Keystone logo
Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Zhongnan University of Economics and Law - MBA School

Invoering

Een korte introductie van Zuel

Zhongnan Universiteit van Economie en Recht, een universiteit van de geestes- en sociale wetenschappen met economie, management en recht als zijn drie kerndisciplines, gecoördineerd met vijf andere disciplines, zoals literatuur, geschiedenis, filosofie, wetenschap en techniek, is een instelling voor hoger onderwijs die rechtstreeks onder het ministerie van Onderwijs en één van de universiteiten gesponsord door de "211 Project" evenals één van de belangrijkste universiteiten van de "985 Project" Advantage Discipline Innovatieplatform. De universiteit heeft twee campussen-the South Lake Campus en de Shouyi Campus, waarbij de eerste zich naast het prachtige South Lake en de laatste in de buurt van de beroemde historische site van de stad Wuhan, de Yellow Crane Tower.

(1) Solid Historical Foundation

Voorloper van de instelling, Zhongyuan University, werd gesticht door de Zhongyuan Bureau van het Centraal Comité van de Communistische Partij van China met Deng Xiaoping als de eerste secretaris en de tweede secretaris Chen Yi als directeur van het voorbereidend comité. In 1953, tijdens de herstructurering van de nationale instellingen voor hoger onderwijs, Zhongnan Instituut voor Financiën en Economie en Zhongnan Instituut voor Politiek en Recht werden respectievelijk opgericht, op basis van het Instituut voor Financiën en Economie en Instituut voor Politiek en Recht van Zhongyuan University, de integratie van programma's van economie en management en departementen van politiek en recht van Sun Yat-Sen University, Jinan University, Guangxi University, Hunan University, Henan Universiteit etc in de zes provincies van Midden-Zuid-China. In 1958, Zhongnan Instituut voor Financiën en Economie, Zhongnan Instituut voor Politiek en Recht, Zhongnan Politieke Kaders 'Training School en het ministerie van wet van Wuhan University werden gecombineerd in Hubei University. In 1971 werd Hubei Universiteit omgedoopt tot Hubei Vocational School of Finance and Economics.

In Jan.1978, werd de bovengenoemde scholen omgedoopt tot Hubei Instituut voor Financiën en Economie met de goedkeuring van de Hubei Provincial regering en het werd opgenomen op de lijst van de eerste partij van de instellingen voor hoger onderwijs, die bevoegd waren studenten en promovendi zich inschrijven op nationaal niveau. In januari van 1979, met goedkeuring van de Raad van State, Hubei Instituut voor Financiën en Economie werd onder toezicht van zowel het ministerie van Financiën en de provincie Hubei geplaatst, met de voormalige neemt het voortouw. In december van 1984, gebaseerd op het ministerie van wet van Hubei Instituut voor Financiën en Economie, Zhongnan Instituut voor Politiek en Recht werd gerestaureerd onder leiding van het ministerie van Justitie. In september van 1985, Hubei Instituut voor Financiën en Economie werd omgedoopt Zhongnan Universiteit van Financiën en Economie. Deng Xiaoping ingeschreven op naam van de universiteit in persoon. In februari van 2000, na de goedkeuring door de Raad van State van China, Zhongnan Universiteit van Financiën en Economie en Zhongnan Instituut voor Politiek en Recht samengevoegd tot één-Zhongnan Universiteit van Economie en Recht, dat officieel werd opgericht op 26 mei 2000. Voor meer informatie, zie Figuur 2-1 De ontwikkeling van Zuel. Sinds de fusie, heeft de instelling grote successen in de infrastructuur, faculteit, onderzoek en dienstverlening aan de samenleving. In september van 2005, Zuel werd een van de universiteiten gesponsord door de "211 Project". In oktober 2012, het ministerie van Onderwijs, het Ministerie van Financiën en de Hubei Provincial regering gezamenlijk een overeenkomst getekend om samen tot de universiteit.

(2) Highly Qualified Faculteit Team

De universiteit bestaat uit 20 scholen, zoals de MBA School, de School of Economics, de School of Business Administration, de School of Accounting (inclusief de MPAcc Center), de School van Financiën en Belastingen, de School of Finance, de School van wet, en de School voor Openbaar Bestuur (met inbegrip van het centrum MPA), etc. Het heeft meer dan 20 bestuurlijke organen, zoals het Bureau van de Universiteit, de Human Resource Office, de ontwikkeling en het Planbureau, het Bureau Onderwijs Zaken, het Wetenschappelijk Bureau Onderzoek, de International Communication Office, de Finance en Accounting Office, de Information Administration Office De Logistics Office, het bureau Loopbaanbegeleiding Planning, etc. Het heeft ook meer dan 10 organen onder zijn directe leiding, zoals de bibliotheek, het Bestand Administratiekantoor, de Experimentele Onderwijs Centrum voor Economie en Management, de jurisprudentie Experimental Teaching Centre, enz.

