Keystone logo
King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM) EMBA
King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM)

EMBA

Dhahran, Saoedi-Arabië

4 Semesters

Engels

Deeltijd

Request application deadline

Sep 2024

SAR 130.000 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het algemene doel van het Executive MBA programma bij KFUPM is om een ​​unieke leermogelijkheid voor middelbare carriere en senior executives in het Koninkrijk Saudi-Arabië en GCC regio te bieden die hun bedrijfskennis en effectiviteit willen verbeteren, terwijl zij actief betrokken zijn bij hun activiteiten en professionele carrières. Ons doel is deze professionals te bemachtigen hun bedrijven in de toekomst te nemen - lokaal, nationaal en globaal. De deelnemers aan onze EMBA leren om vooruitziende individuen te zijn met blootstelling aan bedrijfsprocessen wereldwijd.

Het programma is ontworpen om het strategische denken en leiderschapsvaardigheden van de deelnemers te ontwikkelen en hun begrip van de wereldeconomie te verbeteren en het gebruik van informatietechnologie te verbeteren om hen voor te bereiden op de uitdagende rollen als bedrijfsleiders in een snel veranderende en wereldwijd concurrerende onderneming milieu die nieuwe perspectieven en voortdurende zelfvernieuwing vereist om zakelijke uitdagingen in kansen te transformeren. Het programma benadrukt cross-functional business knowledge, teamwork en groepsstudie, ethiek en waardecreatie als de belangrijkste raison d'être van hedendaagse bedrijven.

Het curriculum van de Executive MBA is ontworpen om relevant, globaal, interactief en engagerend te zijn. Het curriculum biedt en integratief en gecoördineerd perspectief op cutting-edge management problemen. Het is gericht op het versterken van leiderschap en strategische denkvaardigheden van deelnemers.

Het Executive MBA programma is een 43-leerplan dat een compleet kader biedt voor het strategisch management van een organisatie. Dit programma vergemakkelijkt rond een kleinschalige formaat, waardoor de kennis en vaardigheden worden overgedragen die nodig zijn om de benodigde eigenschappen voor succes te behalen in een steeds veranderende bedrijfsomgeving.

Om de drukke schema van zijn deelnemers in te vullen, is de Executive MBA gestructureerd als een twee jaar (vier semesters) programma. Gedurende elk semester ontmoeten de deelnemers om de twee weken op donderdagen en vrijdagen. Klassen worden gehouden op faciliteiten ontworpen voor executive training zowel binnen als buiten de campus.

Programmissie

Om een ​​kwalitatief hoogwaardig afgestudeerd management onderwijs aan te bieden aan leidinggevenden van particuliere en publieke sectoren in de regio. De Executive MBA verbetert het vermogen om strategisch te denken, plannen en handelen in een steeds competitierder en complexe bedrijfsomgeving.

Doelstelling

Het algemene doel van de KFUPM-EMBA is het verbeteren van de leidinggevende vaardigheden die nodig zijn voor ervaren manager en leidinggevenden die hun effectiviteit willen verbeteren. Specifiek is het programma ontworpen om:

 1. Benadrukken leiderschap, ethiek en innovatie
 2. Ontwikkel strategische perspectieven
 3. Focus op het beheer van de verandering
 4. Globaal perspectief geven
 5. Verbeter kritisch denken, onderhandelingen, communicatie en teamwerkvaardigheden

Didactische methodologie

KFUPM biedt een dynamische leeromgeving. We gebruiken onderwijsmethodologie die het belang van functionele interactie en interafhankelijkheid benadrukt. We leveren een evenwichtige mix van theorie en praktijk door middel van passende opeenvolgende individuele opleidingscursussen. Deelnemers aan EMBA leren niet alleen van de expertise van de faculteit, maar ook van de ervaring van elkaar. Onze EMBA biedt een leeromgeving die dynamisch, interactief, participatief en applicatiegericht is. Onze onderwijsmethodologie omvat het gebruik van:

 1. Studiegroep
 2. Simulaties en Business Games
 3. presentaties
 4. Rollenspel
 5. discussies
 6. Case Analysis
 7. Actie plannen
 8. Lezingen door prominente geleerden, bedrijfsleiders en leidinggevenden over actuele onderwerpen en problemen

Deelnemer profiel

De deelnemers aan het EMBA-programma zijn uitvoerende en ervaren professionals. Om succesvol te zijn, moeten de deelnemers zijn:

 • Zeer gemotiveerd en toegewijd aan het leren en verbeteren van hun carrière
 • Zeer ambitieus en geïnteresseerd in het bevorderen van hun professionele leven
 • Zeer geïnspireerd, nieuwsgierig, en geloven in belangrijke bijdragen

De sleutel tot succes in onze EMBA is inzet. De KFUPM Executive MBA is een veeleisende poging en deelnemers moeten zich inzetten voor het programma en de eisen ervan.

