Darmstadt University of Applied Sciences

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Hochschule Darmstadt University of Applied Sciences

Darmstadt University of Applied Sciences (Hochschule Darmstadt, h_da) zet wetenschap in daden. Met een studentenlichaam van ongeveer 17.000, is het een van de grootste en meest vooraanstaande hogescholen in Duitsland. Zijn uitstekende reputatie is het resultaat van een wetenschappelijk gefundeerde, realistische benadering van het hoger onderwijs en het professionele succes van zijn afgestudeerden.

Afgestudeerden van de Darmstadt University of Applied Sciences van Darmstadt University of Applied Sciences zijn bijzonder populair bij HR-managers in Duitse bedrijven. Dit wordt bevestigd door de jaarlijkse ranglijst "Wirtschaftswoche". Voor de University Ranking 2019 ondervroeg de personeelsserviceprovider Universum Global 650 kleine, middelgrote en grote bedrijven in het hele land. Van een totaal van 216 hogescholen in Duitsland, konden zij diegenen selecteren waarvan de afgestudeerden bijzonder goed aan hun verwachtingen voldeden. Dienovereenkomstig behoort h_da tot de top 10 in Duitsland op het gebied van werktuigbouw (rang 3), informatica (rang 8), elektrotechniek (rang 7) en industriële techniek (rang 4).

In de universitaire ranglijst van het Centrum voor Hoger Onderwijs Ontwikkeling (CHE) 2019 scoort de h_da vooral goed in termen van praktische relevantie en voorbereiding op het beroep. Dienovereenkomstig prijzen studenten van de studiecursussen Civiele Techniek, Elektrotechniek en Informatietechnologie, Werktuigbouwkunde en Milieutechniek de zeer goede uitrusting van de oefenlaboratoria. De h_da staat hier in de nationale topgroep. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit van excursies, die studenten architectuur en milieutechniek als zeer goed beoordelen. De h_da is ook landelijk top als het gaat om contacten met de beroepspraktijk. De CHE-ranglijst vermeldt de University of Applied Sciences Darmstadt in de studielessen elektrotechniek en informatietechnologie, werktuigbouwkunde en mechatronica in de nationale topgroep.

De hoge reputatie van de h_da studiecursussen is gebaseerd op een goede supervisie ratio met beheersbare groepen en een duidelijke praktische oriëntatie. Hier komen wetenschap en praktijk op een gerichte manier samen. Dit komt omdat de professoren van h_da weten wat ze doen: ze komen allemaal uit de professionele praktijk en kennen de toekomstige professionele eisen van hun studenten. In de praktische beroepsfasen van de opleidingen kunnen studenten ook testen en uitbreiden wat ze hebben geleerd met werkgevers in het bedrijfsleven en de samenleving.

Beheer

  • President prof. Dr. Ralph Stengler
  • Vice-president voor onderwijzen, leren en collegiale aangelegenheden Prof. Dr. Manfred Loch
  • Vice-president voor onderzoek en wetenschappelijke infrastructuur Prof. Dr. Arnd Steinmetz
  • Registrator Norbert Reichert

studenten

  • Ongeveer 17.000
  • Ongeveer 18% buitenlandse studenten

werknemers

  • Ongeveer 900

117853_117804_01LuisenplatzvonobenAfWSAlexDeppert.jpg

Stad van de wetenschap Darmstadt

Luisenplatz van boven

Foto: Alex Deppert

Locaties

Darmstadt

Address
Haardtring 100
64295 Darmstadt, Hesse, Duitsland

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden