Keystone logo
Universidad Carlos III de Madrid

Universidad Carlos III de Madrid

Universidad Carlos III de Madrid

Invoering

Geschiedenis

UC3M werd opgericht door een wet van het Spaanse parlement op 5 mei 1989, in het kader van de Universitaire Hervormingswet van 1983. Van meet af aan was het de bedoeling een relatief kleine, innovatieve, openbare universiteit te zijn, die onderwijs van de hoogste kwaliteit en vooral gericht op onderzoek. Onze eerste kanselier was professor Gregorio Peces-Barba.

Missie

De missie van UC3M is om bij te dragen aan de verbetering van de samenleving door middel van onderwijs van de hoogste kwaliteit en baanbrekend onderzoek in overeenstemming met strenge internationale richtlijnen. De universiteit streeft naar uitmuntendheid in al haar activiteiten, met als doel een van de topuniversiteiten in Europa te worden.

waarden

De universiteit stimuleert actief de persoonlijke ontwikkeling van al diegenen die verbonden zijn aan het hoger onderwijs. Al onze activiteiten worden geleid door de waarden van verdienste, bekwaamheid, efficiëntie, transparantie, eerlijkheid, gelijkheid en respect voor het milieu.

Statistieken

UC3M-studenten

De UC3M heeft 22.666 studenten, die qua grootte vergelijkbaar zijn met enkele van de grote Europese universiteiten, zoals Paris II, Uppsala, Maastricht, Tilburg, Cambridge en Oxford (die allemaal tussen de 14.000 en 22.000 studenten hebben).

 • Bachelorstudenten, waarvan 44,3% vrouwen en 55,7% mannen.
 • Ongeveer 25% van onze studenten ontvangt beurzen van het Ministerie van Onderwijs, van de Gemeenschap van Madrid of van de eigen financieringsprogramma's van UC3M.

Bronnen: UC3M Financial and Management Report for 2019, goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de Sociale Raad op 15 juni 2020, en officiële websites van de bovengenoemde universiteiten.

De hoogste normen

In 44 van onze bacheloropleidingen hebben UC3M-studenten de hoogste toelatingscijfers behaald van alle in Madrid gevestigde universiteiten.

 • Het gemiddelde cijfer dat wordt behaald door studenten die zijn toegelaten tot alle opleidingen aan UC3M staat op 12.229 van een maximum van 14 punten.
 • UC3M bedekte in juni alle studentenplaatsen. In verhouding tot de vraag naar universitaire studies ontving de universiteit voor elke 100 aangeboden plaatsen 198 aanmeldingen.

Bronnen: UC3M University Registrar en gegevens van de Gemeenschap van Madrid met betrekking tot het academiejaar 2020-21.

internationalisering

 • 20% van de studenten aan UC3M is buitenlands. Dit aandeel is opmerkelijk hoger op zowel master (30%) als doctoraal (43%) niveau.

Bron: Afdeling Internationale Betrekkingen op basis van gegevens uit het UC3M Financial and Management Report.

 • 54% van de UC3M-afgestudeerden heeft deelgenomen aan internationale mobiliteitsprogramma's.

Bron: Bronnen: UC3M Financial and Management Report for 2019, goedgekeurd door de Raad van Bestuur en de Sociale Raad op 15 juni 2020, en officiële websites van de bovengenoemde universiteiten.

Afgestudeerde loopbaanplaatsing en studenttevredenheid bij UC3M

 • 93,4% van de afgestudeerden vond in het eerste jaar na afstuderen met succes een baan in een studiegerelateerd vakgebied.

Bron: XXII Loopbaanonderzoek van afgestudeerden van UC3M. (Academisch jaar 2018). Opgesteld door UC3M in samenwerking met Accenture. Gepubliceerd in maart 2020.

