Keystone logo
King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM) Mba
King Fahd University of Petroleum and Minerals (KFUPM) - College of Industrial Management (CIM)

Mba

Dhahran, Saoedi-Arabië

4 Semesters

Engels

Full time

Request application deadline

Sep 2024

Request tuition fees

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Het College van Industrieel Management biedt een Master of Business Administration (MBA) -graad, die de nodige opleiding en vaardigheden biedt om studenten voor te bereiden op het werk en succesvol te presteren op alle beheersniveau's. Het programma omvat alle functionaliteiten van het bedrijfsleven en stelt de leerlingen in staat om aanvullende keuzevakken te volgen die overeenstemmen met hun carriere doeleinden en hun persoonlijke doelen en ontwikkeling, waardoor ze alle functionele gebieden verder kunnen integreren en het essentiële overzicht van organisatorische prestaties krijgen. Het programma accepteert zowel volledige als deeltijdse studenten en geeft een lijst van tekortcursussen voor degenen wier educatieve achtergrond niet op zakelijke gebieden ligt. Diverse onderwijsmethoden worden gebruikt, waaronder ervaringsleer, zaken, teamprojecten, veldonderzoek en simulaties.

Hoewel de algemene oriëntatie van het programma algemeen bedrijfsvoering is, legt het ook voldoende nadruk op leiderschap, globalisering, strategie en benadrukt de toepassing van de theorie en vaardigheden op de Saoedische bedrijfsomgeving.

TOELATINGSEISEN

Een aanvrager tot toelating tot het MBA-programma moet:

 1. Een vierjarige bacheloropleiding (BA, BS of BE) in het bedrijfsleven, de ingenieurswetenschappen of de wetenschappen van een instelling waarvan de bacheloropleidingen in lengte, inhoud en kwaliteit nagenoeg gelijkwaardig zijn aan die van KFUPM, met een hoofdvak in het voorgestelde veld of bewijs van geschikte achtergrond voor het invoeren van het voorgestelde veld.
 2. Grade-Point Average (GPA) van 2,50 of hoger op een schaal van 4,00 of gelijkwaardig, en een GPA van 3,00 in het onderwerp van het hoofdveld. Officiële transcripties en diploma certificaten zijn vereist voor de definitieve toelating.
 3. Voltooiing van TOEFL met een minimumscore van 520 (PBT), 190 (CBT) of 68 (IBT). De TOEFL-score moet direct naar het Deanship of Graduate Studies worden gestuurd (KFUPM code is 0868). IELTS is ook aanvaardbaar (min 6,0).
 4. Voltooiing van de Graduate Management Toetredingstest (GMAT) met een aanvaardbare score.
 5. Minstens drie brieven van aanbeveling van de faculteit die de kandidaat vooropleidingen hebben onderwezen.
 6. Tenminste een cursus op universitair niveau, dat zowel de differentiatie- als integratieonderwerpen omvat.
 7. Een werkkennis van computers zoals blijkt uit tenminste één cursus in dat gebied (bijv. Gegevensverwerking, programmering, informatiesystemen, enz.)
 8. Minstens een jaar voltijds werkervaring. Deze vereiste kan worden afgeweken voor afgestudeerde assistenten, onderzoeksassistenten en aanvragers met uitzonderlijke academische gegevens.

TOELATING VAN STUDENTEN MET DEFICIENCIES

Studenten die tot het MBA-programma worden toegelaten, zullen naar verwachting alle basis- en grondbeginselen hebben op het gebied van bedrijfsadministratie. Degenen die een tekort hebben van 10 in alle of een deel van deze gebieden, krijgen de kans om in te schrijven voor de tekortcursussen die worden aangeboden door het College van Industrieel Management. De volgende voorwaarden gelden voor deze studenten:

 1. Ze worden toegelaten tot MBA-studenten en mogen niet in de MBA-kern- en keuzecursus inschrijven, totdat ze al hun gebrekcursussen voltooien.
 2. Alle pre-MBA cursussen moeten worden ingevuld met een cumulatieve GPA van 3,00 of meer voor de student om toegelaten te worden tot het MBA programma.
 3. Voor-MBA-cursussen komen niet in aanmerking voor de GPA-berekening van het MBA-programma voor de graduatie. De MBA cumulatieve GPA zal alleen cijfers bevatten in de kern-, electieve en capstone-cursussen.

