Lees de Officiële Beschrijving

Vrije Universiteit Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam is een internationaal gerenommeerde onderzoeksuniversiteit opgericht in 1880. De universiteit biedt meer dan 150 Engelstalige onderwijsprogramma's op bachelor-, master- en PhD-niveau aan 23.000 studenten van over de hele wereld. Studenten en personeel van 130 nationaliteiten creëren een dynamische internationale academische gemeenschap.

De universiteit is gevestigd in de bruisende stad Amsterdam, een van de meest multiculturele steden ter wereld, met de grootste concentratie studenten in Nederland en waar Engels de tweede taal is die gesproken wordt. De campus is omringd door een van de meest dynamische en snelgroeiende zakelijke districten van Nederland met meer dan 700 bedrijven.

Met meer dan 24.000 studenten, waarvan 3.300 internationaal, doet de universiteit baanbrekend onderzoek naar problemen van maatschappelijk en wetenschappelijk belang. De universiteit onderscheidt zich in onderzoek en onderwijs door vier interdisciplinaire thema's: Human Health en Life Sciences, Science for Sustainability, Connected World en Governance for Society. Als student zal dit je helpen verder te kijken dan de grenzen van wetenschappelijke disciplines en te zoeken naar tastbare oplossingen voor een betere wereld. Daarnaast ziet de Vrije Universiteit Amsterdam diversiteit, hetzij in cultuur, overtuiging, nationaliteit of vooropleiding, als bron van innovatie en vooruitgang, en dus als speciale kracht.

Kwaliteit van het onderwijs

Vrije Universiteit Amsterdam (VU) staat bekend om de goede kwaliteit van het onderwijs. Je werkt in relatief kleine groepen, waarbij veel nadruk wordt gelegd op interactie en een persoonlijke benadering. Het onderwijs is goed georganiseerd. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in de duidelijke structuur van de opleidingen.

Levendig Amsterdam

De universiteit is gevestigd in de bruisende stad Amsterdam, een van de meest multiculturele steden ter wereld, met de grootste concentratie studenten in Nederland en waar Engels de tweede taal is die gesproken wordt. Als student van de VU Amsterdam profiteer je van alle voordelen van de hoofdstad. In iets meer dan vijftien minuten bent u in het levendige centrum van Amsterdam, waar tal van winkels, uitgaansgelegenheden, parken en terrasjes te vinden zijn. Amsterdam is veilig en Engels wordt veel gesproken.

Persoonlijke supervisie

VU Amsterdam besteedt veel aandacht aan persoonlijk studieadvies. Aan het begin van je opleiding maak je kennis met de studieadviseur van je opleiding. Deze persoon zal je advies geven over problemen die je zou kunnen hebben met je opleiding en vragen over de arbeidsmarkt beantwoorden.

Unieke identiteit

VU Amsterdam was de eerste universiteit in Nederland die werd opgericht door een privépersoon, zonder tussenkomst van de kerk of de staat. Dit erfgoed maakt nog steeds deel uit van wie we zijn: VU staat voor Vrije Universiteit, wat zich letterlijk vertaalt als 'Vrije Universiteit'. Vanaf het begin heeft de universiteit haar eigen onderzoeksterreinen bepaald, eigen studieprogramma's opgezet en haar eigen didactische methoden toegepast.

Gemakkelijk bereikbaar

Vrije Universiteit Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Schiphol is met de trein slechts 8 minuten rijden. Station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de Vrije Universiteit van Amsterdam. Er is ook een snelle tramverbinding naar Amsterdam Centraal Station of Amsterdam Sloterdijk Station, met een reistijd van slechts zestien minuten. VU Amsterdam is ook gemakkelijk te bereiken met de auto, dicht bij de ringweg van Amsterdam.

Universiteits campus

Bijna al onze studenten, medewerkers en programma's bevinden zich op de campus: een enkel gebouwencomplex in het zakelijke district van Amsterdam. Daarom is het in de loop van je studie heel gemakkelijk om jezelf vertrouwd te maken met andere disciplines.

accreditatie

Vrije Universiteit Amsterdam wordt volledig erkend door het Nederlandse ministerie van Onderwijs als een onderzoeksuniversiteit. Alle opleidingen aan de Vrije Universiteit Amsterdam zijn geaccrediteerd door of worden geaccrediteerd door de NVAO, de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen. Dit orgaan is opgericht bij internationaal verdrag en garandeert de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen door de accreditatie van studieprogramma's.