  Campusfuncties

  Getafe Campus

  Deze campus, gelegen in de stad Getafe ten zuiden van Madrid, heeft twee scholen: de School of Social Science and Law, en de School of Humanities. De moderne campusinstallaties omvatten twee bibliotheken, computerzalen in verschillende gebouwen, audiovisuele kamers, opnamestudio's, rechtszalen, wifi op de hele campus en sportcentra met faciliteiten voor onder meer basketbal, tennis, squash, beachvolleybal en sauna.

  Leganés-campus

  Gelegen in de stad Leganés, ten zuiden van Madrid, herbergt deze campus de School of Engineering. De moderne installaties omvatten de bibliotheek, computerzalen in verschillende gebouwen, laboratoria, wifi op de hele campus en een sportcentrum met een binnenzwembad. Er is ook een auditorium waar het hele jaar door toneelstukken, opera's en concerten worden opgevoerd.

  Colmenarejo-campus

  Gelegen in de stad Colmenarejo, ten noordoosten van Madrid, heeft de campus drie scholen: de School of Social Science and Law, de School of Humanities en de School of Engineering. De moderne installaties omvatten onder meer een bibliotheek, werk-, studie- en onderzoeksruimten en een tijdschriftenbibliotheek.

  Campus Madrid-Puerta de Toledo

  De campus Madrid-Puerta de Toledo herbergt de activiteiten van het UC3M Centre for Postgraduate Studies, met name die met betrekking tot universitaire masterprogramma's en professionele trainingsprogramma's. Deze campus biedt ook diverse wetenschappelijke en culturele evenementen gericht op de gemeenschap van Madrid. Enkele van de faciliteiten zijn klaslokalen, computerruimten, een bibliotheek en een conferentieruimte.

   Ranglijsten

   Internationale ranglijst

   35e plek wereldwijd en 16e gerangschikt in Europa, op QS Top 50 Under 50 2020 Ranking.

   Een van de 50 beste Europese universiteiten op het gebied van excellent onderwijs volgens THE Teaching ranking 2019.

   311e positie op de QS World University Rankings 2021.

   Geclassificeerd in de Shanghai Ranking als een van de beste universiteiten ter wereld in 14 academische vakken.

   Onder de vijf beste Spaanse openbare universiteiten volgens U-Multirank 2020.

   De enige Spaanse openbare universiteit die tot de beste business schools van Europa behoort.

   33e plaats in de wereldwijde ranglijst van de beste centra voor specialisatie in financiën volgens Financial Times Business Education Ranking 2020.

   Onder de 250 beste jonge universiteiten ter wereld volgens THE Young University Rankings 2020.

   De UC3M is gerangschikt onder de 150 beste universiteiten ter wereld volgens de nieuwe editie van de QS Graduate Employability Ranking 2020.

   Gerangschikt onder de beste 500 universiteiten wereldwijd in Engineering and Technology, volgens de 2018 Times Higher Education Engineering and Technology Rankings.

   Nationale ranglijst

   Onder de 5 beste Spaanse universiteiten, volgens Fundación Conocimiento y Desarrollo CYD Ranking.

   Leider in U2021 Ranking voor prestaties.

   Gerangschikt onder de beste Spaanse universiteiten vanwege zijn academische prestaties, volgens het rapport "La Universidad Española en Cifras. Año 2017 y curso académico 2017/2018” (The University in Figures. Year 2017 en academisch jaar 2017/2018) gepubliceerd door de Conferencia de Rectores de las Universidades Españolas (CRUE) (Spaanse University Rectoren Conference).

   Elf UC3M-bachelordiploma's behoren tot de beste in Spanje volgens de 50 Degree Ranking 2021 van de krant El Mundo.

   25 UC3M-masterprogramma's behoren tot de beste in Spanje volgens de El Mundo 2021 250 Masters Guide.

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door AMBAGeaccrediteerd door AACSB

   Locaties

   Locaties
   • Ronda de Toledo,1, 28005, Madrid

   Vragen