Keystone logo
Prince Mohammad Bin Fahd University Executive MBA-programma (EMBA)
Prince Mohammad Bin Fahd University

Executive MBA-programma (EMBA)

Dhahran, Saoedi-Arabië

Request duration

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

SAR 120.000 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

68187_tie-690084_640.jpg

Over Executive MBA-programma

Executive MBA-programma's zijn ontworpen voor fulltime werknemers van organisaties of eigenaren van bedrijven die een aanzienlijke investering in hun loopbaan hebben gedaan en die het zich niet kunnen veroorloven hun voltijdse banen op te geven. In plaats van het volgen van een traditioneel MBA-diploma op parttime basis, kunnen deze professionals een Executive MBA-programma afronden terwijl ze hun volledige baan behouden.

Executive MBA-programma's verschillen op twee verschillende manieren van traditionele MBA-programma's. Ten eerste is het vergaderformaat anders. Executive MBA-programma's komen meestal twee keer per week samen, om de andere week tijdens het semester. Ten tweede hebben de studenten in Executive MBA-programma's gemiddeld veel meer werkervaring dan hun tegenhangers in traditionele programma's. Dankzij deze werkervaring kan het Executive MBA-programma veel sneller worden aangeboden dan het traditionele programma.

Executive MBA-programma's worden meestal aangeboden in grote steden met aanzienlijke werkkrachten die dergelijke programma's vereisen. Uitvoerende MBA-programma's hebben ook de neiging om te putten uit een regio rond deze steden (gedefinieerd als binnen gemakkelijke pendelafstand). Omdat studenten een evenwicht moeten vinden tussen de eisen van hun loopbaan, hun privéleven en het fulltime Executive MBA-programma, willen ze geen buitensporige hoeveelheid tijd kwijt aan het pendelen naar het programma.

De meeste Executive MBA-programma's bieden het MBA-diploma na succesvolle afronding van de cursus. Studenten en hun organisaties willen dat credential en bekijk een Executive MBA-graad als minder wenselijk. Een grote uitdaging voor de administratie van het programma is om de perceptie te vermijden dat het Executive MBA-programma een "verwaterd" MBA-programma is. De normen en inhoud voor het Executive MBA-programma moeten daarom hetzelfde zijn als een traditioneel MBA-programma. De verwachtingen voor de studenten in het Executive MBA-programma zouden in feite hoger moeten zijn dan de verwachtingen voor studenten in het traditionele programma vanwege de werkervaring van de deelnemers.

Organisaties gebruiken de Executive MBA-programma's als een manier om hun werknemers op de hoogte te brengen van de nieuwste ideeën in het bedrijfsleven. Het programma kan ook deel uitmaken van de loopbaanontwikkeling van de persoon en de opvolgingsplanning voor de organisatie. Het kan een hulpmiddel zijn om het behoud van gewaardeerde werknemers binnen het bedrijf te bevorderen.

Waarom Executive MBA-programma

Het PMU Executive MBA-programma is een MBA-programma dat is ontworpen voor werkende professionals. Deze professionals hebben een aanzienlijke werkervaring na de undergraduate-diploma en zullen komen uit verschillende educatieve achtergronden. Het programma maakt een belangrijk deel uit van de PMU-missie om verbindingen te maken met en diensten te verlenen aan het omliggende bedrijfsleven in de oostelijke provincie van het Koninkrijk Saoedi-Arabië (KSA)

Omdat het deze visie waarmaakt, heeft het PMU Executive MBA-programma normaal 70% van de niet-professionele niet-professionele majors ingeschreven. Alle deelnemers zullen een punt in hun loopbaan hebben bereikt waar een goed begrip van bedrijfsconcepten essentieel is voor de prestaties van hun werk en hun carrière.

Het programma is zodanig gestructureerd dat deelnemers het programma in twee jaar kunnen afronden met behoud van hun fulltime professionele werkverantwoordelijkheden. Alle deelnemers aan het programma zijn voltijds werknemers van organisaties of zullen als zelfstandige in hun eigen, gevestigde bedrijf werkzaam zijn.

