Keystone logo
Vlerick Business School

Vlerick Business School

Vlerick Business School

Invoering

Vlerick Business School is een drievoudig geaccrediteerde, internationale business school in het hart van Europa – nummer één in de Benelux voor executive education en 19 in Europa. We hebben specifieke expertise in Digitale Transformatie, Ondernemerschap & Innovatie, Gezondheidszorg, Energie en Financiële Diensten. Naast onze nauwe banden met de KU Leuven en de Universiteit Gent – en onze strategische allianties met de Universiteit van Peking en de Universiteit van Stellenbosch Business School – bouwen we voortdurend aan ons netwerk van zakelijke partners over de hele wereld.

Onze missie

Live. Leren. Sprong.

Toen André Vlerick de school meer dan 65 jaar geleden oprichtte, bouwde hij deze voort op een sterk geloof in de kracht van het bedrijfsleven als bron van vooruitgang en welvaart. En hoewel die visie tot op de dag van vandaag niet is veranderd, is de wereld waarin we willen dat vooruitgang en welvaart gedijen, veranderd.

Voortdurende wereldwijde veranderingen en snelle technologische ontwikkelingen verstoren veel markten. Daarom hebben we positieve veranderaars nodig met een visie die geworteld is in een droom.

 • Leef je droom.

Onze dromen geven inhoud, betekenis en richting aan ons leven. En onder de juiste omstandigheden stellen ze ons in staat om het leven van anderen te raken en de wereld om ons heen te beïnvloeden. Maar hoe dichtbij of ver je droom ook is, één ding is zeker: je hebt het lef nodig om die eerste stap te zetten.

Bij Vlerick bieden we de vruchtbare grond voor je dromen om wortel te schieten, te groeien en uiteindelijk te gedijen. Om de kloof tussen dromen, durven en doen te overbruggen.

Wij bieden u de inspiratie, de knowhow en de steun van collega's om u aan te moedigen uw droom te leven.

 • Leer continu.

In een snel veranderende wereld is de toekomst van die mensen met het vermogen en de gretigheid om te blijven leren. Om op de hoogte te blijven van de veranderingen om ons heen, maar ook om onze eigen veranderende perspectieven te inventariseren. Daarom blijven we bij Vlerick onze studenten en deelnemers uitdagen om zowel zichzelf als de status quo uit te dagen. Want je kunt alleen leiden als je blijft leren.

Als business school en een bredere gemeenschap beschouwen we onszelf bij Vlerick als geen uitzondering. Net als u weten wij dat u innoveert of sterft. Daarom blijven we de Vlerick-leertrajecten heroverwegen en bieden we een breed scala aan lesmethoden en -ervaringen - of ze nu op locatie of online zijn - om leren met impact te creëren.

Want dat is wat de hele Vlerick-gemeenschap drijft: daag jezelf altijd uit, wees altijd student.

 • Spring met vertrouwen.

Je Vlerick-ervaring zal niet alleen je geest kleuren, je perspectief verbreden en nieuwe kansen openen, het zal je ook de steun geven die je nodig hebt om die sprong voorwaarts te maken. De sprong van vertrouwen staat tussen de kennis, vaardigheden en tools die je hebt verworven en pas ze toe om doelgericht te leiden. En om kennis om te zetten in actie.

Omdat het die sprong is die centraal staat in ons eigen doel: een magneet worden die ondernemende leiders aantrekt, hun passie aanwakkert en deze kanaliseert in een positieve kracht voor verandering.

Omdat we weten dat succes het potentieel heeft om anderen te inspireren en te magnetiseren, waardoor een rimpeleffect ontstaat waarvan de impact over de hele wereld voelbaar is. Het enige dat nodig is, is dat jij de sprong waagt.

Onze leeraanpak

Je springt naar voren. Wij maken uw weg vrij.

Om te gedijen in de steeds veranderende zakelijke omgeving van vandaag, moet u zich inzetten voor leren - en samenwerken met een baanbrekende organisatie wiens praktische, geïntegreerde benaderingen u voorop houden.

Bij Vlerick creëren we een ruimte waar je jezelf kunt onderdompelen in energetisch, inspirerend en zeer interactief leren. Hier duik je in nieuwe benaderingen, leer je van doen, delen en absorberen - en leef je het professionele leven waar je altijd van hebt gedroomd.

En u kunt het vanwege de VIJF BELOFTEN die we u doen.

