Keystone logo
L'Ecole de Guerre Economique MBA Gespecialiseerde Strategie en Economische Intelligentie
L'Ecole de Guerre Economique

MBA Gespecialiseerde Strategie en Economische Intelligentie

Paris, Frankrijk

1 Years

Frans

Full time

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 12.500 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

Training referentie in Frankrijk, gerangschikt als 1e in het Eduniversal palmares sinds 2002, de MBA Specialized Economic Intelligence Strategie SIE geeft ook toegang tot de titel "Expert (e) in economische intelligentie" , niveau I, geregistreerd in de National Directory of Professional Certifications (RNCP) .

Georganiseerd rond een lescentrum (referentieprogramma in Strategie en Economische Intelligentie) en een toegepast onderzoekscentrum in IE, is deze baanbrekende structuur in Europa stevig verankerd in een transdisciplinaire benadering van het lezen van de machtsverhoudingen. International.

Hoewel het concept van de economische oorlog veel onduidelijkheden heeft opgeleverd, niet epistemologisch maar ideologisch, heeft het theoretisch onderzoek dat de afgelopen jaren is uitgevoerd, de neiging om onze benadering van concurrerende confrontaties te verduidelijken en te valideren.

MercurIE professionaliseringsprogramma

Professionaliseringsprogramma in economische intelligentie

MercurIE is een van de onderwijsantwoorden van de EGE, waarmee de student in de initiële opleiding "Economic Intelligence Strategy EIS" de strategische assen van een bedrijf begrijpt.

Door team werken studenten ten behoeve van een management van een grote groep, een kmo of een actor in de publieke of parapublicsector om een onderzoek uit te voeren dat een perfecte manipulatie van de onderwezen methode vereist.

Meer dan 8 maanden, één dag per week, begeleid door een leraar van de school en leidinggevenden van het partnerbedrijf, herdefiniëren de studenten het thema van de studie, zetten ze een systeem op voor monitoring en verzameling van informatie, het onderzoek uitvoeren met de vergadering van deskundigen en veldoperaties (beurzen, bezoek?) en het document finaliseren met een reeks aanbevelingen die moeten worden gevolgd.

Ze moeten hun werk dan ondersteunen met een presentatie binnen de betreffende afdeling.

Dit MercurIE-programma is veel meer dan een stage, omdat het studenten de mogelijkheid biedt om het gehele of een deel van het onderwezen programma toe te passen en samenwerkingsactiviteiten te ontwikkelen binnen prestigieuze structuren zoals Innovation Works van de EADS Group, R&D van EDF, de Strategy Department van GDF Suez , de EI-afdeling van het ministerie van Ecologie, de EI-afdeling van Carrefour, de veiligheidsafdeling van de Canal Plus Group, ESA, Prometheus.

Ranglijsten

Programma resultaat

Ideale studenten

leerplan

Carrièremogelijkheden

toelatingen

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

  • MBA International Management - Bedrijfsmodellen voor een circulaire economie
    • Reutlingen, Duitsland
  • Master of Business Administration (MBA)
    • Online