Het PMU Executive MBA-programma is een algemeen managementprogramma. Het biedt geen diepgaande dekking van een van de traditionele functionele bedrijfsgebieden. Het doel van het programma is om een ​​algemeen inzicht te creëren in de bedrijfsbehoeften van een algemene manager.

Program Karakteristieken

 • Elke deelnemende klasse moet uit ongeveer 30 deelnemers bestaan.

 • Zowel mannelijke als vrouwelijke studenten zullen worden ingeschreven in het programma.

 • Instructie moet in de Engelse taal zijn.

 • Het programma moet fysiek en administratief onderdak bieden binnen het College of Business Administration.

 • De omgeving in de klas moet de discussie tussen de deelnemers en het delen van hun zakelijke ervaringen stimuleren.

 • Het PMU Executive MBA-programma zou een van de toonaangevende aanbieders van Executive MBA-opleidingen in de regio moeten worden.

Prestatieverwachtingen

De meeste Executive MBA-programma's bieden het MBA-diploma na succesvolle afronding van de cursus. Studenten en hun organisaties willen dat credential en bekijk een Executive MBA-graad als minder wenselijk. Een grote uitdaging voor de administratie van het programma is om de perceptie te vermijden dat het Executive MBA-programma een "verwaterd" MBA-programma is. De normen en inhoud voor het Executive MBA-programma moeten daarom hetzelfde zijn als een traditioneel MBA-programma. De verwachtingen voor de studenten in het Executive MBA-programma zouden in feite hoger moeten zijn dan de verwachtingen voor studenten in het traditionele programma vanwege de werkervaring van de deelnemers.

Doelstellingen van het programma

 • Een bewustzijn creëren van de kwesties van internationaal zakendoen en van concurreren in een mondiale economie.

 • Om teamwork en leiderschap in de zakelijke omgeving te bevorderen.

 • Het ontwikkelen en verbeteren van zakelijke en organisatorische vaardigheden die van toepassing zijn op een breed scala van organisaties.

 • Het presenteren en verbeteren van vaardigheden in het gebruik van informatietechnologieën om te helpen bij het beheer van organisaties.

 • De zakelijke communicatievaardigheden van de deelnemers verbeteren.

Studentenuitkomsten

Programmaduur

Het programma is ontworpen om binnen 24 maanden klaar te zijn. Hoorcolleges en lessen worden op een handige manier afgesteld en worden uitgevoerd in zeventien modules van elk negen of elf dagen. Hierdoor kunnen de deelnemers slechts een minimale periode van hun werk wegblijven.

Krediet uren

Het programma bestaat uit 80 European Credit Transfer System (ECTS), dat staat voor:

 1. Eén credit komt overeen met 8 lesuren (60 minuten per lesuur).

 1. Totaal aantal studie-uren, inclusief lesuren, examens, werkstukken en alle studie-uren.

De segmenten zijn:

 1. Functiesegment: 15 ECTS-credits (5 vakken @ 3 ECTS-credits per cursus).

 1. Integratiesegment: 33 ECTS-credits (8 cursussen @ 4 ECTS-credits per cursus en 1 workshop @ 1 ECTS-credit).

 1. Focus Segment: 12 ECTS (4 cursussen @ 3 ECTS-credits per cursus)

 1. Masterproef: 20 ECTS-credits

Opmerking: 80 ECTS gelijk aan 45 credits bij PMU.

In de voortdurende inspanningen om hun programma's te verbeteren, behoudt PMU zich het recht voor de titel en de inhoud van een cursus te wijzigen als gevolg van zich ontwikkelende markttendensen.

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen

 • Executive MBA in bedrijfsinnovatie
  • Trieste, Italië
 • Global Executive MBA
  • Valbonne, Frankrijk
  • Belo Horizonte, Brazilië
  • + 6 meer
 • Executive MBA Vastgoed
  • Eltville, Duitsland
  • Regensburg, Duitsland
  • + 3 meer