Keystone logo
Tongji University, School of Economics and Management Tongji-Case Western Reserve MBA/MSM-financiële dubbele graad
Tongji University, School of Economics and Management

Tongji-Case Western Reserve MBA/MSM-financiële dubbele graad

Shanghai, China

30 Months

Engels

Deeltijd

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Op de campus

Invoering

Tongji-Case Western Reserve MBA/MSM-Finance Double Degree-programma

Program Highlights

Tongji-Case Western Reserve MBA/MSM-Finance Double Degree Program werd gezamenlijk gelanceerd door SEM van Tongji University en Weatherhead School of Management van Case Western Reserve University. Volgens News & World Report stond Case Western Reserve University op de 37e plaats in het jaar 2017. Bovendien stond hun bachelorprogramma voor financieel management door Business Week op nummer 1 van de wereld. In het double degree-programma leer je de diepgaande kennis op het gebied van financiën, evenals de breedte van algemene managementervaring en kennis. Na studie worden een MBA-diploma van de Tongji University en een MSM-Finance-diploma van Case Western Reserve University uitgereikt. Deze bereiden je voor op leidinggevende posities in de financiële wereld, zowel in China als over de hele wereld.

Program Features

  • De eerste masteropleiding in financiën van een Amerikaanse topuniversiteit die op het vasteland van China wordt aangeboden;
  • Het eerste MBA/MSM-Finance double degree-programma in China;
  • Internationaal gerenommeerde faculteit met uitgebreide academische en industriële ervaring;
  • Verkrijg geavanceerde kennis en vaardigheden met een mondiaal perspectief;
  • Gespecialiseerd in risicobeheer, kapitaalmarkten en bedrijfsfinanciering;
  • Profiteer van de kansen bij spelers uit de financiële sector in de VS. residentiestudie in Cleveland, een van de financiële centra van de Verenigde Staten en de thuisbasis van de Federal Reserve Bank of Cleveland

Student Profile

53394_Skjermbilde_2017-06-30_kl._17.25.24.png

Curriculum

Er zijn in totaal 26 cursussen, waaronder 12 MBA-kerncursussen en 14 financiële cursussen. Tijdens de zomer van het tweede academiejaar vervullen studenten een fulltime residentie van vier weken in Cleveland en New York. Tijdens de residentie zullen studenten drie MSM-Finance-cursussen volgen van de faculteit van Weatherhead, deelnemen aan verschillende bedrijfs- en alumni-evenementen en bedrijfsbezoeken in New York City bijwonen. De bedrijven die we de afgelopen jaren bezochten zijn onder meer Goldman Sachs, Credit Suisse, Ernst & Young, Bloomberg, UBS, AW Jones en Brown Brothers Harriman.

53541_Skjermbilde_2017-07-05_kl._00.42.28.png
53396_Skjermbilde_2017-06-30_kl._17.27.22.png

Voice of Our Alumni

JIANG Xingda: beleggingsbeheerder, CITIC Wings Asset Management Co. Ltd.

Ik heb vijf jaar bij een fondsbedrijf gewerkt toen ik besloot mijn MBA-studie te starten, waarbij ik eerst verantwoordelijk was voor de Amerikaanse aandelenhandel en de beleggingsbeheerder. Op professioneel vlak heb ik alle drie de CFA-examenniveaus behaald, dus veel mensen denken dat ik gewoon achterover kan leunen en ontspannen. De financiële sector is echter een typische kennisintensieve sector en staat onder hoge druk. Vooral voor beleggingsbeheerders kan zelfs een klein foutje enorme verliezen voor het bedrijf met zich meebrengen. Bovendien zijn assimilatie en ossificatie zeer gevaarlijk, maar onvermijdelijk als je lang in een veld blijft, wat erg gevaarlijk is voor mensen die zich bezighouden met investeringen. Daarom was ik op zoek naar een platform om mijn kennisstructuur te verbeteren, mensen met verschillende achtergronden te ontmoeten en mijn kennis van andere industrieën te verrijken en te verdiepen. Het Tongji-Case Western Reserve MBA/MSM-Finance Double Degree-programma is precies de juiste keuze voor mij. In de puur Engelse omgeving worden door cultuurbotsingen zowel mijn horizon als mijn denken verbreed. Ik heb ook veel profijt van de academische verworvenheden en ervaring in de sector van eersteklas professoren. Ondertussen helpt het delen van mijn klasgenoten uit verschillende vakgebieden enorm bij mijn investerings- en onderzoekswerk.

LIU Feng: Senior projectmanager, Moody's Analytics

Lid worden van de financiële sector was altijd mijn droom. Door een gebrek aan financiële kennis en aanverwante werkervaring mislukten echter al mijn eerdere proeven. Dit double degree-programma biedt mij de kans om op de deur te kloppen die naar het financiële veld leidt. Mijn financiële droom kwam uit toen ik senior projectmanager werd bij Moody's Analytics, een zeer beroemd Amerikaans bedrijf, wat slechts een jaar gebeurde nadat ik aan het double degree-programma was begonnen. Management- en financiële kennis is hier perfect geïntegreerd, wat mensen uit andere sectoren, zoals ik, meer kansen biedt in hun loopbaanontwikkeling. Het is de meest waardevolle investering in mijn leven om deel te nemen aan het double degree-programma.

Application

Toelatingseisen: Bachelordiploma met minimaal 3 jaar werkervaring, goede beheersing van het Engels in luisteren, spreken, lezen en schrijven.

Beoordeling: Voorafgaand aan de definitieve inschrijving zijn twee gespreksrondes bij beide universiteiten vereist. Kandidaten worden beoordeeld op algehele kwaliteit, vooral op het gebied van communicatieve vaardigheden en leervermogen. Elk jaar worden er van mei tot en met december sollicitatiegesprekken georganiseerd. Neem voor meer informatie contact op met het Admissions Office.

Studiewijze: Deeltijds op niet-werkdagen.

Studieduur: 2,5 jaar, maximaal 5 jaar

Certificaat: Na succesvolle afronding van het programma ontvangen de studenten een MBA-graad en een postdoctoraal diploma van Tongji University, en een MSM Finance-graad van Case Western Reserve University.

Contact Us

MBA-toelatingsbureau
School voor Economie en Management, Tongji Universiteit
7/F, Tongji-gebouw A, 1500 Siping Road, Shanghai 200092

Over de school

Vragen