Er is een full-time onderwijzend en administratief personeel van de 2.600 leden bij Zuel, waaronder 1.600 leraren, van wie er meer dan 200 hoogleraren, 500 UHD's en 160 promovendi toezichthouders. Het heeft een groep geleerden, die prestige hebben opgedaan in de academische wereld van de geestes- en sociale wetenschappen, zowel in binnen- en buitenland. Van deze groep is er een hoogleraar die in Cheung Kong Scholars Programme en negentien professoren die in de Chu Tian Scholars Programme. Zevenenveertig leraren genieten van speciale vergoedingen van de overheid van de Raad van State, terwijl dertien andere docenten genieten van speciale overheid subsidies van de provincie Hubei, en tweeëndertig leraren werden bekroond met de titel van "Young Experts van de provincie Hubei met Prominent Bijdragen". Sinds de tiende vijfjarenplan, hebben twee leerkrachten bekroond als "Excellent Jonge Leraren" door het Ministerie van Onderwijs; negen leraren hebben in de Jonge Leraren Aid Plan geweest, gesponsord door het Ministerie van Onderwijs; vierentwintig leraren hebben in de nieuwe eeuw Excellent Talents Aid Plan van het ministerie van Onderwijs geweest; vier leraren hebben de leden van de New Century Honderd-Duizend-Ten-Duizend Talents Project van China geweest; één docent is in de Cross-Century 111 Talents-project van de provincie Hubei; en dertig leraren hebben de leden van de New Century hoog niveau Talents-project van de provincie Hubei geweest. Sinds 2000 zijn meer dan 800 belangrijke onderzoeksprojecten op de staat en provinciaal niveau werd bereikt door Zuel faculteit leden, waaronder 200 waren projecten van het Nationaal Fonds voor Sociale Wetenschappen, National Natural Science Fonds en de belangrijkste projecten van het ministerie van Onderwijs; en 600 werden gesponsord door het Ministerie van Onderwijs, ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie. Meer dan 20.000 onderzoeksresultaten zijn bereikt, waaronder meer dan 900 monografieën, meer dan 1000 boeken en meer dan 17.000 proefschriften, waarvan er meer dan 600 werden gepubliceerd in het buitenland.

(3) Complete Educational System

Zuel heeft meer dan 20.000 full-time studenten, meer dan 6.000 post-afgestudeerden, 900 promovendi en 9000 volwassenenonderwijs studenten, en schrijft meer dan 400 buitenlandse studenten per jaar ook. Het beschikt over drie kerndisciplines, te weten Economie, Recht en Management. Discipline integratie, concurrerende disciplines, kwaliteit majors, vlaggenschip cursussen, uitgebreide tekst boeken, en in staat om leraren worden gecombineerd om een ​​goede opleiding te creëren. Tot nu toe, is Zuel geweest in het experimentele programma voor innovatie gegradueerden 'voor drie jaar.

(4) Uitstekende kwaliteit van het onderwijs

De universiteit hecht groot belang aan de kwaliteit van het onderwijs. Het vormt het onderwijs filosofie met "student-georiënteerd onderwijs", "Total Quality Control", "Special Concurrentievermogen", en "een gecoördineerde ontwikkeling" door zich te houden aan het principe van "Talent-Fostering First". Ondertussen wijst hij op zijn voordelen bij het bevorderen van talenten van "Innovatieve, geïntegreerde, en International". Bijvoorbeeld, de Universiteit biedt studenten de volgende cursussen die haar onderscheidende kenmerken, Engels of Law, Journalistiek van de wet, de journalistiek of Economics, Gerechtelijk Accounting, Economische ethiek, economie of Law, Economische Investigation, vertegenwoordigt een paar te noemen. Het ook landelijk initiatief de volgende drie publieke compulsories: "Fundamentals of Economics", "Fundamentals of Law", en "Fundamentals of Management", om naar voren te duwen integratie en fusie van de drie belangrijkste disciplines. Als een van de grootste bases voor de teelt van de economische en financiële talenten, de Universiteit geërfd en droeg op zijn fijne tradities en hield de hervorming in het verleden meer dan een halve eeuw, en dus het vormgeven van de notie van "Running Eerste-Grade Onderwijs met onderscheidende kenmerken" en de wijze van talent bevorderen dienovereenkomstig. Als gevolg daarvan is de kern van het concurrentievermogen van de studenten aangescherpt. De arbeidsparticipatie van studenten houdt ranking top nationaal met banen van hogere rangen.

