Keystone logo

University of Peloponnese - International Olympic Academy in Greece

A logo

Invoering

GESCHIEDENIS VAN DE IOA

In 1927 werd Pierre de Coubertin op uitnodiging van de Griekse regering om Olympia, om de onthulling van een gedenkplaat gedenksteen opgericht om zijn daden te eren naar de Olympische Spelen te doen herleven bij te wonen. Tijdens zijn verblijf in Griekenland, besprak hij de noodzaak van een academisch centrum voor de studie van de Olympische Beweging en de trends met zijn vriend Ioannis Chrysafis, die het ministerie van Lichamelijke Opvoeding onder leiding van de Universiteit van Athene. Coubertin geloofde dat de Olympische Beweging niet mag afwijken van de onderwijsdoelstellingen en had geschreven: "Ik ben niet in staat om uit te voeren op het einde wat ik wilde perfectioneren geweest. Ik geloof dat een centrum van de Olympische studies het behoud en de voortgang van mijn werk meer dan iets anders zou helpen, en zou het te houden van de valse paden die vrees ik. "

Coubertin's ideeën waren in overeenstemming met de doelstellingen van het Olympisch Comité Hellenic, die wilde het opzetten van een academisch centrum gemodelleerd naar de oude Gymnasium, vast te leggen de basis voor de educatieve waarde van de sport door het uitvoeren van studies en het organiseren van klassieke games. De plotselinge dood van Chrysafis (1930) en de Coubertin (1937) voorkomen dat ze van de uitvoering van hun ideas.One jaar na de dood van Coubertin en na zijn eigen wens, werd zijn hart aan de binnenkant van de herdenkingsmunt stèle in het oude Olympia.

Deze nieuw leven ingeblazen het idee voor de oprichting van een centrum voor de Olympische Spelen in het oude Olympia. Het project werd in beslag genomen door Ioannis Ketseas, een student van Chrysafis bij de Nationale Gymnastics Club en secretaris van het Olympisch Comité Griekse en de Duitse Carl Diem, een naaste medewerker van Coubertin gewijd aan de Olympische Beweging en het onderwijs. Diem en Ketseas, die hadden samengewerkt voor de eerste fakkel van Olympia naar Berlijn in 1936, besloten om te werken in de richting van de realisatie van een Centrum van de Olympische Studies. In 1938 zij een plan voor een instelling met de naam Internationaal Olympisch Academy had voorbereid en had het aan het Olympisch Comité Helleense ingediend. De HOC heeft het plan, en dat zelfde jaar, opgenomen in het Charter van de oprichting en de werking van de IOA, als een van de doelstellingen van het Comité.

Bij de 38 IOC-sessie in Cairo, werden de leden van het IOC geïnformeerd door de HOC over de wet onlangs aangenomen voor de instelling van een Olympische Academie in Griekenland. Een jaar later, in de 39e IOC zitting in Londen, het IOC besloten om deze stichting die de Olympische idealen zou bevorderen door middel van onderwijs onder haar auspiciën te plaatsen. Na het einde van de Tweede Wereldoorlog, een gedetailleerde nota over de werking van de Academie, door Ketseas en Diem opgesteld, werd in juni 1947 tot de 41 IOC-sessie in Stockholm voorgelegd.

Op 28 april 1949 werd de 44 IOC-sessie in Rome unaniem ingestemd met de oprichting van de IOA, en krijgen de uitvoering en de werking van het Olympisch Comité Helleense, onder auspiciën van het IOC. Enkele jaren later en na een lange strijd, de eerste IOA vergadering was gepland voor de zomer van 1961 te laten samenvallen met de opening van het oude stadion van Olympia, die was opgegraven dankzij het initiatief van Carl Diem, die de kosten gezorgd voor het project.

Het Internationaal Olympisch Academy werd officieel ingehuldigd op 14 juni 1961, en de werkzaamheden van de eerste sessie werd geleid door Cleanthis Palaeologos, directeur van de Lichamelijke Opvoeding afdeling van de Universiteit van Athene, en de Duitse professor Lotz.

Van 1962 tot 1990 is het academische bezigheden van de Academie werden gecoördineerd door zijn late Dean, Otto Szymiczek, waarvan de bijdrage aan de ontwikkeling van de academie was van onschatbare waarde; samen met professor Palaeologos, die al Ere Vice-voorzitter van de Academie had gemaakt, gebracht zij de cursus voor drie decennia, en werden beide bekroond met de Gouden Medaille van de Academy.The bijdrage van N. Nissiotis, Professor van de filosofie van de religie, was ook instrumentaal in de wetenschappelijke ontwikkeling van de IOA. Hij het voorzitterschap van de Academie van 1977 tot zijn dood in 1986.