De deelnemers zullen naar verwachting aanzienlijke out-of-class tijd besteden voor de voorbereiding van opdrachten en studiegroepbijeenkomsten. Alle EMBA instructiesessies worden gehouden in "smart classes". Om volledig van de faciliteit te profiteren, moeten de deelnemers hun laptop draagbare pc's hebben.

Toelatingsvoorwaarden

Toelatingseisen voor het EMBA programma zijn:

Een baccalaureaat diploma van een erkende instelling van hoger onderwijs, Bewijs van Engelse vaardigheid, Minimaal 8 jaar werkervaring inclusief 3 jaar op het midden- of hoger niveau leidinggevende positie. Kandidaten met minder dan 8 jaar werkervaring kunnen als uitzonderlijke gevallen worden aanvaard op basis van de aanbeveling van het EMBA-comité en de assistent decaan van CIM.

Alle kandidaten dienen een ingevuld aanvraagformulier in te dienen dat wordt ondersteund door het volgende:

 1. Drie brieven van aanbeveling
 2. Een actueel CV
 3. Een bevestigingsbrief van de werkgever van de werkgever (indien van toepassing) toont duidelijk aan dat de werkgever inzicht heeft in de eisen van het programma en hun bereidheid om de toelating van de aanvrager tot het programma te ondersteunen door te verbinden de aanvrager vrij te stellen van normale baanverantwoordelijkheden gedurende de dagen die lessen worden gehouden

Alle applicaties worden geëvalueerd en potentiële kandidaten worden uitgenodigd voor persoonlijke interviews die worden uitgevoerd door een team bestaande uit de CIM-assistent decaan voor graduate programma's en leden van het EMBA Permanent Comité. Het interview is meestal gericht op het evalueren van de persoonlijke kenmerken van de kandidaat (ambitie, motivatie, inzet, communicatie en interpersoonlijke vaardigheden) die nodig zijn om succesvol te kunnen profiteren van het EMBA. Het biedt ook het interviewteam een ​​kans om de kandidaat Engels taalvaardigheid informeel te beoordelen en hun capaciteit om aan de eisen van het programma te voldoen.

Programma Structuur

 1. De verblijfsperiode
  De verblijfsperiode begint aan het begin van het programma. De duur van deze verblijfsperiode is vier tot vijf dagen. Activiteiten in deze periode omvatten: oriëntatie op het programma en overzicht van bepaalde bedrijfsgerelateerde disciplines (bijv. Management, informatietechnologie, economie, boekhouding, marketing, financiën en kwantitatieve methoden) en seminars in actuele onderwerpen (bijv. Communicatievaardigheden, tijdsbestuur , Stress management, onderhandelingsvaardigheden en creatief denken).
 2. Het curriculum
  Het programma is ontworpen om zestien gerelateerde gebieden te omvatten. Het eerste jaar van het programma geeft een diepgaand onderzoek van de instrumenten en functies van organisaties. Er wordt nadruk gelegd op de interrelatie tussen deze gebieden en zal een sterk basis vormen voor diepere analyse in het tweede jaar van het programma. Het tweede jaar breidt het vermogen van deelnemers uit om te gaan met complexe managementuitdagingen door te concentreren op de grotere contextuele omgeving van het bedrijfsleven.

Duur en Timing

De 43 credit uur, twee jaar EMBA is verdeeld in vier semesters. De lessen worden tweemaal per week op donderdag en vrijdag elke twee weken gehouden. Klassen beginnen om 8:00 uur en eindigen om 16:30 uur. (Vrijdaglessen beginnen om 7:30 uur) De verblijfsdagen zijn van 8:00 tot 16:45 uur.

Afstuderen Eisen

Afstudeervereisten (en retentiebeleid) voor het EMBA-programma zijn:

 1. Bevredigende voltooiing van alle vereiste cursuswerk voor de graad inclusief de verblijfsperiode.
 2. Een minimum cumulatieve GPA van 3,0 behouden op de schaal van 4,0.
 3. Handhaving van hoge normen van professioneel, ethisch en persoonlijk gedrag volgens het universiteitsbeleid.

