Keystone logo
Al Yamamah University

Al Yamamah University

Al Yamamah University

Invoering

over YU

Al Yamamah University (YU) werd opgericht in mei 2001 als één college van de familie Al-Khudair. Dit was de tweede belangrijke bijdrage aan het onderwijs in Saoedi-Arabië, die een pionier in de oprichting van de eerste particuliere scholen in Riyad in 1957. Toegelaten als een instelling voor hoger onderwijs door het ministerie van Hoger Onderwijs, Al Yamamah College opende haar deuren voor mannelijke studenten in september 2004 en vrouwelijke studenten in september 2006. In 2008, de Bewaarder van de Twee Heilige Moskeeën, koning Abdullah bin Abdulaziz Al Saud, moge Allah hem beschermen, gaf een koninklijk besluit tot goedkeuring van de hoogte van Al Yamamah College om de status van universiteit, het hoogtepunt van acht jaar van planning en hard werken om vast te stellen een opvallende, moderne Saoedi-onderwijsinstelling die zowel undergraduate en postdoctoraal onderwijs biedt. Sinds haar oprichting heeft de universiteit zich gevestigd in de voorhoede van de concurrentie tussen de particuliere instellingen voor hoger onderwijs in het Koninkrijk met behulp van Engels als een medium voor instructie.

Al-Yamamah University ligt ten noorden van Riyadh, op Al-Qassim Highway, en beslaat een oppervlakte van 160.000 vierkante meter. Het werd ontworpen in overeenstemming met de nieuwste normen voor onderwijsinstellingen. De mannen van de campus bestaat uit het centrale academische gebouw, het grote auditorium, hoofdbibliotheek, lounge studenten, sportclub en een moskee. Bovendien, vanaf het begin, Al-Yamamah University is toegewijd om vrouwelijke studenten met educatieve mogelijkheden die hen voor te bereiden op hun vitale rol in de opkomende Saudi arbeidsmarkt. De vrouwen van de campus is de vrucht van deze verbintenis, met een state-of-the-art campus met moderne faciliteiten - zowel academische en recreatieve - die volledig gelijkwaardig zijn aan die genoten op de mannen campus zijn. Gebouwd op een totale kostprijs van 300 miljoen Saoedi-Arabische riyal (circa US $ 80 miljoen), de Universiteit van de ultra-moderne campus biedt state-of-the-art faciliteiten en innovatieve educatieve ontwerpen en curricula aangeboden door de faculteit uit de hele wereld.

Sinds haar oprichting heeft Al Yamamah College (nu Al Yamamah University) de sleutelrol die het Engels speelt in de huidige wereld van het bedrijfsleven, kennis en technologie en heeft een strategische beslissing genomen om haar programma's in het Engels aanbieden genomen gerealiseerd. Met dat in het achterhoofd, YU begonnen met een langdurige samenwerking met de VS gevestigde INTERLINK Language Centers naar het Engels voorbereidingsprogramma voor Al Yamamah studenten. Naar aanleiding van de projectmatige, studentgerichte aanpak en met een hoog gekwalificeerde docenten, hebben Saudi INTERLINK Language Centers (SILC) al sinds 2004 het verstrekken van de oriëntatie van het Engels programma om studenten uit te rusten met het Engels en andere academische vaardigheden die ze nodig hebben om te slagen in de academische context bij YU en daarbuiten.

Al Yamamah University biedt undergraduate en graduate programma's in drie colleges: het College of Business Administration (COBA), het College van Computer & Information Systems (CCIS) en het College of Engineering and Architecture (CEA).

Mission Statement

Al Yamamah Universiteit biedt academisch onderwijs en de beroepsopleiding van de hoogste standaard die geven aan haar studenten een levenslange toewijding aan het leren en zelfontplooiing, terwijl waardoor de stijgende generaties een toekomst gekenmerkt door positieve sociale en economische vooruitgang vorm

Visie

Al Yamamah University streeft naar de meest vooraanstaande Saoedische onderwijsinstelling bekend om de effectieve voorbereiding van de creatieve en ondernemende professionals die constant in hoge vraag door toonaangevende organisaties in de publieke en private sector.

University Waarden

Trouw aan onze religieuze, ethische en culturele erfgoed Steun en aanmoediging van het wetenschappelijk onderzoek Creativiteit, innovatie en een streven naar perfectie Professionaliteit en toewijding aan de continue verbetering Geloofwaardigheid en teamwork Transparantie

University Kenmerken

Een instelling voor hoger onderwijs wordt gekenmerkt door intellectuele strengheid en zet zich in voor de uitbreiding van de kennis, het aanbieden van programma's voor onderwijs en praktijkonderwijs in de professionele disciplines van de kritische behoefte Engels als voertaal het verstrekken van een betere toegang tot de wereldwijde kennis bronnen terwijl het ontwikkelen van in-demand communicatieve vaardigheden en zeer overdraagbaar professionele mogelijkheden Al Yamamah University actief ontwikkelt en verzorgt partnerships met toonaangevende onderwijs- en onderzoeksinstellingen om faculteit en uitwisseling van studenten en de overdracht van kennis en expertise aan te moedigen Toegewijd aan het bereiken van de nationale, regionale en internationale normen van uitmuntendheid zoals blijkt uit de institutionele en gespecialiseerd programma accreditatie Werkt om nauwe banden met de belangrijkste vertegenwoordigers van de industrie en de dienstensector in te stellen om te identificeren en te reageren op de nieuwe behoeften Streeft naar hooggekwalificeerde internationale faculteit en personeel aan te werven met academische kwalificaties van erkende toonaangevende instellingen voor hoger onderwijs We onderwerpen onze programma's en curricula tot continue, ervoor te zorgen dat ze weerspiegelen de huidige stand van de techniek in hun verschillende disciplines terwijl ze klaar om curricula te breiden of nieuwe programma's op de undergraduate en graduate niveau te ontwikkelen in reactie op de behoeften van de gemeenschap Uitgebreide toepassing van de normen voor kwaliteitsborging en principes op alle gebieden Stimuleer wetenschappelijk onderzoek met specifieke toepassing op community development behoeften

Locaties

  • Riyadh

    P.O. Box 45180 , 11512, Riyadh

    Vragen