Tijdens het eerste decennium van de werking, werden de activiteiten van de IOA beperkt tot de Internationale Sessie voor jonge deelnemers. Uit 1970, de IOA geleidelijk geïmplementeerd aanvullende educatieve programma's gewijd aan de problematiek van de Olympische Beweging. Tegenwoordig hebben veel verschillende evenementen plaats elk jaar op het terrein in het oude Olympia. Tot 1966, de deelnemers woonde in tenten en de sessies werden gehouden onder de pijnbomen. De eerste gebouwen werden in 1967 afgerond, en ze zijn geleidelijk aan toegevoegd met sportfaciliteiten en nieuwe gebouwen. Het nieuwe conferentiecentrum werd in 1994 voltooid, waardoor state of the art faciliteiten om de dienst van de deelnemers.

Als erkenning voor haar bijdrage aan de humanistische doel dient en de ontwikkeling van de Olympische Beweging, werd de IOA bekroond met de Bonacosa Award in 1961 en 1970 en de Olympische Cup in 1981.

DE VISIE Om te verkennen en de bijdrage van de Olympische gedachte aan de mensheid in de 21e eeuw

De functies Internationaal Olympisch Academy als een multicultureel interdisciplinair centrum dat zich richt op het bestuderen, te verrijken en het bevorderen van de Olympische. De oprichting van een dergelijke instelling werd geïnspireerd door het oude gymnasium, die het Olympisch Ideaal gevormd door harmonieus cultiveren van het lichaam, wil en geest.

De organisatie van de eerste Olympische Spelen van de 21e eeuw in Athene vond plaats in een context van veranderingen op internationaal niveau, die elk aspect van het menselijk denken en activity.We, onze cultuur en onze beschavingen invloed hebben al een grotere overgangsperiode ingevoerd, waarin de beelden van de wereld die we gewend waren te nemen voor lief worden gewijzigd.

De samenhangende wetenschappelijke, technologische, economische, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen die de loop van de mensheid te karakteriseren in de richting van het derde millennium beïnvloeden elk idee, norm en de instelling van onze internationale community.This dynamische golf is ook het openen van nieuwe vormen van dialoog voor de toekomst van de Olympische. Bovendien, zoals kan worden gezien door de studie van de eeuwenlange geschiedenis, het Olympisch Ideaal is altijd bedacht zijn en gevormd volgens de bredere omstandigheden tijdens de verschillende periodes in de tijd.

De geboorte, de welvaart, het verval en de heropleving van de Olympische Spelen zijn allemaal de weerspiegeling van de bredere culturele voorwaarden die elk tijdperk gevormd. De speculaties en mogelijkheden nog steeds in ontwikkeling van de Olympische Beweging zijn van nature ontstaan ​​in het realisatieproces van een dergelijke Ideal.

"Olympische gedachte", immers, in de woorden van Pierre de Coubertin, "is niet een systeem, het is een state of mind. Het kan een breed scala van vormen van expressie en geen enkele race of tijdperk doordringen aanspraak kan maken aan het monopolie van hebben ".

Het Internationaal Olympisch Academy biedt een unieke kans voor studenten, academici, sporters, kunstenaars en ambtenaren uit alle hoeken van de wereld om ideeën uit te wisselen en te delen deze "state of mind" in het oude Olympia.

De grote verscheidenheid aan educatieve sessies, academische programma's en diepgaande onderzoeken die worden aangeboden, allemaal streven naar een portie van de visie van de Internationale Olympische Academie voor de nieuwe eeuw: om te verkennen en verbeteren van de bijdrage van de Olympische gedachte aan de mensheid.

MISSIE DE MISSIE van het Internationaal Olympisch ACADEMY

Het doel van het Internationaal Olympisch Academy is een internationaal cultureel centrum in Olympia te creëren, te behouden en te verspreiden het Olympic Spirit, studie en implementeren van de educatieve en sociale principes van de Olympische en consolideren van de wetenschappelijke basis van de Olympische Ideal, in overeenstemming met de beginselen door de oude Grieken en de revivers van de moderne Olympische beweging, door middel van het initiatief Baron de Coubertin's vastgelegd. De missie van de IOA is:

  1. Om te functioneren als een internationaal Academisch Centrum Olympic Studies, Onderwijs en Onderzoek.
  2. Op te treden als een internationaal forum voor vrije meningsuiting en uitwisseling van ideeën tussen de Olympische Familie, intellectuelen, wetenschappers, sporters, sport beheerders, opvoeders, kunstenaars en de jeugd van de wereld.
  3. Om samen mensen uit alle brengen over de hele wereld, in een geest van vriendschap en samenwerking.
  4. Om mensen te motiveren om de ervaring en kennis opgedaan in de IOA productief te gebruiken, in het bevorderen van de Olympische idealen in hun respectieve landen.
  5. Te dienen en het bevorderen van de idealen en principes van de Olympische Beweging.
  6. Samen te werken met en te helpen het Nationaal Olympisch Academies en eventuele andere instellingen gewijd aan de Olympische Education.
  7. Om verder te verkennen en verbeteren van de bijdrage van de Olympische gedachte aan de mensheid.

Locaties

  • 52, Dimitrios Vikelas Avenue, 152 33, Athens

  • 270 65, Diethnis Olimpiaki Akadimia

Vragen