Soorten programma's

VU Amsterdam biedt vier soorten programma's:

  • Bacheloropleidingen (leidend tot BA / LLB / BSc)
  • Masteropleidingen (leidend tot MA / LLM / MSc / MPhil)
  • PhD / PhD-programma's (leidend tot doctoraat / doctoraat)
  • Niet-degree programma's (Study Abroad

Beurzen

Met onze eigen beurs, het VU Fellowship Programme (VUFP), bieden we zeer gemotiveerde studenten met uitstekende studieresultaten de unieke mogelijkheid om een ​​masterdiploma na te streven met financiële ondersteuning door de universiteit. De VUFP-beurs is een vrijstelling van collegegeld. Het Holland Scholarship Program (HSP) is bedoeld voor studenten van buiten de Europese Economische Ruimte (EER) die een masteropleiding in Nederland willen volgen. VU Amsterdam omarmt diversiteit als een verrijking van ons onderwijs, onderzoek en onze bijdrage aan de samenleving. Deze beurs is specifiek bedoeld voor excellente studenten die bijdragen aan de diversiteit op onze campus. Als internationale student die van plan is om aan de VU Amsterdam te studeren, kun je verschillende beurzen en beurzen aanvragen. Gedetailleerde informatie over beurzen en deadlines is te vinden op WWW.VU.NL/SCHOLARSHIPS OF WWW.GRANTFINDER.NL.

VU Fellowship-programma

Het VU Fellowship Programme (VUFP) biedt getalenteerde aankomende studenten de unieke kans om een ​​graad te behalen in een selectie van masteropleidingen aan de Vrije Universiteit.

Organisatie

VU Amsterdam is een traditionele Nederlandse universiteit onder voorzitterschap van een raad van bestuur (drie leden) en heeft 10 faculteiten direct onder de directie. Elke faculteit verzorgt één of meerdere bachelor- en masteropleidingen en doet onderzoek. Ze zijn allemaal anders georganiseerd, maar de meeste hebben een bestuur, een centrale staf en verschillende afdelingen en graduate schools. De universiteit heeft ook een aantal serviceafdelingen, waarvan het International Office er een is, en daar een aantal interdisciplinaire onderzoeksinstituten.

Privé of openbaar?

VU Amsterdam is een van de 14 openbare universiteiten die door het Nederlandse Ministerie van Onderwijs worden erkend en daarom gedeeltelijk door de overheid worden gefinancierd. Onder het Nederlandse systeem subsidieert de overheid erkende universiteiten op basis van hun studentenaantallen en stelt ook limieten en richtlijnen vast voor het collegegeld dat deze universiteiten mogen in rekening brengen. Dit zorgt voor toegang tot kwalitatief hoger onderwijs voor alle Nederlandse, rijke of arme burgers. VU Amsterdam verwelkomt sollicitanten uit alle achtergronden.

VU International Office Services

  • Visum / verblijfsvergunning

Zoek uit of u een visum / verblijfsvergunning nodig heeft en hoe dit geregeld zal worden.

  • accommodatie

Informatie over accommodatie bij VU Amsterdam .

  • Registratie bij de gemeente

Als u in Nederland bent aangekomen, moet u zich registreren bij de gemeente. Ontdek wat u moet doen.

  • Introductie activiteiten

Na uw aankomst vinden er tal van inleidende activiteiten plaats aan de VU Amsterdam .

Opleidingen te volgen in:
Engels

Deze school biedt ook:

1-jarig MBA

Vrije Universiteit Amsterdam

Deze Master specialisatie zal u voorzien van een goed begrip van de uitdagingen van de steeds meer kennisintensieve karakter van ... ... [+]

Digital Innovation

Deze master specialisatie zal u voorzien van een goed begrip van de uitdagingen van de steeds meer kennisintensieve karakter van de organisatie en ontwikkeling van het bedrijfsleven. Het zal u helpen de waarde van innovatieve organisatorische regelingen en opkomende technologieën in deze uitdagingen te waarderen. Het gebied van informatie- en kennismanagement is per definitie multidisciplinair. Het gaat om inzichten en praktijken uit Management Studies, Information Systems, Strategie, HRM, marketing, innovatie, technologie, psychologie en sociologie. In het programma, zult u zich richten op een breed scala van informatie en kennis processen, zowel intern als extern aan de organisatie.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De specialisatie Financial Management van de masteropleiding Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam zal u de tools te geven ... ... [+]

Financieel Management

De specialisatie Financial Management van de masteropleiding Business Administration aan de Vrije Universiteit Amsterdam vindt u de tools en competenties die je nodig hebt voor het beheer, de controle en de financiering van bedrijfsactiviteiten te geven. Financieel Management is cruciaal in al deze gebieden en het een dominante rol in de bank- en verzekeringssector speelt. Als student in de Master specialisatie Financieel Management kunt u corporate finance, accounting en financiële markten (de drie pijlers concept) grondig te bestuderen. Dit uitgebreid overzicht van de financiële wereld zal u een grondige kennis van de complexiteit en het zal uw carrière een echte boost te geven.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De specialisatie in Management Consulting zal je voor te bereiden op deze uitdagingen door te rusten je met de tools die je nodig hebt om te slagen in dit spannende veld ... [+]

