Keystone logo

Politehnica University Timisoara

A logo

Invoering

Politehnica University Timisoara (UPT) Is een van de grootste technische universiteiten in Midden- en Oost-Europa. Het werd opgericht in 1920 als antwoord op de behoefte aan ingenieurs in het kader van het post-WW1 economisch herstel. Tijdens zijn meer dan 95 jaar bestaan, Politehnica University Timisoara Geproduceerd boven 123 000 ingenieurs, zeer op prijs gesteld op nationaal en internationaal niveau voor hun competentie.

De studieprogramma's zijn georganiseerd volgens het Bologna-systeem. Meer dan 12000 studenten zijn op verschillende niveaus ingeschreven (Bachelor, Master, Doctoraal en Postdoctoraal), terwijl ca. 700 docenten en ca. 500 administratieve en hulppersoneel werkt binnen zijn kader.

Politehnica University Timisoara heeft 10 faculteiten: Faculteit Bouwkunde en Stadsplanning; Faculteit Automatisering en Informatica; Faculteit Civiele Techniek; Faculteit Communicatie Wetenschappen; Faculteit Elektrotechniek; Faculteit Elektronica, Telecommunicatie en Informatietechnologie; Faculteit Industriële Chemie en Milieutechniek; Faculteit Management in Productie en Vervoer; Faculteit Werktuigbouwkunde; Faculteit Ingenieurswetenschappen in Hunedoara.

Politehnica University Timisoara is eigenaar van een educatieve en onderzoeksinfrastructuur - gebouwen en apparatuur - vergelijkbaar met de meest prestigieuze Europese universiteiten. Belangrijke investeringen zijn gedaan in de loop van de laatste jaren. De studenten van de Politehnica University Timisoara beschikken over een moderne studentencampus, bestaande uit twee cafetaria's en 16 studentenhuizen met ruim 5 500 accommodaties. Alle 1800 studentenkamers zijn ingericht, hebben een internetverbinding en kabeltelevisie.

De universiteit heeft Meer dan 250 bilaterale Erasmus + -overeenkomsten en meer dan 100 kaderovereenkomsten voor samenwerking met universiteiten uit heel Europa, maar ook uit Azië, Afrika, Noord-en Zuid-Amerika. Jaarlijks doen meer dan 200 studenten een studie of industriële plaatsing in het buitenland, terwijl meer dan 100 studenten van partnerinstellingen onder leiding van een UPT-coördinator een industriële plaatsing gaan studeren of doen.

U beschikt over een breed scala aan campusfaciliteiten om uw verblijf in UPT zo aangenaam en productief mogelijk te maken.

Visumhulp. Het Department for International Relations geeft informatie en ondersteunt uw aanvraag voor het verkrijgen van het visum en de verblijfsvergunning. • WONING. Wij staan ​​garant voor betaalbare universiteit accommodatie voor alle internationale studenten. De kamers hebben internet, kabel-tv, een koelkast, meubels en beddengoed, en worden gedeeld door 2 of meer studenten. Badkamers, wasruimtes, leeszalen en keukens worden ook gedeeld. Alle woningen zijn op loopafstand van UPT gebouwen en het centrum van de stad. Accommodatie in de woningen kan worden verstrekt ten vroegste 4 dagen voor het begin van het academiejaar.

DINING SERVICES. Studenten kunnen kopen maaltijdcheques voor de student cafetaria. Elke voucher zorgt voor één maaltijd tegen een prijs van ca. 2 EUR. In de student campus vindt u ook een supermarkt, diverse supermarkten en een breed scala aan restaurants. De meeste studentenhuizen hebben automaten.

MEDISCHE ZORG. De Student Polyclinic is gevestigd in de Studentencampus en biedt gratis medische controles en behandelingen in algemene geneeskunde, interne geneeskunde en echografie, dermatologie, familieplanning, gynaecologie, otorhinolaryngologie, oogheelkunde. Studenten kunnen ook specialisten op andere terreinen krijgen genoemd wanneer dat nodig is.