# 1. Uw veiligheid = onze zorg

De Vlerick-ervaring ging altijd over het hebben van een veilige ruimte om te experimenteren, te verkennen en ondersteund te worden terwijl je leert - en dit is nu meer dan ooit waar.

Op de campus is het energieniveau hoog - met maatregelen om je veilig te houden. Je kunt je dus volledig focussen op het leren en het opsnuiven van de Vlerick-sfeer.

In je kleine leerteams - je behendige, ondersteunende groep leeftijdsgenoten - ervaar je intiem leren met maximale impact met veilige fysieke afstand.

Online voel je het geroezemoes van opwinding en betrokkenheid terwijl je deelneemt aan uitdagingen en flexibel samenwerkt met leeftijdsgenoten van over de hele wereld.

Waar je ook bent en hoe je ook leert, je zult altijd een veilige ruimte ervaren om verder te denken dan het conventionele, je ideeën en ervaringen te uiten - en omringd te zijn door collega's en docenten die luisteren, delen en ondersteunen.

# 2. Uw toekomstige behoeften = ons uitgangspunt

Je onderzoekt de echte uitdagingen waar je bedrijf voor staat. Je droomt groots, daagt de status-quo uit, ontdekt een wereld van kansen en experimenteert met nieuwe vaardigheden.

Leren heeft de meeste impact als je ook over jezelf leert. En om resultaten tastbaar te maken, is uw vertrekpunt concreet, relevant en persoonlijk – gebaseerd op de real-life uitdagingen waar uw organisatie momenteel voor staat, een 360°-scan van uw eigen sterke en zwakke punten, een recent onderzoek, een in-company project , enz.

We bouwen voort op uw ervaringen uit het verleden en de huidige situatie om u de tools en het vertrouwen te geven om de volgende stappen in uw professionele ontwikkeling te zetten - waardoor u een tastbaar rendement op uw investering krijgt.

Je kiest de leeraanpak die het beste bij je past. Het kan 100% online en op eigen tempo zijn. Of het kan een hybride zijn van leren op de campus en online.

# 3. Uw leren = altijd actief

Bij Vlerick zet je kennis om in actie en actie in kennis.

Je duikt in zeer interactieve leerervaringen die zijn opgebouwd uit verschillende formaten en activiteiten. Je werkt samen met collega's met verschillende achtergronden, deelt, leert en ervaart de buzz van groepsenergie.

Alles integreert - van bedrijfssimulaties, games en rollenspellen tot praktische uitdagingen, of je nu online of op de campus duikt.

Je graaft dieper en doet zowel theoretisch inzicht als de praktische vaardigheden op die je nodig hebt om het verschil te maken.

# 4. Uw Vlerick-netwerk = een gemeenschap voor het leven

Je sluit je aan bij een diverse groep die hun ervaring deelt en je bij elke stap ondersteunt - en tijdens je professionele leven belangrijke vrienden en zakencontacten wordt.

Onze faculteiten zijn benaderbaar en toegankelijk. Dus pak een kopje koffie of een online chat met je professor en deel inzichten uit verschillende sectoren, geografische gebieden, ervaringen en culturen.

Je hebt eindeloze mogelijkheden om experts en senior leiders van een breed scala aan organisaties te horen en te ontmoeten.

Je maakt brancheoverstijgende en brancheoverstijgende verbindingen. En je maakt vrienden - en ontdekt kansen - over de hele wereld.

# 5. Uw sprong voorwaarts = onze beloning

We geven je de kennis, tools en mindset om de status-quo uit te dagen.

Je wordt een change agent in je organisatie – uitgerust met kaders, tools, actieplannen en het vertrouwen om anderen te inspireren. Een zelfverzekerde leider die een positieve impact zal hebben in het bedrijfsleven en in de samenleving.

U kunt op ons rekenen om u te ondersteunen terwijl u zich aanpast en leert gedurende uw hele loopbaan. Onze missie om u voorop te houden, is een van de redenen waarom we een drievoudig geaccrediteerde en hoog aangeschreven business school zijn.

Programma Toelatingseisen

Toon uw toewijding en bereidheid om te slagen op de business school door het GMAT-examen af te leggen - het meest gebruikte examen voor toelating dat uw kritisch denk- en redeneervermogen meet.

Download de GMAT-miniquiz om een voorproefje te krijgen van de vragen die u in het examen zult tegenkomen.

Locaties

 • Ghent

  Reep,1, 9000, Ghent

  • Leuven

   Vlamingenstraat,83, 3000, Leuven

   • Brussels

    Avenue du Boulevard,21, 1210, Brussels

    Vragen