Keystone logo
Prince Mohammad Bin Fahd University MBA-programma (MBA)
Prince Mohammad Bin Fahd University

MBA-programma (MBA)

Dhahran, Saoedi-Arabië

Request duration

Engels

Full time, Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

SAR 180.000 / per year

Op de campus

Beurzen

Ontdek mogelijkheden voor beurzen om je studie te financieren

Invoering

68189_entrepreneur-593371_640.jpg

Over MBA-programma

De Masters in Business Administration van de Prince Mohammad Bin Fahd University (PMU) is ontworpen voor professionals die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen en verwerven van kennis die verder gaat dan hun initiële opleiding, om hun carrièreperspectieven te verbeteren. Het MBA-programma wordt aangeboden door het College of Business Administration (COBA) en zal multidisciplinair van aard zijn. Het kerncurriculum is 48 credit-uren en biedt een basis in elk van de functionele bedrijfsgebieden. Het programma biedt vervolgens een specialisatiegebied met keuzevakken, waaronder een onderzoeksthese.

Waarom een ​​MBA van PMU

Het College of Business MBA-programma bij PMU biedt een unieke en vooraanstaande academische ervaring die de student begeleidt bij het ontwikkelen van uitgebreide vaardigheden en kennis in:

 • Communicatie

 • Technologische competentie

 • Kritisch denken en problemen oplossen

 • Vakbekwaamheid

 • samenspel

 • Leiderschap

Het programma profiteert van de voortdurende toewijding van het College of Business om een ​​cultuur van innovatie, samenwerking, diversiteit, ethisch gedrag en wederzijds respect te creëren, te onderhouden en te koesteren, en uit haar waarden van uitmuntendheid op het gebied van onderwijs, uitmuntendheid in studiebeurzen, sociale verantwoordelijkheid en Samenwerking, onder anderen. PMU heeft bepalende institutionele kenmerken vastgesteld die een aanzienlijke invloed hebben op de aard van het MBA-programma, en de faculteit die lesgeeft binnen het programma is een voorbeeld van deze kenmerken, waaronder

 • Een studentgerichte benadering van onderwijs en instructie, waaronder gebruik, betrokkenheid, feedback en herhaling;

 • een professionele bereidheid om mee te werken en professionele ontwikkelingsactiviteiten uit te voeren die nodig zijn voor de implementatie van een studentgerichte, communicatieve klasomgeving;

 • persoonlijke en professionele verplichtingen tot levenslang leren worden gedemonstreerd door middel van leerhoudingen en effectieve lesbegrippen en -methodieken;

 • gevoeligheid voor Arabische culturele en islamitische religieuze praktijken en verwachtingen.

Visie

Met zijn MBA biedt het College of Business Administration een uniek en gerenommeerd programma dat:

 • Bereidt toekomstige boekhouders, zakelijke administratie, financiën en MIS-professionals voor.

 • Verrijkt en ontwikkelt intellectuele bedrijfsmiddelen.

 • Onderzoekt innovatieve instructiemethoden en technologieën.

 • Om de hoogste kwaliteit, de meest effectieve voorbereiding van zakelijke professionals te bieden.

 • Communicatie tot stand brengen en ideeën uitwisselen tussen academische en zakelijke samenleving.

 • Wordt erkend als een school voor modelonderwijs in de regio door onderwijs van hoge kwaliteit, voorbeeldig onderzoek en een voortrekkersrol op het gebied van sociale en economische ontwikkeling.

Missie

Het MBA-programma ondersteunt de institutionele en unitaire missies om PMU en COBA in staat te stellen een internationaal centrum voor managementbeurzen te worden, toegewijd aan het voorbereiden en verbeteren van leiderschap in organisaties en de ontwikkeling van toekomstige leiders van Saoedi-Arabië die zullen uitblinken in een dynamische wereldwijde zakelijke omgeving. PMU streeft ernaar educatieve programma's te ontwikkelen die innovatief zijn, allianties met studenten bevorderen, de gemeenschap in het algemeen overtuigen en ontdekkingen doen van blijvende consequenties. Het programma biedt grote waarde door het leveren van wetenschappelijke ontdekkingen, service en leren op de volgende manieren:

 • door middel van de wetenschap van ontdekking, ontwikkelen, integreren en toepassen we nieuwe ideeën door middel van traditioneel onderzoek en baanbrekende benaderingen die de conventionele grenzen overstijgen;

 • door de studiebeurs creëren we een omgeving waarin studenten de kennis en vaardigheden ontwikkelen om effectieve leiders in hun beroepen en gemeenschappen te zijn; en

 • door de beurs van de service delen onze faculteit en studenten hun kennis om significante resultaten te bereiken met partnerorganisaties, onze alumni, onze gemeenschap en onze wereldmaatschappij.