SPORTCENTRUMEN. Er zijn twee sporthallen beschikbaar voor UPT studenten en medewerkers. U krijgt toegang tot de fitness zaal hebben, open-air voetbalvelden, atletiekbaan, overdekte mini-voetbalvelden, binnen- en buitenzwembaden met een sauna en fitnessapparatuur, basketbal- en volleybalvelden, bitumen en tartan tennis velden.

BIBLIOTHEEK. De Centrale Bibliotheek van de Universiteit van Politehnica Timişoara heeft een uitgebreide collectie boeken en publicaties, alsmede relevante wetenschappelijke databases. Het lezen van ruimten, kleine groep-werkruimten, computer-werkgebieden en aanverwante diensten zijn beschikbaar in de bibliotheek kaarthouders. Een studie hal van de bibliotheek is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend.

WELCOME EVENEMENTEN. Exchange studenten wordt verwacht dat zij een week vóór het begin van het academiejaar. De ontvangst activiteiten te helpen ontdekken de leerlingen de stad en universiteit, de diensten en de mogelijkheden die ze kunnen gebruiken terwijl ze ingeschreven bij UPT. Internationale studenten moeten de opening van het academisch jaar en de welkome bijeenkomst georganiseerd in hun faculteit, evenals de evenementen georganiseerd door het Departement voor Internationale Betrekkingen bij te wonen.

ANDERE DIENSTEN Voor UPT-studenten behoren: academische mentoren voor de gehele duur van de studie, carrièremogelijkheden en carrièremogelijkheden, een e-mailadres dat u kunt gebruiken om in te loggen op eduroam (gratis internetverbindingen in 74 landen), gratis openbaar vervoer in Timisoara voor studenten jonger dan 26 jaar en voor promovendi onder de leeftijd van 30, gratis treinkaartjes binnen Roemeens, kortingen voor culturele evenementen.

TOP 10 redenen om te kiezen UPT:

 1. Waar voor je geld. Tuitionskosten voor zowel Roemeense als internationale studenten zijn redelijk en betaalbaar. Beurzen op basis van academische prestaties, of financiële behoeften zijn ook beschikbaar.
 2. Uitstekende infrastructuur voor onderwijs en onderzoek. De universiteit maakt constant investeringen om zijn infrastructuur bij te werken.
 3. Ruime keuze aan studieprogramma's UPT biedt studieprogramma's die in meerdere talen op een breed scala aan vakken worden onderwezen.
 4. Hoogwaardige EU-graad. Geaccrediteerde, internationaal erkende studieprogramma's geleerd in het Engels, Duits of Frans.
 5. Hoge inzetbaarheid van afgestudeerden. We hebben sterke banden met het bedrijfsomgeving en bieden professioneel relevante studieprogramma's met goede carrièremogelijkheden na afstuderen.
 6. Volledige ondersteuning tijdens uw studie. Vrije toegang tot alle faciliteiten van de universiteit, academische mentoring en carrièremogelijkheden.
 7. Compacte, vriendelijke, centraal gelegen campus. Studentenwoningen, cafetaria's, sportcentra, de bibliotheek, de leszalen en laboratoria bevinden zich allemaal in een compact gebied in de nabijheid van het stadscentrum.
 8. Geweldige locatie. Timişoara is een veilige, leuke en cultureel diverse stad, met een levendig artistiek leven en een dynamisch bedrijfsleven. Meer dan 40000 Roemeense en internationale studenten studeren hier om hun carrièremål te bereiken.
 9. Internationale outlook. Wij verwelkomen studenten en gastdocenten uit een grote verscheidenheid aan landen en bieden onze studenten de mogelijkheid om een ​​studie te ontvangen of stage te maken in een van onze partnerinstellingen.
 10. Sterke studentenverenigingen. De studentenverenigingen organiseren veel sociale, academische en carriere evenementen. Studentvertegenwoordigers zijn betrokken bij de besluitvormingsprocessen van de universiteit.

Locaties

 • 2 Piaţa Victoriei, RO-300006, Timișoara

Vragen