Pre-MBA cursussen:

Elke kandidaat's academische record zal worden beoordeeld. De aanvragers die gebrekkig zijn in de grondbeginselen en fundamenten van zakelijke functionele gebieden, krijgen de mogelijkheid om zich in te schrijven voor alle of een aantal van de volgende tekortkomingen:

 1. ACCT 502 Inleiding tot boekhouding en financiën 3
 2. ECON 501 Principes of Economics 3
 3. OM 502 Statistische analyse voor het bedrijfsleven 3

MBA-GRAAD VEREISTEN

De kandidaten voor de MBA-graad zijn die studenten die zijn toegelaten tot het programma en zijn niet verplicht om tekortcursussen te volgen of hun vereiste tekortcursussen hebben voltooid met een cumulatieve GPA van ten minste 3,00 op een schaal van 4,0 en voldaan aan alle toelatingsvoorschriften. De MBA-diploma-eisen bestaan ​​uit 42 credituren waarvan 30 credituren in kerncursussen, 9 credituren in keuzevakken en 3 credituren in ervaringsleer.

De MBA-cursusvereiste: (42 Credituren)

Core Cursussen

Codecursus TitelKrediet uren
ACCT 509Financiële Rapportage en Analyse3
ACCT 510Managerial Accounting3
ECON 510Bedrijfseconomie3
FIN 510Managerial Finance3
MGT 512Leiderschap en Organizational Behavior3
MGT 580Strategic Management3
MIS 511Informatietechnologie in organisaties3
MKT 510Marketing Management3
OM 511Bedrijfskunde3
OM 513Operations en Supply Chain Management3

Verplichte Ervaringsleerkursus

Codecursus TitelKrediet uren
MBA 510Business Practicum3

Keuzevakken

Elke student dient 9 credituren uit de lijst van keuzevakken te nemen. De student krijgt de vrijheid en flexibiliteit om zijn keuzes op maat te maken om zijn persoonlijke en carriere doelen en interesses te bereiken. Een student kan ervoor kiezen om zijn kennis en vaardigheden te verbreden door zijn keuzevakken uit verschillende functionele gebieden te nemen, of hij kan ervoor kiezen om al zijn keuzevakken op één functioneel gebied te concentreren om de diepte en specialisatie op dat gebied te verwerven. Naast de MBA-keuzevakken die beschikbaar zijn voor de MBA-studenten in het College van Industrieel Management, kan een student een van zijn keuzevakken nemen uit andere afgestudeerde cursussen die in de universiteit worden aangeboden, met goedkeuring van de afdelingsvoorzitter en de decaan van de studie.

Voor MBA-vereisten voor niet-MBA-studenten

58141_PreMba.jpg

58142_MBA01.jpg

58143_MBA02.jpg

Huidige MBA Voorwaarden Grafiek

Toelatingseisen voor Masteropleidingen in Bedrijfskunde

De minimumvereisten voor eventuele toelating als vaste afgestudeerde student in een masteropleiding in Bedrijfswetenschappen zijn als volgt:

 • Een vierjarige bachelor (BA, BS of BE) Degree in business, engineering of wetenschappen van een erkende instelling.
 • Een Grade Point Average (GPA) van tenminste 3,00 op een schaal van 4,0 of gelijkwaardig. Officiële transcripties en diploma certificaten zijn vereist voor de definitieve toelating.
 • Voltooiing van TOEFL met een minimumscore van 520 (PBT), 190 (CBT) of 68 (IBT). De TOEFL-score moet direct naar het Deanship of Graduate Studies worden gestuurd (KFUPM code is 0868). IELTS is ook aanvaardbaar (min 6,0).
 • Voltooiing van de Graduate Management Toetredingstest (GMAT) met een minimumscore van 450. De GMAT-scores moeten direct naar het Deanship of Graduate Studies worden gestuurd (KFUPM-code voor GMAT is 0868).
 • Minstens drie brieven van aanbeveling van de faculteit die de kandidaat vooropleidingen hebben onderwezen. [ingediend via het online aanbeveling systeem]
 • Tenminste een cursus op universitair niveau, dat zowel de differentiatie- als integratieonderwerpen omvat.
 • Een werkkennis van computers zoals blijkt uit tenminste één cursus in dat gebied (bijv. Gegevensverwerking, programmering, informatiesystemen, enz.)
 • Minstens een jaar voltijds werkervaring. Deze vereiste kan worden afgeweken voor afgestudeerde assistenten, onderzoeksassistenten en aanvragers met uitzonderlijke academische gegevens. Voor Executive MBA-programma, een minimumervaring van 8 jaar, inclusief 3 jaar in het midden- of hoger niveau leidinggevende positie.
 • Bevredigend voldoet aan eventuele aanvullende vereisten voor departementele of universitaire toelatingen.

Opmerking: Het voldoen aan de minimum toelatingseisen garandeert geen toelating tot het programma, aangezien de definitieve toelating onderworpen is aan een evaluatie van de volledige aanvraag en de capaciteit van individuele programma's.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen