Keystone logo
Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Vrije Universiteit Amsterdam - School of Business and Economics

Invoering

Sinds de oprichting staat de Vrije Universiteit Amsterdam voor wetenschappelijk en waardegedreven onderwijs, onderzoek en kennisoverdracht. Wij zijn vrijdenkers met expertise en A Broader Mind. En we werken samen aan een betere wereld voor mens en planeet.

Een onderzoeksuniversiteit met oog voor de samenleving

De wereld staat voor grote uitdagingen, terwijl de verdeeldheid in de samenleving groeit. Dat vraagt om wetenschap met een geweten. Met onze expertise, openheid, ondernemingszin en multidisciplinaire aanpak werken we aan duurzame oplossingen die impact hebben op de samenleving. We richten ons op vier profielthema's: Connected World, Governance for Society, Human Health and Life Sciences en Science for Sustainability.

De unieke en multidisciplinaire universiteit

De VU is een unieke universiteit met faculteiten geesteswetenschappen, STEM, sociale wetenschappen en medische wetenschappen. Ons onderwijs en onderzoek zijn nauw met elkaar verbonden. We combineren onze toppositie in onderzoek met een sterke maatschappelijke oriëntatie, wat heeft geresulteerd in een uitstekende internationale reputatie. Ons onderwijs en onderzoek zijn uitgesproken multidisciplinair. Dat wordt nog eens versterkt door het feit dat onze faculteiten allemaal op één campus zitten. We zijn een echte campusuniversiteit in het hart van het Kennisdistrict Zuidas en delen haar uitstekende nationale en internationale positie en bereikbaarheid.

School voor Handel en Economie

De School of Business and Economics (SBE) verbindt onderzoek en onderwijs in economie en bedrijfskunde

Wij geloven in wetenschap met een doel. De studenten, wetenschappers en medewerkers binnen onze faculteit verwerven en verspreiden actuele kennis op het gebied van bedrijfskunde en economie, zodat we effectief kunnen inspelen op de economische en maatschappelijke uitdagingen waar onze wereld voor staat. Nu en in de toekomst.

We zijn ervan overtuigd dat samenwerking, openheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid de enige weg vooruit zijn - voor de wetenschap, het bedrijfsleven en de samenleving. We leiden onze studenten op tot academische burgers met een duidelijke visie op hun waarden en idealen, die een verschil zullen maken in de wereld.

Statistieken

De Vrije Universiteit Amsterdam telt 26.370 studenten, waarvan ongeveer 15.000 bachelor- en 11.500 masterstudenten. De studentenpopulatie omvat meer dan 4.000 internationale studenten die diversiteit naar de campus brengen. De faculteit Bètawetenschappen heeft het hoogste aantal studenten, gevolgd door de school voor bedrijfskunde en economie met respectievelijk 6.911 en 4.918 studenten.

  Campusfuncties

  De VU Amsterdam heeft een levendige centrale campus in de Amsterdamse Kenniswijk Zuidas. Met state-of-the-art onderwijs- en onderzoeksfaciliteiten brengt de campus studenten, wetenschappelijk personeel, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties samen in een omgeving die samenwerking stimuleert.

  De VU Campus is een plek waar mensen elkaar ontmoeten en waar nieuwe vormen van samenwerking ontstaan. De locatie, grenzend aan de Amsterdamse Zuidas Innovation District en nabij luchthaven Schiphol, maakt het een goed bereikbare ontmoetingsplek.

  De VU Amsterdam is een internationale gemeenschap die samenwerkt met andere kenniscentra en samenwerkt met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De VU Campus wordt voortdurend aangepast en ontwikkeld om te voldoen aan de uitdagingen en eisen van onze tijd.

  Voorzieningen op de VU Campus

  • Cateringfaciliteiten
  • Universiteitsbibliotheek en studieplekken
  • VU Boekhandel (boekwinkel)
  • Rialto, Griffioen en Galerie VU ART SCIENCE
  • Botanische Tuin Zuidas
  • Repro

   toelatingen

   De VU Amsterdam biedt zowel binnenlandse als internationale studenten de kans om hoger onderwijs te volgen in een breed scala aan onderwerpen, zoals gezondheidswetenschappen, bedrijfskunde en wiskunde, techniek, recht en bestuur, enz.

   Waar solliciteren: VUNet-applicatieportaal
   Aanvraagkosten: 100 EUR
   Toepassingsvereisten:

   • Minimale GPA van 3,0
   • Studenten moeten hun officiële academische transcripties indienen van de laatst bezochte instellingen
   • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
   • Kopie van een geldig paspoort

   Visum vereisten

   De Vrije Universiteit Amsterdam helpt studenten door namens hen het Nederlandse studentenvisum aan te vragen. Hoewel het proces eenvoudig is, duurt het ongeveer een maand voordat het visum wordt goedgekeurd. Daarom wordt studenten aangeraden om hun proces tijdig af te ronden.

   Voor het Nederlandse studentenvisum moet u de onderstaande documenten overleggen:

   • Een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig moet zijn
   • Kopie van de Schengen-verblijfsvergunning, indien van toepassing
   • Engelse taaltestresultaten zijn verplicht
   • Ook zal het bewijs van financiële bewijsvoering moeten worden overgelegd
   • Studenten moeten ook de visumkosten voor de lange termijn en de verblijfsvergunning betalen, die 250 euro bedragen

   Statistieken van alumni

   Accreditaties

   Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AACSB

   Locaties

   • Amsterdam

    De Boelelaan,1105, 1081 HV, Amsterdam

   Vragen