International Management Institute

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

over IMI

Genesteld in Qutab Institutional Area, International Management Institute (IMI), New Delhi werd opgericht in 1981 in samenwerking met IMI Genève (nu IMD, Lausanne). IMI is de eerste zakelijke India gesponsorde Business School met de sponsoring van bedrijven huizen, zoals RPG Enterprises, Nestle, ITC, SAIL, Tata Chemicals, BOC en Williamson Magor etc. Over een periode van tijd in de afgelopen 33 jaar het instituut een wereldwijde status verworven. Het instituut ontving UNDP steun voor het bevorderen van internationaal georiënteerde beheer van het onderwijs. Daarnaast heeft hij ook diverse andere internationale verbanden met organisaties als de Wereldbank, UNDP, de IAO, de UNCTAD, Asian Productivity Organization etc. Om een ​​mondiaal perspectief om de studenten, het vlaggenschip van twee jaar Post Graduate Programme van het Instituut in Management heeft een uitwisselingsprogramma voor studenten met diverse Europese scholen, zoals ESC Rennes, Frankrijk, MIP School of Management France, de universiteit van Graz Oostenrijk, IESEG School of Management en IDRAC Lyon, Frankrijk enz.

Naast deze IMI is een van de empaneled Instituut van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Indiase overheid, voor speciale Commonwealth Assistance Programme waaronder het Instituut krijgt de executive MBA-studenten van verschillende Afro - Aziatische landen voor haar 15 maanden Executive Post Graduate Programme in Management.

Vandaag de dag, IMI geniet van de plaats van waardering van de toonaangevende beheer instellingen en het beschermheerschap van gerenommeerde organisaties van het bedrijfsleven in het land. Het doel, de aanpak en de activiteiten van IMI worden begeleid door al haar stakeholders 'studenten, alumni, corporate opdrachtgevers en de samenleving in het algemeen IMI volgt de internationale norm curricula in haar programma's, die is verrijkt door zijn academische samenwerking met International Institute for Management Development (IMD ), Lausanne (vroegere International management Institute, Genève); Faculteit Bedrijfskunde, McGill University, Montreal, en de Manchester Business School, het Verenigd Koninkrijk, waarin de deelnemers zich voorbereidt om succesvol te beheren en leiden in een steeds meer mondiale zakelijke omgeving. educatieve programma IMI's zijn erkend door All India Raad voor het Technisch Onderwijs (AICTE) en het ministerie van Human Resource Development, Govt. van India.

Het bedrijfsleven in India, hebben de publieke, private, multinationale ondernemingen, internationale adviesbureaus en andere organisaties haar alumni die terecht worden genoemd, de Achievers toegepast.

IMI is geregistreerd op grond van artikel 12A (a) als een trust in het kader van de bepalingen van de Wet Inkomstenbelasting 1961. De ontvangsten van het instituut is vrijgesteld op grond van artikel 80G en 10 (22) en voor onderzoek op grond van artikel 35 (I) (iii), van de Wet inkomstenbelasting 1961 als een instelling die uitsluitend voor educatieve doeleinden.

IMI biedt de volgende post-graduate programma's en een doctoraat in de Delhi Campus. Alle programma's worden goedgekeurd door AICTE. Programma's aangeboden door Delhi Campus:

Twee jaar full-time Post-Graduate Diploma in Management (PGDM) Twee jaar full-time Post Graduate Diploma in Human Resource Management- (PGDHRM) Twee jaar full - time Post Graduate Diploma in Management (Banking and Financial Services) PGDM (B & FS) Vijftien maanden full-time Executive Post-Graduate Diploma in Management (EX-PGDM) Fellow Program in Management (FPM)

In aanvulling op het bovenstaande programma's, heeft IMI ook de volgende gestart: Bovendien, het instituut biedt een volledig gamma van op maat gemaakte in-company programma's en Management Development Programma's (platforms voor marktinformatie), alle gericht op creativiteit en het vermogen te beheren in verrijken een dynamische internationale omgeving. Het Instituut heeft ook een actief onderzoek en consulting base weten: Centrum voor het beheren van innovatie en technologie en het Centrum voor Sociale Sector Governance aan het lichaam van kennis uit te breiden.

De Management programma's zijn ontworpen om een ​​selectief aantal jonge professionals die zijn veroordeeld tot een hoog potentieel hebben, in staat te stellen verantwoordelijke posities in het bedrijfsleven te bereiken. De programma's op IMI bevorderen integratieve mogelijkheden met cross-functioneel programma modules die een aantal gespecialiseerde vakgebieden in unified leerervaring te synthetiseren.

Een zeer toegewijd team van internationaal gekwalificeerde en ervaren docenten geniet respect en erkenning door de academische gemeenschap, de industrie en de overheid.

Locaties

New Delhi

Address
B-10, Qutab Institutional Area,
Tara Crescent

110016 New Delhi, Delhi, India

Accreditaties

Opleidingen

Deze school biedt ook: