Keystone logo
Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Invoering

115513_SIBE_Verbundlogo_2019_schwarz_transparent.png

In juli 2013 registreert de Duitse rectorconferentie 392 officieel erkende instellingen voor hoger onderwijs in Duitsland, waarvan er 110 het recht krijgen om Ph.D. graden. En hoewel de meerderheid van deze instellingen openbaar is, zijn er slechts 11 in particulier bezit. Steinbeis University is een van deze 11. (Hochschulrektorenkonferenz (HRK), Hochschulkompass 2013) Het werd opgericht in 1998 onder invloed van het Europese Bolognaproces en beschouwt zichzelf als een aanbieder van niet-gegradueerde, afgestudeerde en postdoctorale kwalificaties voor werkende professionals. En terwijl sommige mensen op zoek zijn naar betaalbare, parttime beschikbare diploma's, die zo min mogelijk interfereren met werkschema's en persoonlijke verplichtingen, willen anderen graag meer tijd en moeite besteden om dieper in het onderwerp te duiken en meer gerenommeerde diploma's te behalen. , die optimaal zorgen voor een carrièreboost die hogere prijzen rechtvaardigt.

Bij SUB worden deze verschillende groepen bediend door verschillende scholen. De School of International Business and Entrepreneurship ( SIBE ) is de graduate school van de faculteit voor leiderschap en management aan SUB, die opleidingen verzorgt voor veeleisende, ambitieuze, opwaarts mobiele werkende professionals die in staat willen worden gesteld om beter bij te dragen aan het succes van hun werkgevers of eigen bedrijf en worden beloond met betere carrièremogelijkheden en succes.

Wie geeft het accreditatiezegel aan het masterprogramma van SIBE ?

De opleidingen van SIBE worden regelmatig beoordeeld en geëvalueerd door de Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA) in de routine-accreditatie. De FIBAA is een Europees, internationaal georiënteerd bureau voor kwaliteitsborging en kwaliteitsontwikkeling in het hoger onderwijs. De beoordelingscriteria en methoden die door FIBAA worden gebruikt om studierichtingen en onderwijsinstellingen te evalueren, te certificeren en te accrediteren, zijn ontwikkeld door internationale commissies. De FIBAA onderhoudt een wereldwijd netwerk en werkt nauw samen met internationale instanties op het gebied van onder meer de vergelijkbaarheid van kwaliteitsnormen en procedures voor kwaliteitsbeheer. SIBE cursussen worden sinds 2003 gecontroleerd en geëvalueerd door FIBAA. De cursussen hebben meerdere malen de eisen van FIBAA voor masterprogramma's overtroffen. Met betrekking tot het onderwerp »Universitaire kwaliteitsborging en ontwikkeling« heeft FIBAA het zegel »Excellent« toegekend. Op 13 mei 2015 zijn voor het eerst de SIBE cursussen MA in General Management en M.Sc. in International Management kregen een Premium-zegel. De programma's van SIBE zijn dus twee van de 3% masterprogramma's met een premium accreditatie.

Locaties

Locaties
  • Kalkofenstr. 53

Vragen