We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Stockholm School of Economics Russia

Stockholm School of Economics Russia

Stockholm School of Economics Russia

Invoering

De Stockholm School of Economics in Russia (SSE Russia) werd opgericht in 1997. Het idee achter de lancering van de SSE Russia was om bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzaam ondernemen in Rusland door het nastreven van gezonde, lange termijn, eerlijke en maatschappelijk verantwoorde handelspraktijken.

Tegenwoordig is SSE Russia de enige internationale businessschool die is geaccrediteerd om les te geven op het grondgebied van Rusland en biedt een volledig Europees Executive MBA-programma voor ervaren managers, open programma's voor leiders van verschillende ervaringsniveaus en speciaal op maat gemaakte programma's voor zowel Russisch als internationaal bedrijven. Dit betekent een unieke kans om binnen de Russische grenzen een kwaliteitsvol Europees onderwijs te krijgen van een internationale faculteit, dat concurrerend is op zowel binnenlandse als mondiale markten.

Met een wereldwijd netwerk van meer dan 500 buitenlandse en Russische faculteitsleden, gespecialiseerd in verschillende gebieden van wetenschap en zaken, vertrouwen we op de meest geschikte en meest relevante experts voor elke cursus. De docenten die we voor onze programma's inschakelen, hebben ervaring uit de academische wereld, en velen zijn doorgewinterde bedrijfsleiders of adviesdeskundigen.

Elk jaar wordt SSE Rusland steeds populairder onder internationale studenten uit West-Europa en het GOS: Kazachstan, Wit-Rusland, Azerbeidzjan, Oekraïne. We leren ze om het eens te worden over een aanvaardbare gemeenschappelijke oplossing in een bepaalde situatie, om consensus en hun vooraf gestelde doelen te bereiken.

Nauwe samenwerking met onze studenten en alumni - leidinggevenden en HR-specialisten van bedrijven uit alle sectoren van de economie, zorgt ervoor dat we up-to-date en hoogwaardige educatieve programma's bieden die zijn ontworpen om uw doelen te bereiken en u succesvol te maken in de moderne wereld.

Ongeveer 1.300 alumni in 2021 zijn onze betrouwbare bron, bestaande uit mensen die studeren aan de Stockholm School of Economics in Rusland een springplank waren geworden voor verdere groei.

Missie

Het doel van de Stockholm School of Economics Russia is een wederzijds verrijkende culturele omgeving van bedrijfseducatie te zijn die mensen inspireert om te leren, kansen creëert om te groeien en hun potentiële bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van de samenleving op de lange termijn te ontwikkelen.

Visie

De visie van de Stockholm School of Economics Russia is om de voorkeurskeuze te zijn voor iedereen die executive onderwijs zoekt in een unieke intellectuele nexus van culturen die kansen realiseert die niet door anderen zijn ontdekt, en zo een formatie van zakelijk leiderschap reproduceert die zijn tijd constructief uitdaagt.

Waarden

De Stockholm School of Economics Russia streeft ernaar een gemeenschap te zijn die verenigd is door een gevoel van wederzijds vertrouwen en tegelijkertijd streeft naar uitmuntendheid door anderen te respecteren in een transparant geheel.

Educatieve missie - GRATIS

De overkoepelende onderwijsdoelen van SSE gaan ervan uit dat een succesvolle beslisser van de toekomst de wereld met nieuwsgierigheid en vertrouwen zal benaderen en die, zoals de filosoof Ingemar Hedenius zei: "vrij en levend is in relatie tot het onbekende". Die beslisser kan cognitief beter worden gepresteerd door kunstmatige intelligentie, robots of machines. Maar de kerncompetentie van mensen is om mens te zijn, en de educatieve doelen van SSE nemen dit ad notam. Een succesvolle beslisser in de toekomst zal het potentieel van het mens-zijn maximaliseren. Daarom heeft SSE haar overkoepelende educatieve doelstellingen geformuleerd met het acroniem FREE. Het staat voor:

 • Feiten en op wetenschap gebaseerde mentaliteit
 • Reflectie en zelfbewustzijn
 • Empathie en culturele geletterdheid
 • Ondernemerschap en verantwoordelijkheid die de leiders hebben voor hun gemeenschappen

Ranglijsten

De Stockholm School of Economics (SSE), vertegenwoordigd in Zweden, Finland, Rusland en de Baltische regio, is een van Europa's toonaangevende business schools, volgens de jaarlijkse beoordelingen van The Financial Times. We zijn gerangschikt als de #1 business school in de Scandinavische en Baltische landen en blijven de leidende speler op het gebied van management en leiderschapsontwikkeling.

Internationale rating van FT 2020:

 • Stockholm School of Economics (SSE) stijgt in de 2020 Financial Times-ranglijst van Europese business schools en blijft de leidende business school in Scandinavië. SSE voert de afgelopen 17 jaar de ranglijst aan.
 • European Business School-beoordeling (European Business School Rankings 2020) - 21 uit 90
 • Executive MBA (Executive MBA Ranking 2020) - 60 van de 100
 • Bedrijfsprogramma (Executive Aangepaste Programma's) - 30 van 85
 • Open programma's (Executive Open Programma's) - 17 van 75

Accreditaties

SSE is sinds 1999 geaccrediteerd door het European Quality Improvement System (EQUIS), wat betekent dat alle activiteiten - alle programma's en onderzoek - hebben laten zien excellentie te hebben op internationaal niveau.

EQUIS is een internationaal systeem voor kwaliteitsborging van hoger onderwijs in het bedrijfsleven, met als doel de standaard van managementonderwijs wereldwijd te verhogen. EQUIS wordt bestuurd door de European Foundation for Management Development (EFMD), een onafhankelijke non-profit netwerkorganisatie die openstaat voor zowel bedrijven als universiteiten. De Stockholm School of Economics was een van de oprichters van EFMD.

Een EQUIS-accreditatie geldt voor een hele school, niet alleen voor individuele opleidingen. Ongeveer 100 verschillende kwaliteitsindicatoren worden beoordeeld in het EQUIS-accreditatieproces. Een van die indicatoren, die zwaar weegt bij accreditatiebesluiten, is internationalisering - met name de mate waarin de school is gevorderd in het proces van internationalisering. Andere belangrijke factoren zijn een uitgebreide samenwerking met het bedrijfsleven, uitstekende onderzoeksactiviteiten en voorop lopen op het gebied van ethiek, verantwoordelijkheid en duurzaamheid.

Omdat EQUIS-accreditatie een internationaal erkend en gerespecteerd kwaliteitskeurmerk is, is het ons doel dat de Stockholm School of Economics door deze accreditatie nog aantrekkelijker wordt voor studenten, postdoctorale onderzoekers en docenten. Accreditatie houdt in dat de activiteiten van een business school periodiek op een systematische manier worden onderzocht, dus EQUIS is ook een essentieel hulpmiddel voor de voortdurende inspanningen van de Stockholm School of Economics op het gebied van kwaliteitscontrole.

Accreditaties

Geaccrediteerd door EFMD Equis

Locaties

 • Saint Petersburg

  1/3 Malaya Konyushennaya st., Entrance on Shvedsky lane, Business Centre Sweden House, office B 11, 191186, Saint Petersburg

  Vragen