ESCP Business School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

ESCP Europe , opgericht in 1819, heeft generaties leiders en ondernemers voortgebracht. Met zijn zes stadscampussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Turijn en Warschau, biedt ESCP Europe met zijn echt Europese identiteit een unieke multiculturele onderwijsstijl op het gebied van zakendoen en een wereldwijde kijk op internationale managementvraagstukken. Elk jaar verwelkomt ESCP Europe meer dan 6.000 studenten en 5.000 leidinggevenden uit meer dan 120 verschillende landen en biedt hen een uitgebreid aanbod van managementcursussen en gespecialiseerde programma's (Bachelor, Master, Executive MBA, PhD en Executive Education). ESCP Europe is opgenomen in slechts 1% van de business schools in de wereld die de Triple Crown-accreditatie (AACSB, AMBA en EQUIS) bezitten. www.escpeurope.eu - Volg ons op Twitter @ESCPeurope

Hoewel het merk ESCP Europe in bijna 200 jaar geschiedenis is geëvolueerd, is het altijd trouw gebleven aan de eerste drie letters. Beginnend in 1819 onder de naam Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie en kort daarna omgedoopt tot Ecole Supérieure de Commerce, ontwikkelde het zich vijftig jaar later in 1869 tot ESCP. Na fusie met zijn zusterschool, de European School of Management (EAP), in 1999, de school heette ESCP-EAP voor ongeveer een decennium. Ten slotte is in 2009 de naam van de school veranderd in ESCP Europe, waarbij expliciet werd verwezen naar zijn Europese erfgoed en positionering.

Het internationale bereik van ESCP Europe is al vanaf jonge leeftijd zichtbaar. Al de klas van 1824 telde 30% van de internationale studenten met 15 verschillende nationaliteiten, waaronder zeven Spanjaarden, vijf Brazilianen, vijf Nederlanders, vier Duitsers en twee Amerikanen. Taalonderwijs was een essentieel onderdeel van het eerste curriculum dat, naast de Franse grammatica, ook cursussen in het Engels, Duits en Spaans omvatte. Vanaf 1825 werden in totaal tien talen onderwezen bij ESCP Europe en moesten studenten er minimaal drie van leren.

Ongeveer anderhalve eeuw later was ESCP Europe opnieuw een pionier door de oprichting van een bedrijfsschool met meerdere campussen. Om te reageren op de Europese roeping van de school, werden campussen in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk in 1973 geopend, gevolgd door Spanje in 1988, Italië in 2004 en Warschau in 2015. In de context van een steeds meer geglobaliseerde wereld, de ambitie van ESCP Europe is het vandaag om echt Europese managers op te leiden door het verband tussen humanistische waarden en managementeducatie te bevorderen. ESCP Europe wordt een echte Europese school die openstaat voor de wereld.

Missie en waarden

ESCP Europe verbindt en vormt de bedrijfswereld door kennis en praktijk van crosscultureel management te bevorderen.

Onderwijsmanagement vanuit een interdisciplinair perspectief op het hoogste niveau van academische excellentie, we ontwikkelen cultureel intelligente, meertalige leiders, die ruimdenkend, flexibel en verantwoordelijk zijn.

Als managers en ondernemers zijn de afgestudeerden van ESCP Europe uitgerust om te leiden en te inspireren in een geglobaliseerde wereld.

Belangrijkste feiten

 • 6 ESCP Europe-campussen in Berlijn, Londen, Madrid, Parijs, Torino en Warschau
 • Triple geaccrediteerd: AACSB, EQUIS, AMBA
 • The World's First Business School (geschat 1819)
 • Meer dan 150 hoogleraren die onderzoek verrichten en meer dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigen op onze 6 campussen
 • 90 geaffilieerde hoogleraren, 40 gastprofessoren, meer dan 800 beoefenaars en experts
 • Meer dan 130 academische allianties in Europa en de wereld
 • Een volledig portfolio: Bachelor, Masters, MBA's, PhD's en Executive Education
 • 5.000 studenten in opleidingen die 100 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen
 • 5.000 deelnemers op hoog niveau in maatwerktrainingen en executive education
 • 55.000 actieve alumni in meer dan 150 landen in de wereld
 • Europese governance die de diepe Europese identiteit van de school vertegenwoordigt
 • Regelmatig gerangschikt onder 's werelds beste business schools

campussen

Het onderscheidende model van ESCP Europe, een grensoverschrijdende multi-campus business school, belichaamt het hart van onze Europese identiteit. Met zijn zes stedelijke campussen in grote Europese steden, draagt ​​ESCP Europe actief bij tot de ontwikkeling van een Europese managementcultuur en biedt de school de mogelijkheid om een ​​uniek type van interculturele bedrijfseducatie aan te bieden:

 • BERLIN
 • LONDEN
 • MADRID
 • PARIJS
 • TORINO
 • WARSCHAU

Locaties

Parijs

ESCP Europe

Address
ESCP Europe Campus Paris 79, avenue de la République
75543 Parijs, Île-de-France, Frankrijk
Telefoonnr.
+33 1 49 23 20 00

Londen

ESCP Europe - London Campus

Address
ESCP Europe Campus London 527 Finchley Road
NW3 7BG Londen, Engeland, Verenigd Koninkrijk

Berlijn

ESCP Europe

Address
ESCP Europe Campus Berlin Heubnerweg 8-10
14059 Berlijn, Berlijn, Duitsland
Telefoonnr.
+49 30 320070

Turijn

ESCP-EUROPE Torino

Address
ESCP Europe Torino Campus Corso Unione Sovieticà, 218 bis
10134 Turijn, Piedmont, Italië
Telefoonnr.
+39 011 670 5894

Warschau

Address
ESCP Europe Warsaw Campus c/o Kozminski University 57/59 Jagiellonska St.
03-301 Warschau, Mazovië, Polen

Accreditaties