Keystone logo
Prince Mohammad Bin Fahd University

Prince Mohammad Bin Fahd University

Prince Mohammad Bin Fahd University

Invoering

68056_mecca-66970_640.jpg

Overzicht

Als snelgroeiende instelling voor hoger onderwijs heeft de Prince Mohammad bin Fahd University (PMU) geschiedenis geschreven sinds de lancering. Deze universiteit, met zijn zeer innovatieve studentgerichte benadering om onderwijs te geven, biedt studenten de kans om echte wegen te verkennen om te leren en te innoveren wanneer ze worden verzorgd voor hun toekomstige rollen als hardcore professionals.

PMU concentreert zich op de behoeften, interesses en capaciteiten van studenten voor duurzame voeding. De feedback, evenals de inbreng van studenten, worden gewaardeerd door PMU Faculty-leden die het kennisniveau van elke student grondig evalueren. Dergelijke stappen zijn om ze te trainen met een echt leersysteem.

Deze universiteit verwelkomde de nieuwste technologie sinds haar oprichting. Het heeft ze geïmplementeerd in de lesmethodologie en curriculumontwikkeling. Sommige technologische ontwikkelingen zijn all-time internetconnectiviteit waardoor e-bibliotheek toegang eenvoudiger wordt, online cursusmateriaal (Blackboard), Dyned-labs, online registratie.

Tegenwoordig is PMU uitgerust met geavanceerde technologieën zoals smartboards, tv-streaming en videoconferenties, enz. Die nuttig zijn voor studenten om zich te laten registreren in specifieke cursussen en regelmatig advies of begeleiding van de respectieve instructeurs online te krijgen door in de privacy van huizen te zitten.

Studenten maken gebruik van ultramoderne faciliteiten bij PMU. Zulke faciliteiten zijn alleen bedoeld om hen te begeleiden bij het verzorgen en opstaan, terwijl ze de mondiale uitdagingen accepteren die ze als professionals zouden moeten bestrijden. Ze zouden betere banen hebben na hun afstuderen aan PMU, die exclusieve faciliteiten biedt.

Omdat het Engels het enige medium voor internationale communicatie is, biedt PMU deze taal als een primair instructiemiddel. Verschillende clubs en buitenschoolse activiteiten binnen de PMU-campus zijn de beste hulpmiddelen om de competentie van de studenten aan te scherpen. Goed geplande faciliteiten om studenten te boeien in communicatie, teamwerk, kritisch denken / probleemoplossen, technologie, professionele en leiderschapsvaardigheden zijn de kernvaardigheden die PMU voorrang geeft aan de algehele groei van studenten.

PMU is van cruciaal belang om de studentengemeenschap te helpen bij het kiezen van een beter carrièrepad voor een betere toekomst. Theoretische leerplannen en hun praktische evaluatie door middel van oriëntatie en praktische training bereiden hen voor zich thuis te voelen tijdens het inhuren. Het zelfvertrouwen ontwikkeld door training en geavanceerde kennis bereidt studenten voor zichzelf te verkopen met goed gemaakte en indrukwekkende cv's van hen.

Verschillende innovatieve evaluaties van leeruitkomsten worden gebruikt om de hulpmiddelen voor de ontwikkeling van vaardigheden te beoordelen die de prestaties en algemene voortgang van studenten tijdens hun verblijf op de universiteit volgen.

Het e-portfolio van afstuderende studenten bij PMU is online toegankelijk, daarom kunnen toekomstige werkgevers deze optimaal gebruiken voor het aannemen van personeel. Zulke stappen bieden zowel het behalen van een diploma als tegelijkertijd het behalen van werkervaring op hetzelfde niveau.

PMU biedt vele persoonlijke diensten, waaronder financiële hulp aan de verdiende studenten, naast gezondheids- en adviesdiensten. Deze initiatieven bieden het best mogelijke comfort in een atmosfeer voor persoonlijke en professionele groei. PMU verwacht evenzeer excellentie in onderwijs te bieden aan de studenten die zijn ingeschreven terwijl ze dergelijke diensten aan hen leveren.