Management Consulting

De Management Consulting specialisatie van de masteropleiding Business Administration duurt een jaar in beslag. Het is de moeite waard 60 studiepunten en het is volledig in het Engels. Naast het focussen op je eigen studie en het bijwonen van lezingen, werk je in kleine groepen op basis van het activeren van leermethoden, waar je leert en huidige projecten, studie internationale real-life cases schrijven en kleinschalig onderzoek uit te voeren. Elk onderwerp wordt beoordeeld op basis van individuele tentamen scores en het resultaat van een individu of groep opdracht. Er zijn zes cursussen die specifiek zijn voor deze specialisatie zijn. Je zal vier van hen van september tot december en de andere twee cursussen in de winter en het voorjaar. Er is ook een vereiste ethiek cursus en een onderzoek seminar. Tijdens de laatste fase van het programma, zult u organiseren en een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksproject dat als basis voor je masterthesis zal dienen uit te voeren. U zult genieten van nauw toezicht van onze deskundige medewerkers, terwijl je je scriptie te schrijven.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De masteropleiding specialisatie in Strategy & Organization is een programma van een jaar ter waarde van 60 studiepunten. Het curriculum is onderverdeeld in zes perio ... [+]

Strategie & Organisatie

De masteropleiding specialisatie in Strategy & Organization is een eenjarig programma ter waarde van 60 studiepunten. Het curriculum is onderverdeeld in zes periodes en bestaat uit cursussen gericht op belangrijke onderwerpen, onderzoeksmethoden en bedrijfsethiek. U bent vrij om een ​​aantal keuzevakken te nemen en u kunt rekenen op deskundige begeleiding om u te helpen uw Master thesis af te ronden. Periode 1 richt zich op de uitdagingen van de internationale management en de strategische ontwerp en de controle van de organisaties. Door het gebruik van een zaak analyse om deze uitdagingen te verkennen, ontdek je hoe je strategische beslissingen zelf te maken. Periode 2 geeft u de mogelijkheid om deze kwesties te bestuderen in een grotere diepte. Bijvoorbeeld, u onderzoeken hoe organisaties gebruik maken van-grens verspreid over activiteiten, zoals allianties, fusies en overnames, te verkrijgen en te behouden hun concurrentievoordeel. In deze periode, heb je ook de mogelijkheid om een ​​keuzevak van uw keuze. In Periode 3 kennis te maken met ethische kwesties in het bedrijfsleven en diverse onderzoeksmethoden word je. Deze cursussen helpen bereidt je voor op het ontwerp en de kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksprojecten uit te voeren. Periode 4 kunt u uw onderzoeksvaardigheden verder te ontwikkelen. Bovendien is het voorzien van een cursus over strategische en organisatorische veranderingen, die u een dynamisch perspectief op de strategie en organisatie. Daarnaast krijg je een onderzoeksvoorstel dat de basis voor je masterthesis vormt schrijven. In Perioden 5 en 6 u zult uw empirisch onderzoek uit te voeren en... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
Vrije Universiteit Amsterdam

De Transport & Supply Chain Management specialisatie biedt een unieke combinatie van het onderwijs in het vervoer en de economie in supply chain management. The main ... [+]

Transport & Supply Chain Management

De Transport & Supply Chain Management specialisatie biedt een unieke combinatie van het onderwijs in het vervoer en de economie in supply chain management. De belangrijkste focus van het programma ligt op professionele diensten industrie, waardoor dit een ongeëvenaarde mate specialisatie in Nederland en in Europa.

Studieprogramma

De eenjarige programma bestaat uit 60 ECTS en is verdeeld in zes perioden. In periode 1 worden alle theoretische concepten met betrekking tot Transport & Supply Chain Management worden besproken. Periode 2 is ontwikkeld om deze kennis te verdiepen door te leren hoe je supply chains met behulp van kwantitatieve onderzoeksmethoden, zoals simulatie te ontwerpen. In periode 3, zal je beslissing problemen in real-life supply chains of transportnetwerken te pakken door het toepassen van de kennis die je in de vorige perioden verkregen. De Research Seminar TSCM in periode 4 geeft een overzicht van relevante onderzoeksmethoden op het gebied van transport en supply chain management. Verder vindt u in ieder geval één van de twee cursussen op Airline Business of Distribution & Logistics Inter-organisatorische systemen nemen in periode 4, samen met een specialisatieopleiding. Je zult je masterthesis in perioden 5 en 6 te schrijven, hetzij op een Transport-gerelateerde onderwerp of over een onderwerp in verband met Supply Chain Management.... [-]

Nederlanden Amsterdam
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
1 jaar
Campus
Lees meer in Nederlands
VU University Amsterdam
Address
Main building Vrije Universiteit Amsterdam De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam, Noord-Holland, Nederlanden
Website
Telefoonnr.
+31 20 598 9898