We have scheduled maintenance on our sites on the 21st of May from 4PM to 8PM CET. During this maintenance window, some functions on this site may become temporarily unavailable

Waseda Business School

Waseda Business School

Waseda Business School

Invoering

Waseda Business School (WBS) - Graduate School of Business and Finance, een onderdeel van

WBS zal aan personen die een bedrijfseducatieprogramma hebben voltooid dat de nieuwste onderzoeksresultaten weerspiegelt, gebaseerd op passende evaluatienormen, en die als bedrijfsleiders een hoog niveau van praktische expertise en besluitvormingsvaardigheden hebben verworven, de graad van Master verlenen. of Business Administration (MBA), en voor degenen die geavanceerde financiële kennis en theorie hebben verworven op basis van internationale normen, de graad van Master of Science in Finance (MSc in Finance). We hebben drie programma's die allemaal in het Engels worden gegeven (sommige cursussen zijn ook beschikbaar in het Japans)

WBS is in staat om een uitgebalanceerd, educatief curriculum te bieden door middel van een uitgebreide reeks keuzevakken, waaronder het cultiveren van mondiale perspectieven en professionele ethiek, zodat het een schat aan leermogelijkheden kan bieden in theoretische en empirische benaderingen, evenals bij de toepassing ervan.

Onze missie

WBS creëert een dynamische leergemeenschap voor alle belanghebbenden als katalysator voor het ontwikkelen van inzichtelijke en verantwoordelijke wereldleiders met bruikbare managementkennis.

Campusfuncties

Het leven bij WASEDA

Er zijn veel manieren om betrokken te raken en uw interesses te ontdekken bij Waseda Business School . In de onderstaande secties kun je meer te weten komen over onze studenten, de evenementen en tradities die ze leuk vinden, en waar en hoe ze leven in Tokio.

Het leven bij WASEDA – Waseda Business School (Graduate School of Business and Finance)

Wonen in Tokio

Informatie over huisvesting en algemene dagelijkse levensproblemen en een uitgebreide gids voor het verkrijgen van een studentenvisum is te vinden op de website van het Centre for International Education.

Tokio is een leuke, schone, veilige, trendy megastad van wereldklasse met meer Michelin-restaurants met drie sterren dan Parijs en verschillende specialiteitenbars die de beste brouwerijen, sake en wijn aanbieden. De levenskwaliteit in Tokio is extreem hoog en het feit dat Japanners een van de hoogste levensverwachtingen ter wereld hebben, is geen verrassing.

Tokio produceert culturele artefacten zoals anime en manga die over de hele wereld populair zijn. Maar er is hier ook een ethos, vastgelegd in Sophia Coppola's film Lost in Translation, dat moet worden ervaren om begrepen te worden.

Tokio heeft een geweldig openbaar vervoersysteem. U hebt dus gemakkelijk toegang tot musea, kunstgalerijen, concerten en sportevenementen, sumoworstelen en diverse culturele festivals. Twee internationale luchthavens in Tokio (Haneda en Narita) maken het mogelijk om gemakkelijk door heel Azië en daarbuiten te reizen.

Tokio is ook het zakelijke en politieke centrum van de op twee na grootste economie ter wereld en een knooppunt dat verbinding maakt met de rest van Azië. Het is waar het hoofdkantoor is gevestigd voor de meeste Fortune 500 Japanse bedrijven en de meeste Japanse dochterondernemingen van Fortune 500 multinationale bedrijven. In die zin is Tokio zelf als een levend laboratorium voor mensen met een grote interesse in het bedrijf. Er wordt dus gezegd dat Tokio de perfecte setting is voor studenten van over de hele wereld die een MBA in Azië willen behalen. Het beste van alles is dat zelfs studenten die geen Japans spreken, melden dat ze erg van hun leven in Tokio kunnen genieten.

Voorzieningen

HyFlex klaslokaal

Bibliotheken

WBS-studenten hebben toegang tot de volgende bibliotheekfaciliteiten. Onderstaande openingstijden zijn de openingstijden van de bibliotheken tijdens het schooljaar. Zorg ervoor dat u de openingstijden tijdens de pauzes controleert.

 • Bedrijfsbibliotheek (10e verdieping, gebouw 11)
  Deze bibliotheek biedt referentiemateriaal zoals boeken en tijdschriften op het gebied van handel en zaken voor docenten en afgestudeerde studenten. Sommige materialen kunnen worden uitgeleend (maximaal twee items per keer gedurende twee weken).
 • Business Library Reference Room (10e verdieping, gebouw 11)
  De Business Library heeft een aangebouwde referentieruimte met ongeveer 50 zitplaatsen voor studenten.
 • S. Takata Memorial Research Library (gebouw 2)
  Opgedragen aan het gebruik van de faculteit en afgestudeerde studenten op het gebied van sociale wetenschappen, biedt de S. Takada Memorial Research Library onderzoeksmateriaal, evenals boeken en tijdschriften in vreemde talen. De collectie, die in totaal meer dan 320.000 items heeft, is beschikbaar voor afgestudeerde studenten om te bladeren, uit te lenen en te kopiëren, en de faciliteit is uitgerust met 110 zitplaatsen. Deze bibliotheek is langer open dan andere bibliotheken op de campus en zelfs tijdens de toelatingsexamenperiode zal deze bibliotheek zeer nuttig zijn voor WBS-studenten, vooral voor degenen die toegang willen tot materiaal in vreemde talen. Om de bibliotheek te bezoeken, gaat u naar binnen via de zuidelijke ingang aan de kant van gebouw 2 en gaat u vervolgens naar de 3e verdieping.
 • Leeszaal voor studenten (kelderverdieping, gebouw 11)
  Deze faciliteit is in de eerste plaats bedoeld voor niet-gegradueerde studenten van de Schools of Commerce en International Liberal Studies, maar afgestudeerde studenten zijn ook welkom om deze te gebruiken voor browsen en lenen.
 • Het volledige bibliotheeksysteem van de universiteit
  Studenten hebben ook toegang tot de Centrale Bibliotheek en de andere bibliotheekvoorzieningen op de campus.

Inleiding tot gebouw 11

Waseda Business School is gevestigd in een van de nieuwste gebouwen van Waseda University - gebouw 11 - op de hoofdcampus van Waseda. Het gebouw werd in 2009 voltooid met financiële steun van Daiwa Securities Group Inc., een van de grootste effectenfirma's in Japan. Het gebouw heeft meerdere klasindelingen en elk klaslokaal is uitgerust met up-to-date onderwijstechnologie.

WBS-studenten volgen voornamelijk lessen op de 9e en 11e verdieping. Studenten kunnen klaslokalen reserveren voor groepsstudiesessies wanneer de lokalen niet voor lessen worden gebruikt. Gebouw 11 heeft tal van netwerktoegangspunten waarmee studenten toegang hebben tot het snelle draadloze netwerk van Waseda University.

  Accreditaties

  Geaccrediteerd door EFMD EquisGeaccrediteerd door AACSB

  Locaties

  • Tokyo

   WASEDA Business School Admissions Office 3rd Floor, Bldg.11 1-6-1 Nishi-Waseda, Shinjuku-ku Tokyo 169-8050 JAPAN, , Tokyo

   • Singapore

    50 Nanyang Ave, Singapore 639798, , Singapore

    Vragen