De algehele geloofwaardigheid van PMU, die het sinds het begin bereikte, werd mogelijk dankzij het sterke personeelsbestand - administratief team, diverse faculteitskrachten die betrokken zijn bij het ontwerpen van een geavanceerde academische scène en ondersteunend personeel die de autoriteiten helpen om de universitaire administratie bij te staan ​​in haar systematische verhuizing.

TIEC (Texas International Education Consortium), als onderwijsconsulent van PMU, heeft topexperts van 32 Amerikaanse universiteiten betrokken voor de structurering van de PMU-academie. Natuurlijk is PMU nu in staat om uitstekende opleidingen te beloven en te geven om de toekomstige leiders te voeden in hun studiegebieden. Het is het teken voor een geglobaliseerd standpunt over onderwijs dat PMU hanteert.

68057_saudi-arabia-84015_640.jpg

Cultuur van Saoedi-Arabië

Er zijn veel aspecten van het leven die heel anders zijn dan het land en de cultuur die je nog hebt. Wij geloven dat de belangrijkste stap om je aan te passen aan je leven in Saoedi-Arabië, is om wat van de gebruiken en wetten te leren. Dan zult u comfortabeler worden in uw nieuwe omgeving. Als je eenmaal bekend bent met de culturele verschillen, kan het leven hier heel spannend zijn.

Hier zijn enkele suggesties voor "doe-en-niet-doen" voor uw eigen comfort en welzijn.

Doe alsjeblieft ...

Houd een open houding aan ten aanzien van de culturele en sociale verschillen die je waarneemt. Wees flexibel en open voor verandering. Je zult de nieuwe ervaringen waarderen. Ga de uitdaging aan om in een prachtig, oud land te leven met een rijke en opwindende geschiedenis.

 • Probeer de Arabische taal te leren en te gebruiken.

 • Blijf flexibel en probeer je aan te passen aan lokale gebruiken. Bijvoorbeeld:

 • Kleding: vrouwen moeten conservatieve, ruimzittende kleding dragen. Als je je beter voelt tijdens het dragen van de Abaya, doe dat dan.

 • Ramadan: is een islamitische heilige maand waarin moslims vasten tussen zonsopgang en zonsondergang. Respecteer deze religieuze feestdag door niet te eten, te kauwen, te drinken of te roken in het openbaar overdag.

Alsjeblieft niet ...

 • Probeer je westerse waarden op te leggen aan de Saudische samenleving. Verwacht niet dat het leven hetzelfde is als in je eigen land.

 • Fotografeer mensen of een ander gebied van nationale veiligheid, zoals luchthavens, militaire installaties en raffinaderijen.

Traditionele Arabische etiquette

Conversational goede manieren en overwegingen voor de gewoonten en overtuigingen van anderen heersen in Saoedi-Arabië als elders. De Saoedi's zelf zijn goed gehumeurd, vriendelijk en informeel zoals ze verwachten dat anderen zijn.

Enkele suggesties

Onthoud en draag de juiste naam en telefoonnummers van uw organisatie (werkgever) of de organisatie van de echtgenoot (werkgever). Ken de juiste namen, nummers en locaties van de scholen waar uw kinderen naar toe gaan.

Zorg ervoor dat uw kinderen de naam en het telefoonnummer van uw compound, uw telefoonnummer en een vertrouwde buur hebben in geval van nood. Dit is vooral belangrijk voor het noodinformatiebestand op de school van uw kinderen.

De spanning in het koninkrijk kan 110v of 220v zijn. Ken uw voltage en kies uw apparaten dienovereenkomstig. Bekijk de verschillende soorten apparatuur, er zijn bijvoorbeeld verschillende soorten videorecorders in het Koninkrijk. Als u een computer heeft, kan een spanningsregelaar nodig zijn. Een overspanningsbeveiliging voor computers en andere elektronische apparatuur wordt sterk aanbevolen.

Onthouden

Je bent een uitgenodigde gast in het koninkrijk Saoedi-Arabië. Je bent niet gedwongen hierheen te komen. U bent onderworpen aan hun lokale wetgeving. Het is verstandig dat uw familie zich bewust wordt van de relevante wetten en gebruiken

Locaties

 • Dhahran

  617, Al Jawharah, Khobar, Dhahran 34754, , Dhahran

  Vragen