(5) Actief Sociale Dienst

Met volharding in het combineren van wetenschappelijk onderzoek met de bouw van de modernisering, Zuel geeft vrij spel aan de drie functies, namelijk begeleiding functie van de filosofie en sociale wetenschappen, adviserende functie van veel onderzoek werken, en dienstverlenende functie aangeboden door de faculteit leden. Zuel heeft de strategie van "Double-oriëntatie" (wat betekent dat het nastreven van de theoretische prestaties in fundamenteel onderzoek en real-world promotie in toegepast onderzoek) en het concept van de "Nationale visie Hubei focus, Actieve deelname aan onderscheidende kenmerken" geformuleerd. Geleid door de strategie, Zuel, gebruik te maken van haar uitstaande disciplines, streeft naar het opbouwen van een denktank op het gebied van financiën en wetgeving, maak een intellectuele dienst Logo verenigbaar is met de nationale strategie van "De opkomst van Centraal-China" in de 21e eeuw ". Als gevolg hiervan zal Zuel uiteindelijk zelf in staat om krachtige intellectuele steun voor de bevordering van nationale intellectuele eigendom strategie, de bouw van de wet en de ontwikkeling van de economie te bieden.

(6) Snellere ontwikkeling van internationalisering.

In de internationale academische uitwisselingen, heeft Zuel wereldwijd ontwikkeld coöperatief onderzoek en academische uitwisseling relaties met de universiteiten en onderzoeksinstituten van meer dan twintig landen en gebieden in Amerika, Europa, Azië en Oceanië. De universiteit heeft gezamenlijke programma's van Visual Communication Design (oriëntatie van Animatie en Spel) en de filmwetenschap (oriëntatie van Image Content) met Dongseo University in Korea uit te voeren. Het is oprichter van het Confucius Instituut in State University van New York bij Stony Brook (SBU), en heeft programma's van uitwisselingsstudenten met de Universiteit van Lund in Zweden, Université de Cergy-Pontoise in Frankrijk, Calais High Business School in Frankrijk, Université Jean Moulin- Lyon in Frankrijk, ESC Saint-Etienne in Frankrijk, Oita University in Japan, en de SBU. De universiteit heeft een gezamenlijke programma's met Cardiff University en de Universiteit van Glasgow van Groot-Brittannië, Universiteit van West-Georgië van de VS, Canterbury Universiteit van Nieuw-Zeeland en Curtin Universiteit van Australië. De buitenlandse studenten komen uit meer dan 70 landen. De universiteit inschrijft jaarlijks meer dan 400 internationale studenten. Om de internationale visie van de faculteit te verbreden en hun onderzoek competenties te verbeteren, heeft de universiteit geweest uitvoering "Million Project" (de toewijzing van 1 miljoen yuan per jaar) om de jonge ruggengraat leraren sponsoren om opleiding in het buitenland te ontvangen. Tijdens 2007-2012, werden 153 leraren verzonden voor overzeese verbetering voor verblijf van 6-24 maanden. In de afgelopen jaren, de universiteit, in de tussentijd, intensiveert het binnenhalen van uitstekende overzeese faculteit. Tegenwoordig, er zijn ook meer dan 60 leraren die doctorale graden verkregen uit het buitenland universiteiten.

(7) Uitstekend Scholing Voorwaarden

De universiteit, met een oppervlakte van meer dan 461 hectare met huisvesting oppervlakte van meer dan 1.110.000 vierkante meter, is een van de 100 universiteiten in China, die voor het eerst zijn uitgerust met intranet. Het is uitgerust met goed onderwijs faciliteiten, waaronder multi-media klaslokalen, taal laboratoria, gespecialiseerde laboratoria, pleitwedstrijd en Forensic Science Identificatie Centre in Criminal Justice School, en Experiment Centres op School of Business Administration, School of Accounting, School of Information and Safety engineering, en de School of Journalism and Mass Media, etc. De bibliotheek beschikt over meer dan 3 miljoen volumes van boeken, meer dan 2,8 miljoen e-books, en decennia van databanken voor gespecialiseerde literatuur met het zoeken en whole-tekst-gebruiksfuncties.

