland willen studeren en wonen, biedt IU ook gemengde programma's op de campus aan op hun campussen in Berlijn en Bad Honnef. Je kunt profiteren van een meer gestructureerd rooster, terwijl je nog steeds geniet van enige flexibiliteit dankzij de mix van persoonlijke tutorials en online zelfstudie. Op die manier kun je jezelf onderdompelen in een vreemd land, je sociale en professionele netwerk opbouwen en werk-studiemogelijkheden verkennen. Aan het einde van je studie kom je ook in aanmerking voor een post-studievisum voor 18 maanden om je carrière in Duitsland te beginnen.

Lees meer over IU.

Wat IU anders doet?

IU International University of Applied Sciences biedt kwaliteitsprogramma's voor bachelor-, master- en MBA-opleidingen met een geheel nieuwe aanpak. IU heeft campussen opgezet voor studenten die hun studie ter plaatse willen afronden, maar biedt ook 100% online programma's voor afstandsonderwijs. In aanmerking komende studenten kunnen zowel online als on-campusstudies combineren en tussen beide wisselen. Op deze manier moeten studenten zich persoonlijk en professioneel ontwikkelen en hun carrière vooruit helpen door toekomstgerichte, flexibele studies.

Waarom IU?

 • Betaalbaar: geniet van kortingen tot 67% op online collegegeld
 • Flexibele betalingsopties: maandelijkse termijnen of volledige vooruitbetaling
 • All-inclusive tarieven: Cursusmateriaal inbegrepen, geen aanmeldingskosten
 • Flexibel: begin meteen online zonder vaste semesterintakes
 • Studeer en leg examens af 100% online, in uw eigen tempo en schema - 24/7 toegang tot het digitale leermateriaal van IU, waar u ook bent
 • IU biedt graden in veelgevraagde velden, met specialisaties
 • Cursussen combineren theorie en praktische toepassing door middel van real-world case studies
 • Leer van professionals uit de industrie die experts zijn in hun vakgebied

Succes wereldwijd met IU

Met IU kunt u deuren openen naar carrièremogelijkheden over de hele wereld. Hun door de staat geaccrediteerde programma's zullen u uitrusten met brancherelevante kennis en veelgevraagde vaardigheden, zodat u zich kunt onderscheiden op de wereldwijde arbeidsmarkt. Studeren aan IU geeft je ook toegang tot hun exclusieve online carrièreservices en -evenementen en verbindt je met hun wereldwijde netwerk van academische partners, zodat je kunt studeren in de VS, Canada of Australië.

IU's missie

Wat IU drijft, is wat jou drijft: IU ontwerpt zijn programma's om zo flexibel en innovatief mogelijk te zijn - zonder in te leveren op kwaliteit. Ze leveren specialistische expertise en innovatief leermateriaal, maar richten zich ook op uitstekende studentenservice en professioneel advies. De programma's van IU leveren vakspecifieke kennis en soft skills met een toekomstgerichte aanpak en digitale tools om afgestudeerden voor te bereiden op de internationale zakenwereld.

Gratis webinar en Q&A

Webinar: Online studeren met IU 15:00 - 15:45 (CEST)

Visum vereisten

• Studenten die van plan zijn al hun studies online te volgen via de virtuele IU-campus, hoeven geen verblijfsvergunning aan te vragen – ongeacht hun staatsburgerschap.

• Studenten met het staatsburgerschap van een EU-lidstaat, die van plan zijn om tijdens een deel (of het geheel) van hun studie colleges op de campus bij te wonen, hebben geen verblijfsvergunning nodig om Duitsland binnen te komen.*

• Studenten zonder staatsburgerschap van een EU-lidstaat, die van plan zijn om tijdens een deel (of het geheel) van hun studie colleges op de campus te volgen, moeten een geldige verblijfsvergunning verkrijgen om in Duitsland te kunnen studeren.*

*Dit geldt alleen voor studenten die een semester of langer op de campus in Duitsland willen wonen.

