Keystone logo
Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Vytautas Magnus University

Invoering

Vytautas Magnus University ( VMU ) is een openbare universiteit die is opgericht in 1922. Gerangschikt in QS World University Rankings in de top 800+ VMU is de enige openbare instelling voor hoger onderwijs in Litouwen en een van de weinige in de regio waar een brede liberale kunsteducatie wordt gegeven. Dit betekent dat studenten hun schema vrij kunnen wijzigen en organiseren, minor in het ene vakgebied en major in een ander, naar het buitenland reizen op internationale uitwisseling en zich voorbereiden op die reizen door enkele van de beschikbare 30 vreemde-taalcursussen te volgen.

187172_FOTODREAMAPPLY1.png

VMU werkt samen met vele universiteiten en wetenschappers over de hele wereld, implementeert projecten, uitwisselingen van studenten en werknemers en verbetert ons studie- en onderzoekssysteem. Het is een internationale en meertalige instelling die voortdurend internationale netwerken en interculturele dialogen ontwikkelt, deelneemt aan internationale wetenschappelijke, academische en maatschappelijke projecten, de mobiliteit van docenten en studenten stimuleert en dialoog en tolerantie bevordert.

Nuttige informatie voor studenten

 • Verschillende beurzen: ter dekking van het collegegeld, voor academische prestaties, enz.
 • Gegarandeerde accommodatie in de slaapzaal van de universiteit voor het eerste studiejaar
 • Maandelijkse uitgaven (levensonderhoud, transport, eten, enz.) ~ 350 EUR
 • Mentorondersteuningssysteem, een verscheidenheid aan studentenclubs en organisaties
 • Baltic Summer University (BSU) - een verscheidenheid aan zomerscholen om uit te kiezen

Statistieken

  Campusfuncties

  Vytautas Magnus University is een moderne omgeving van studies en onderzoek en een intellectuele ruimte.

  De universiteit biedt studenten niet alleen de mogelijkheid om te studeren in de nieuwe klaslokalen, moderne laboratoria of rijke bibliotheken in het hart van Kaunas, maar ook op de universiteitscampus, op slechts 20 minuten afstand van het stadscentrum.

  Ook studenten kunnen hun vrije tijd doorbrengen in VMU Sportcentrum, dat in 2021 is geopend. Om de prachtige natuur te verkennen in VMU Botanische tuin of om verschillende tentoonstellingen te bekijken in VMU Kunstencentrum.

   toelatingen

   Visum vereisten

   Alle internationale studenten die zijn toegelaten voor een diploma of uitwisselingsstudie, onderzoeksbezoek of stage aan Vytautas Magnus University ( VMU ) moeten controleren welk migratiedocument (visum, certificaat, verblijfsvergunning of geen van deze) vereist is voor legale toegang en verblijf in Litouwen .

   Beurzen en financiering

   Vytautas Magnus University is op zoek naar ambitieuze, intelligente en getalenteerde studenten en biedt hen verschillende beurzenmogelijkheden voor voltijdse bachelor- en masterstudies.

   Ranglijsten

   QS Werelduniversiteitsranglijst – #801-1000

   QS Opkomend Europa en Centraal-Azië 2022“ (QS EECA) – #61

   QS-ranglijst voor afgestudeerden op het gebied van inzetbaarheid – #301-500 #301-500

   Litouwse nationale universiteitsranglijst - #3

   Locaties

   • Kaunas

    Vytautas Magnus University V. Putvinskio g. 23, LT-44212, Kaunas

   • Vilnius

    Vilnius, Litouwen

   Chat with students

   Vragen