In het verleden meer dan 60 jaar sinds haar oprichting, de universiteit, die vastzit aan het motto van "Geleerd, Rational, deugdzaam, en Devoted" en de uitvoering van haar onderwijsfilosofie van "Self-teelt, Integriteit, Innovatie en perfectie", achtereenvolgens bleek ongeveer 300.000 afgestudeerden van alle niveaus voor het land. Ze zijn zeer erkend en geprezen binnen hun samenleving voor hun hoge kaliber en uitstekende kwaliteiten, in verschillende majors en graden. Veel van deze afgestudeerden hebben hoge regeringsfunctionarissen, academische elites en zakelijke magnaten geworden.

In 2013 werd de opvolging van de universiteit leiderschap geleidelijk afgewerkt. "Het bouwen van een eerste-klas-onderzoeksgerichte universiteit van geestes- en sociale wetenschappen met onderscheidende kenmerken": het nieuwe doel wordt als volgt ingesteld. Er wordt verwacht dat de gecoördineerde ontwikkeling van multi-disciplines te realiseren met behoud van de voordelen in de drie belangrijkste disciplines-economie, recht en management. In de afgelopen jaren, op basis van de algemene nationale inzet van het ministerie van Onderwijs, de Universiteit geeft de hoogste prioriteit aan de ontwikkeling van de Professional Master programma's, waaronder MBA en EMBA. De verwachting is dat in de komende 5 jaar, de totale inschrijving van de Professional Master studenten zal nemen 50% van het totaal. De universiteit heeft gunstige beleid op Professional Master programma's gemaakt in termen van inschrijving plan, stage en praktijk, faculteit selectie, en financiële steun.

Status van de MBA School

Zuel behoorde tot de tweede partij van de universiteiten in China om MBA programma aan te bieden in 1994; en in 2002 was het een van de eerste partij van de universiteiten in China om EMBA programma aan te bieden. Zuel heeft veel belang gehecht aan de MBA-opleiding en als zodanig naar voren gebracht de richtlijnen van de "Ontwikkeling van MBA-opleiding met de steun van de hele instelling". Toen in 2000, Zuel opzetten van de MBA Education Center, waardoor het een school staat. In 2004, gebaseerd op de succesvolle werking van het centrum, Zuel stichtte de MBA School en kreeg zij de bevoegdheid om enige school aanbieden van MBA en EMBA programma's. Als een business school in een universiteit, gespecialiseerd in Financiën en Economie, het loopt de MBA-opleiding door aan te dringen op die de kenmerken en voordelen van de financiële en juridische disciplines.

De MBA School, verantwoordelijk voor onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en management, is het opzetten van de MBA Office, Financial Office, MBA Programme Office, EMBA Programmabureau, EDP programmabureau, Career Development Office, Alumni afdeling, International Exchange Office, International Accreditation Office , 19 Open Onderwijs afdelingen en drie onderzoekscentra, waaronder Centrum voor Vergelijkend Onderzoek van Chinese en buitenlandse MBA Onderwijs, "Chinese Finance" Beheer Gevallen Research Centre en het Centrum voor Corporation Value Research.

De School biedt momenteel een full-time MBA programma, een part-time MBA programma, een part-time EMBA programma en een non-degree EDP-programma. De school is uitgerust met zelfstandige voorzieningen, zoals klaslokalen, verwijzing kamers, appartementen voor studenten enzovoort, exclusief voor MBA en EMBA studenten. Tegen het einde van 2013, had de school MBA graden op meer dan 2.500 studenten verleend en EMBA graden op meer dan 1.500 studenten.

Na meer dan 20 jaar van de exploratie en ontwikkeling, de reputatie en de waarde van de school zijn algemeen erkend door de samenleving. In december 2009, Prof. Wang Haisu, de voormalige decaan van de School, werd beloond "de Nationale Outstanding beheerder van MBA Onderwijs". Volgens de 2012 MBA Onderwijs en Werkgelegenheidsrichtsnoer uitgegeven door QS (Quacquarelli Symonds) van Groot-Brittannië, de totale inschrijving en afgestudeerden respectievelijk gerangschikt de 8e en de 5e in China vasteland. In overeenstemming met de "2013 meest invloedrijke MBA Billboard van China", uitgegeven door het tijdschrift "World Ondernemers" onder de paraplu van de World Manager Group, de EMBA programma van de school gerangschikt de 8e op de lijst van 'meest invloedrijke EMBA Programma's van China "en de MBA gerangschikt de 12e op de lijst van 'meest invloedrijke MBA programma's van China". In augustus 2011, De MBA School voorbij de AMBA accreditatie, die verder verbetert de operationele niveau van MBA en EMBA programma's van de universiteit, verbetert de kwaliteit van het onderwijs en de internationalisering van de School en haar programma's. Door AMBA accreditatie, de school, corporating de geavanceerde MBA-opleiding standaard met de disciplinaire kenmerken van de universiteit, een nieuwe benadering van de MBA-opleiding die zowel geïnternationaliseerd en diep geworteld in de zakelijke praktijk van de Chinese ondernemingen.