Als u vragen heeft over het aanvraagproces voor een verblijfsvergunning, kunt u contact opnemen met het Studieadviesteam van de IU.

Beurzen en financiering

Verander uw toekomst met IU - meld u aan en bespaar tot 67% voor online studies!

IU is altijd op zoek naar nieuwe manieren om u te helpen kwalitatief hoogstaand onderwijs en toegankelijk onderwijs te combineren, ongeacht uw omstandigheden. Je hebt de kans om tot 67% korting te krijgen op je online studies!

De lezingen van IU bieden een grote flexibiliteit, waardoor je de kans krijgt om te werken, te socialiseren en een nieuw continent te verkennen terwijl je aan je toekomst werkt.

Vraag gratis informatie aan en sluit u vandaag nog aan!

Ranglijsten

Accreditaties, ranglijsten en lidmaatschappen

Accreditatie

IU International University of Applied Sciences heeft systeemaccreditatie ontvangen van EQAR, FIBAA, de Duitse Raad voor Accreditatie, de Duitse Raad voor Wetenschap en Geesteswetenschappen en WES Canada. Dit betekent dat hun cursussen, docenten en lesmateriaal allemaal voldoen aan de strenge normen die aan hen zijn gesteld en dat ze nu hun eigen programma's kunnen accrediteren.

Cambridge Assessment Internationaal onderwijs / middelbare schooldiploma A-niveaus

IU is de eerste online universiteitspartner van Cambridge International's middelbareschooldiploma A-Levels. Studenten hebben nu de kans om een middelbare schooldiploma te behalen terwijl ze studeren voor een bachelordiploma – zonder extra kosten. De A-Levels is een unieke opleiding van 12 maanden met een werklast van 150 uur, die je naast je bacheloropleidingen volgt. De A-Levels worden afgesloten met een examen dat een oneindig aantal keren herkanst kan worden.

Prijzen en ranglijsten

IU is de eerste Duitse universiteit die een score van 99/100 krijgt in het QS Stars Report, maar ze stond ook bovenaan 6 van de 25 categorieën in de grootste Duitse universiteitsranglijst van CHE. Onlangs stonden de online MBA-programma's van IU op de 26e plaats in Europa in de prestigieuze QS Online MBA Rankings, een indrukwekkende prestatie en erkenning op het internationale toneel.

Lidmaatschappen

IU is lid van de Business Graduate's Association, Online Learning Consortium, AASCB en de Global Education Coalition van UNESCO. Deze lidmaatschappen geven hen verbindingen met andere instellingen, bedrijven en NGO's, evenals hoogwaardige opleidingen en ontwikkelingscursussen voor levenslang leren. Door gebruik te maken van de allernieuwste technologie helpt IU studenten in nood om hun opleiding voort te zetten en een leven lang te leren.

Mondiale erkenning en academische partners

Mondiale erkenning

Omdat IU wordt erkend door WES Canada en de VS, kunnen hun diploma's worden omgezet in punten volgens lokale academische normen in het Canadian Immigration Point System en het American Immigration Assessment Scheme. In april 2023 werd IU de eerste Duitse universiteit die lid was van de Association of Indian Universities (AIU), de enige overheidsinstantie in India die buitenlandse instellingen vaststelt. Dit betekent dat hun programma's op de campus worden erkend door werkgevers in heel India en andere Gemenebestlanden.

Academische partners

Door partnerschappen met academische instellingen van over de hele wereld biedt IU studenten een meer betaalbare manier om in het buitenland te studeren en te wonen. Met de IU Study Abroad Alliance kunnen studenten online aan een studie bij IU beginnen en deze voltooien aan een partneruniversiteit in de VS, Canada, Australië of Europa, waar carrièremogelijkheden in overvloed zijn.

Locaties

 • Berlin

  IU International University of Applied Sciences - Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

  Vragen