Keystone logo
Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Steinbeis School Of International Business And Entrepreneurship (SIBE)

Invoering

115513_SIBE_Verbundlogo_2019_schwarz_transparent.png

In juli 2013 registreert The German Rector's Conference 392 officieel erkende instellingen voor hoger onderwijs in Duitsland, waarvan er 110 het recht krijgen om Ph.D. graden. En hoewel de meerderheid van deze instellingen openbaar is, zijn er slechts 11 in particulier bezit. Steinbeis University is een van deze 11. (Hochschulrektorenkonferenz (HRK), Hochschulkompass 2013) Het werd in 1998 opgericht onder invloed van het Europese Bologna-proces en ziet zichzelf als een leverancier van niet-gegradueerde, afgestudeerde en postdoctorale kwalificaties voor werkende professionals. En terwijl sommige mensen op zoek zijn naar betaalbare, deeltijd beschikbare diploma's, die zo min mogelijk interfereren met werkschema's en persoonlijke verplichtingen, willen anderen graag meer tijd en moeite besteden om dieper in het onderwerp te duiken en meer bekende diploma's te behalen , die optimaal zorgen voor een carrièreboost die hogere prijzen rechtvaardigt.

Bij SUB worden deze verschillende groepen bediend door verschillende scholen. De School of International Business and Entrepreneurship ( SIBE ) is de graduate school van de faculteit voor leiderschap en management van SUB, die opleidingen verzorgt voor veeleisende, ambitieuze, opwaarts mobiele werkende professionals die in staat willen worden gesteld om beter bij te dragen aan het succes van hun werkgevers of eigen bedrijven en worden beloond door betere carrièremogelijkheden en succes.

Wie geeft het accreditatiezegel aan het SIBE van SIBE?

De SIBE van de SIBE worden regelmatig beoordeeld en geëvalueerd door de Foundation for International Business Administration Accreditation (FIBAA) in de routineaccreditatie. De FIBAA is een Europees, internationaal georiënteerd bureau voor kwaliteitszorg en kwaliteitsontwikkeling in het hoger onderwijs. De beoordelingscriteria en methoden die FIBAA gebruikt om opleidingen en onderwijsinstellingen te evalueren, te certificeren en te accrediteren, worden ontwikkeld door internationale commissies. De FIBAA onderhoudt een wereldwijd netwerk en werkt nauw samen met internationale instanties over zaken als de vergelijkbaarheid van kwaliteitsnormen en procedures voor kwaliteitsbeheer. SIBE cursussen worden sinds 2003 gemonitord en geëvalueerd door FIBAA. De cursussen hebben meerdere malen de eisen van FIBAA voor masterprogramma's overtroffen. Met betrekking tot het onderwerp »Universitaire kwaliteitsborging en ontwikkeling« heeft de FIBAA het keurmerk »Excellent« toegekend. Op 13 mei 2015 zijn voor het eerst de SIBE cursussen MA in General Management en M.Sc. in International Management werden bekroond met een Premium-zegel. De SIBE zijn dus twee van de 3% masteropleidingen met een premium accreditatie.

Locaties

 • Herrenberg

  Kalkofenstr. 53

  Opleidingen

   Instelling biedt ook:

   Vragen