Collegegeld

De Executive MBA opleiding is SR 130.000 voor het volledige programma en omvat alle cursusmaterialen, leerboeken, universiteitsgelden, continentaal ontbijt en lunch tijdens de verblijfsperiode en de klasdagen. Onderwijs is verschuldigd in vier gelijke termijnen van SR 32.500 voor aanvang van elk van de vier semesters.

Ondersteunende leerervaringen

Leren van lezingencolleges

"Lezingen van Leiders" -sessies zijn les van één uur die door zeer invloedrijke leiders worden gepresenteerd die uitgenodigd zijn om te spreken in een van de EMBA-lessen. De vooraanstaande sprekers delen hun rijke kennis en ervaring op in het vakgebied van de klas.

Internationale Academische Reizen

Het EMBA programma voert vier dagen internationale academische reizen naar Korea. De reis wordt gezamenlijk georganiseerd door KAIST en KFUPM.

Programma leerdoelen en doelstellingen

In overeenstemming met de verzekering van de leerstandaarden van AACSB (de Vereniging voor de Bevordering van Collegiale Scholen voor Bedrijven) International, worden de leerdoelstellingen en doelstellingen van het EMBA-programma hieronder weergegeven:

Leerdoelen

leerdoelen

Leerdoel I - Deelnemers kunnen concepten en kaders uit verschillende bedrijfsdisciplines integreren om situaties te analyseren en passende strategieën te ontwikkelen
 • Deelnemers zullen vanuit een macro-perspectief basis-bedrijfsfuncties begrijpen
 • Deelnemers zullen zakelijke concepten vanuit een macro-perspectief kunnen integreren
 • Deelnemers zullen in staat zijn om passende bedrijfsstrategieën te ontwikkelen
Leerdoel II - Deelnemers zullen in de besluitvorming kwantitatieve instrumenten en analytische vaardigheden kunnen toepassen
 • Deelnemers zullen het begrip van kwantitatieve en analytische technieken voor het bedrijfsleven aantonen
 • Deelnemers zullen in staat zijn om kwantitatieve en analytische technieken te gebruiken om zakelijke problemen te analyseren
 • Deelnemers zullen in staat zijn om kwantitatieve en analytische technieken te gebruiken om bedrijfsstrategieën te ontwikkelen, implementeren en evalueren
Leerdoel III - Deelnemers kunnen interpersoonlijke en leiderschapsvaardigheden uitoefenen
 • Deelnemers zullen effectief mondeling en schriftelijk kunnen communiceren
 • Deelnemers zullen met mensen effectief kunnen werken
 • Deelnemers zullen de kenmerken van effectieve leiders begrijpen
Leerdoel IV - Deelnemers zullen het bedrijfsomgeving begrijpen
 • Deelnemers zullen weten over de impact van economische, sociale, technologische en politieke krachten in het bedrijfsleven
 • Deelnemers begrijpen en waarderen de globalisering
Leerdoel V - Deelnemers kunnen ethische en maatschappelijke verantwoordelijkheidsproblemen opnemen in besluitvorming
 • Deelnemers zullen zich bewust zijn van verschillende ethische kaders
 • Deelnemers zullen zakelijke beslissingen kunnen evalueren met behulp van ethische kaders
 • Deelnemers zullen begrijpen van de betekenis van maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • Deelnemers kunnen zakelijke maatschappelijke verantwoordelijkheidsproblemen opnemen in zakenbeslissingen

Lijst met verplichte vakken

Codecursus TitelKrediet uren
ACCT 551Financiële boekhouding en rapportage2
ACCT 552Management accounting3
ECON 551Bedrijfseconomie3
ECON 561De macroomgeving van het bedrijfsleven2
FIN 554Financieel management3
FIN 562Strategische Corporate Finance3
MGT 551Gedrag & Organisatie3
MGT 554Bedrijfs onderhandelingen2
MGT 560Ethiek & Leiderschap2
MGT 561International Business & Globalization3
MGT 562Strategisch management3
MGT 564Corporate Governance2
MIS 564Elektronische bedrijfsstrategie3
MKT 561Strategic Marketing Management3
OM 551Kwantitatieve methoden3
OM 552Operations Management3

Graadplan voor het EMBA-programma


Jaar 1

58145_EMBA01.jpg

58146_EMBA02.jpg

Jaar 2

58147_EMBA03.jpg

58148_EMBA04.jpg

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen