IPADE Business School

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Over IPADE

IPADE Business School werd in 1967 opgericht door een groep vooraanstaande zakenmensen met als doel toekomstige leiders te ontwikkelen met het vermogen om sociale en economische groei te stimuleren, geworteld in persoonlijke integriteit, sociale verantwoordelijkheid en wereldwijde visie.

IPADE in één oogopslag

Geschiedenis

IPADE Business School werd opgericht in 1967.

Faculteit

Onze 11 academische afdelingen houden zich bezig met het opleiden van deelnemers uit de verschillende IPADE-programma's.

alumni

Meer dan 37.000 studenten zijn afgestudeerd in de klaslokalen van IPADE. Het is een selecte groep van ondernemers uit verschillende sectoren, met verschillende interesses, die IPADE delen als een knooppunt; voor IPADE vormen de afgestudeerden de belangrijkste waarde.

rankings

IPADE is uitstekend vertegenwoordigd in verschillende internationale en nationale ranglijsten, gepubliceerd door Financial Times, Forbes en CNN Expansion, die de beste business schools en hun programma's overwegen en beoordelen.

Accreditaties

De kwaliteit en consistentie van IPADE hebben het mogelijk gemaakt om drie van de internationale accreditaties te behalen die worden toegekend aan 's werelds belangrijkste business schools.

Adviescomite

IPADE Business School heeft de internationale dialoog gepromoot door twee van de meest prestigieuze business schools ter wereld te betrekken: Harvard Business School en IESE Business School.

campussen

IPADE heeft drie hoofdcampussen in Mexico City, Monterrey en Guadalajara. Om tegemoet te komen aan de behoeften van gemeenschappen in kleinere steden in het land, biedt IPADE ook programma's aan op tijdelijke satellietcampussen in heel Mexico.

Methodologie

Met behulp van de casusmethode vervolmaken deelnemers hun managementvaardigheden door de detectie, analyse en diagnose van echte bedrijfsproblemen uit te voeren.

De Case-methode maakt gebruik van academisch materiaal (businesscases) op basis van echte organisatorische uitdagingen worden geanalyseerd vanuit verschillende perspectieven. Dit proces is verdeeld in drie fasen: persoonlijke studie, teamwerk en een plenaire sessie onder leiding van een deskundige professor.

Op basis van de cases en bijbehorende technische notities verwerven deelnemers de nodige kennis over de fundamenten van bedrijfsbeheer. Gastsprekers en gastprofessoren bieden extra hands-on input, expertise en levenservaring.

1. Persoonlijke studie

Deelnemers gebruiken hun persoonlijke ervaring met de geschetste situatie om de problemen te beoordelen en een actieplan te maken.

2. Teamwork

Het team van deelnemers combineert hun persoonlijke en plenaire analyse om beslissingen te nemen alsof ze de raad van bestuur van het bedrijf zijn.

3. Plenaire sessie

De zaak wordt geanalyseerd met behulp van input van de hele klas onder begeleiding van een deskundige professor.

Maatschappelijk werk

Stichting El Peñón en Colegio Montefalco zijn twee onderwijsinstellingen voor kansarme gezinnen die in de oostelijke staat Morelos wonen. Beide scholen maken deel uit van de initiatieven voor maatschappelijk verantwoord ondernemen van IPADE. De afdeling institutionele ontwikkeling verbindt zowel deelnemers als alumni met de specifieke initiatieven die door de scholen worden gepromoot om het onderwijs aan kinderen, adolescenten en hun gezinnen te ondersteunen.

Locaties

Mexico Stad

Address
Floresta No. 20 Col. Clavería,
Del. Azcapotzalco
Mexico City, C.P. 02080

Mexico Stad, Mexico Stad, Mexico

Monterrey

Address
Blvd. Díaz Ordaz No. 100,
Col. Privada Sta. María,
Monterrey, N.L., C.P. 646550

Monterrey, Nuevo Leon, Mexico

Guadalajara

Address
Av. Carlos Llano Cifuentes No. 3000,
Fracc. El Río Country Club,
El Arenal, Jalisco, C.P. 45350

Guadalajara, Jalisco, Mexico

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Accreditaties