We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Stockholm School of Economics in Riga

Invoering

Een van Europa's Finest Business Schools

Je hoeft niet ver te gaan van huis om te studeren in een van de beste Business Schools in Europa. De missie van SSE Riga is om state-of-the-art onderwijs in de economie en het bedrijfsleven, dat bijdraagt ​​aan de economische en sociale ontwikkeling van de regio, met name de Baltische landen.

De eerste lichting studenten werd toegelaten tot SSE Riga in 1994. Sindsdien zijn meer dan 1.800 studenten hebben door de deuren van de Art Nouveau-gebouw van de School op Strelnieku iela 4a ingevoerd.

"Door het verstrekken van een opleiding die concurrerend is op Europees niveau, SSE Riga geeft talentvolle Baltische studenten een kans te blijven" thuis "in plaats van naar het buitenland gaan voor studies. Anders is de meest getalenteerde zou de regio verlaten en zodra ze dat gedaan hebt, zal het moeilijk zijn om ze terug te lokken, "zegt Anders Paalzow, SSE Riga Rector.

Missie

De missie van SSE Riga is geweest, sinds haar oprichting in 1994, om een ​​state-of-the-art onderwijs in het bedrijfsleven en economie die bijdraagt ​​aan de economische en sociale ontwikkeling van de regio, met name Estland, Letland en Litouwen.

De missie omvat ook onderzoek en SSE Riga moet state-of-the-art onderzoek van belang te produceren om de Baltische landen, en de school moet actief deelnemen en bevorderen publieke debat in het kader van zijn bevoegdheden.

Oprichting

De Stockholm School of Economics in Riga (SSE Riga) werd in 1994 opgericht door de Stockholm School of Economics (SSE) met de steun van de Zweedse regering, en het Letse ministerie van Onderwijs in opdracht van Letland.

Sinds 2010 SSE Riga is eigendom van een door SSE, de Universiteit van Letland en de SSE Riga Alumnivereniging stichting. De activiteiten van SSE Riga worden beheerst door de statuten van de SSE Riga Foundation, die door alle oprichters is overeengekomen zijn, en een van de belangrijkste taken van de nieuwe stichting is om geld in te zamelen voor de school.

De SSE Riga hoofdgebouw bevindt zich aan Strelnieku iela 4a. Het gebouw is een opmerkelijke structuur en een architectonisch monument van nationaal belang in het hart van de Jugendstil (Art Nouveau) van Riga. De wijk wordt vermeld als een UNESCO World Heritage site.

De Eerste SSE Riga President

De oprichting van SSE Riga was voor een groot deel een man's visie - Staffan Burenstam Linder (1930-2000). Hij diende als voorzitter van SSE en, omdat ze een man met visie, was hij de grondlegger van SSE Riga.

In de vroege jaren 1990 toen de Baltische staten (Estland, Letland en Litouwen) herwonnen onafhankelijkheid na bijna 50 jaar van de Sovjet-bewind, Staffan Burenstam Linder, de voormalige Zweedse parlementslid en minister van Handel, diende als voorzitter van SSE. Hij duwde het idee dat een School of Economics moeten worden vastgesteld, ten dienste van de Baltische landen en het geven van intensieve training om een ​​nieuwe generatie van de Baltische managers, met Engels als voertaal. De Zweedse regering ondersteunde het idee en zo ook de Letse autoriteiten. Een intergouvernementele overeenkomst werd in 1993 gesloten tussen SSE, handelend namens de Zweedse regering en de Letse ministerie van Onderwijs. De Staffan Burenstam Linder Foundation is opgericht door familie en vrienden in 2001 tot SSE Riga oprichter en weldoener te herdenken. Elk jaar twee beurzen van maximaal SEK 100.000 (ongeveer EUR 7.000) worden toegekend aan SSE Riga afgestudeerden die gaan een Scandinavische land voor verdere master of doctor-level studies ondersteunen.

De eerste jaren

Op 11 juli 1994, de eerste klasse van de BSc. studenten werd verwelkomd door de school de eerste rector, Jan-Erik Vahlne. De renovatie van de school gebouw aan Strelnieku iela 4a is niet voltooid, dus de eerste maanden werden besteed aan de Universiteit van Letland, in de Faculteit der Aardrijkskunde. Op 8 november 1994 van de school gebouw aan Strelnieku iela werd ingehuldigd in aanwezigheid van ZM Koning Carl XVI Gustaf van Zweden en HE president Guntis Ulmanis van Letland.

De eerste klasse bestond uit 56 studenten, allemaal van Letland. Het jaar daarop waren er studenten uit alle drie Baltische landen en klassengrootte uitgebreid tot 100, en een paar jaar later tot 115. De BSc. programma begon als een tweejarig programma met lessen beginnen in begin juli en voortgezette vrijwel zonder pauzes. In 1998 heeft de BSc. programma werd uitgebreid tot een drie jaar durende programma, dat vandaag de dag is in de lijn van Bologna voor hoger onderwijs kader van de Europese Unie.

Expansie

Parallel aan de ontwikkeling van de BSc. programma, de school ontwikkelde haar Executive Education unit. Sinds het allereerste begin heeft de eenheid diende de onderwijsbehoeften van de Letse en de Zweedse bedrijfsleven evenals de Letse regering op het gebied van ondernemen, management en economie.

Het eerste decennium van de 21e eeuw zag een aantal belangrijke ontwikkelingen: De lancering van de SSE Riga Executive MBA-programma in 2003, die opende de SSE Riga ervaring om een ​​nieuwe groep studenten; toetreding van de Baltische landen tot de Europese Unie, dat de uitwisseling van studenten mogelijkheden via het Erasmus programma aanzienlijk gestegen; toegenomen onderzoeksactiviteiten op de school en de oprichting van de onafhankelijke onderzoekscentrum BICEPS (Baltic International Centre for Economic Policy Studies), waarmee de school werkt nauw samen, zowel in termen van onderzoek en facultaire afspraken. Daarnaast werd de onderzoekscapaciteit van de School verder versterkt in 2004 toen TeliaSonera Institute bij SSE Riga werd gesticht. In 2009 vestigde de school het Centrum voor Media Studies aan SSE Riga. Het Centrum voor Duurzaam Ondernemen bij SSE Riga werd gesticht in 2012.

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

  • Riga

    Strelnieku iela 4a, LV 1010, Riga

    Vragen