Korte introductie van MBA Faculteit

Van 2010 tot 2013 het totale aantal MBA en EMBA natuurlijk leraren de MBA School en promotoren heeft bereikt 227. Onder hen, 173 leraren dienen als natuurlijk leraren en promotoren in het MBA-programma's, terwijl de 122 zijn in de EMBA programma's. Sommige leraren werken voor beide programma's. Er zijn 5 voltijdse leerkrachten in de MBA School en 44 docenten van buiten de instelling, de rest bestaat uit docenten van andere scholen van Zuel. De school beheert de faculteit leden door het open onderwijs secties. Uit tabel 1-2, zijn hoogste graden en professionele titels van de faculteit leden vermeld. Tabel 3 en 4 zijn lijsten van MBA en EMBA kern faculteit leden.

Nationale experimenteel onderwijs Centrum voor Economie en Management

De universiteit heeft een "Nationale Experimentele Onderwijs Centrum voor Economie en Management". Het bevat een economisch management Onderwijs Research Institute en meer dan zestien laboratoria, waaronder financiën en belastingen, Public Economics, Macro-economische analyse, Bank- en effectenrecht, financiële engineering, investeringen en projecten, verzekeringen en actuariaat, Toegepaste statistiek, Electronic berekening, Manual Arbeid, E- commerce, Comprehensive simulatie, moderne logistiek, Merchandising en Wetenschap van Technologie, UF en Kingdee ERP laboratoria. De totale oppervlakte van de laboratoria ongeveer 3860 vierkante meter. Het heeft 1899 sets van apparatuur en toestellen ter waarde van RMB 15 miljoen en zestien suites van software. Het Centrum verbindt zich ertoe het onderwijs, experiment en stage activiteiten voor studenten in het relevante cursussen, zoals e-commerce, Bedrijfskunde, Human resources management, logistiek management, marketing en internationale economie en handel. Het centrum is open voor alle medewerkers en studenten in de instelling, zorg voor een open-stijl experimenten.

Business Administration Experimental Centre

In 2013, zich aan te passen aan informinization van MBA-opleiding en afstand MBA-opleiding, de school investeerde meer dan 3 miljoen yuan aan "Business Administration Experimental Teaching Centre" te bouwen om te voldoen aan IT-georiënteerde en verre onderwijs. Oracle en HAND Enterprise Solutions Co., Ltd, een landelijk bevoorrechte IT overleg bedrijf, co-construeert het Lab met de School. ERP-software van Oracle is geïnstalleerd voor co-ontwikkeling van "Gesimuleerde Comprehensive Management Experimental Course".

Informatietechnologie

Als een van de eerste 100 universiteiten in China om het intranet te ontwikkelen, Zuel biedt een stabiele en snelle intranet dienstverlening aan studenten in elke slaapzaal, zodat studenten om te zoeken naar actuele academische middelen tijdig en handige manier. Alle van de studenten aan de universiteit kan niet alleen bezoeken bibliotheek academische middelen of e-databases op de campus, maar ook kan een verre bezoek van rekeningnummer hebben.

De MBA School, door gebruik te maken van de informatie-technologie, heeft de bouw van de volgende platforms, zoals Financial Management Platform, MBA Comprehensive Management Platform, EMBA Onderwijs Platform, Student Online Communicatie Platform, Student Learning Platform, Alumni Service Platform, etc. De school heeft ook uitgerust zijn klaslokalen en bibliotheek met IT-voorzieningen om efficiënte administratieve dienst en handige leren en de communicatie tussen docenten en studenten.

Locaties

 • Wuhan

  182# Nanhu Avenue, East Lake High-tech Development Zone

  • Wuhan

   SHOUYI Campus: 114 Wuluo Road , 430060, Wuhan

   Vragen