Program Karakteristieken

Het MBA-curriculum, dat in het Engels wordt gegeven en zowel mannelijke als vrouwelijke studenten zal inschrijven, brengt de kunst en wetenschappen van het management op één lijn, zodat je een beter inzicht krijgt in zowel de theoretische achtergronden voor het bedrijfsleven, als leert om theorie toe te passen in verschillende managementsituaties. Cursussen zijn ontworpen om een ​​uitgebreid en relevant begrip van de huidige managementomgeving te geven. De wereldwijde zakelijke omgeving is complex. Leidinggevenden staan ​​voor uitdagingen die simpele oplossingen trotseren. Het MBA-programma bereidt onze afgestudeerden voor op deze uitdagingen, past zich aan nieuwe markten aan en leidt in een voortdurend veranderende omgeving. De MBA-ervaring zal dynamisch en uitgebreid zijn, theorie mengen met ervaring en kennis met toepassing. Het curriculum biedt een solide basis in managementfundamentals, internationale zaken, strategisch denken, innovatie en ondernemerschap, maatschappelijk verantwoord ondernemen en leiderschap. Deze thema's zijn verweven in het curriculum, zodat de afgestudeerde MBA het programma zal verlaten met het vermogen om problemen vanuit een multidisciplinair perspectief te benaderen. De manier waarop de wereld werkt.

Doelstellingen van het programma

De educatieve doelstelling van het College of Business en zijn programma's, inclusief het MBA, is studenten voorbereiden op succes in een wereldeconomie door hun vermogen om effectief te managen in verschillende culturen en zakelijke omgevingen over de hele wereld. Onze afgestudeerden zullen een geïntegreerd curriculum onder de knie hebben dat zowel de praktijkervaring als de academische theorie in evenwicht houdt. Preciezer gezegd, de doelstellingen zijn:

 • om een ​​bewustzijn te creëren van de kwesties van internationaal zakendoen en van concurreren in een mondiale economie.

 • om teamwork en leiderschap in de zakelijke omgeving te bevorderen.

 • om zakelijke en organisatorische vaardigheden te ontwikkelen en verbeteren die van toepassing zijn op een breed scala van organisaties.

 • vaardigheden presenteren en verbeteren in het gebruik van informatietechnologieën om te helpen bij het beheer van organisaties.

 • om de zakelijke communicatievaardigheden van de deelnemers te verbeteren.

Studentenuitkomsten

De beoogde eindkwalificaties komen overeen met het National Qualification-raamwerk van NCAAA. Het College of Business benadrukt deze uitkomsten binnen de vier volgende domeinen: bedrijfskennis en analytische vaardigheden, ethisch en sociaal rechtvaardigheidsperspectief, mondiaal perspectief, communicatieve vaardigheden.

Als zodanig benadrukt de MBA de volgende uitkomsten:

 • Onze afgestudeerden beschikken over de kennis en de analytische, management- en kwantitatieve vaardigheden die nodig zijn om een ​​bijdrage te leveren aan een organisatie en hun prestaties te verbeteren.

 • Onze afgestudeerden zullen een kennis van zaken ontwikkelen die de morele verantwoordelijkheid van het management weerspiegelt voor alle relevante belanghebbenden en de natuurlijke omgeving.

 • Onze afgestudeerden zullen een globaal en multicultureel perspectief hebben ontwikkeld op de zakelijke onderneming en de leiderschapscompetenties verwerven die nodig zijn om een ​​succesvolle leider te zijn in een wereldwijde organisatie.

 • Onze afgestudeerden zullen in verschillende omgevingen effectief kunnen communiceren om de doelstellingen van de organisatie te bevorderen en uitdagingen aan te gaan.

Deze leerresultaten zijn in kaart gebracht in de PMU College of Business Domains of Learning:

 • Zakelijke kennis en analytische vaardigheden

 • Ethisch en sociaal rechtvaardigheidsperspectief

 • Globaal perspectief

 • Communicatie vaardigheden

Over de school

Vragen

Vergelijkbare cursussen