Suleman Dawood School of Business

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Suleman Dawood School of Business (SDSB) door de jaren heen

De Business School, opgericht in 1986, was de eerste van de scholen aan de Lahore University of Management Sciences (LUMS).

De behoefte aan een uitdagende en relevant curriculum suggestie voor het gebruik van case studies in plaats van conventionele lezingen om kennis te geven. Deze beslissing werd ondersteund door de nauwe samenwerking met de Harvard Business School en de University of Western Ontario (UWO), die beide zijn pioniers op dit onderwijs filosofie.

Op hetzelfde moment wordt de inzet voor academische en professionele excellentie ondersteund door een "Visiting comité", bestaande uit academici en bestuurders uit wereldberoemde universiteiten en instellingen, waaronder Harvard, UWO, IMD, Cambridge, Stanford, McGill en het Asian Institute of Management.

De school biedt een verscheidenheid aan programma's, waaronder een intensieve full-time MBA, een week-end Executive MBA, een cursorisch PhD Management and bacheloropleidingen met majors in Accounting and Finance en Management Science. Daarnaast is de Rausing Executive Development Centre (REDC) biedt korte duur programma's voor managers. De school voert ook strenge economische en beheer van onderzoek door middel van de strategische sectoren Research Centre, Social Enterprise Development Centre en de Case Centrum voor Onderzoek.

LUMS onderhoudt een nauwe relatie met het bedrijfsleven, die fungeert als een bron van advies en informatie. Deze interactie niet alleen helpt om het curriculum aan de behoeften van organisaties van het bedrijfsleven relevant te houden, maar zorgt er ook voor dat de studenten worden blootgesteld aan de dynamiek van de corporate wereld.

Zakelijke leiders actief communiceren met zowel docenten en studenten door middel van frequente bezoeken, seminars en als gastsprekers en hun perspectieven te verrijken de klas ervaring. Daarnaast worden de industrie verbanden versterkt door de betrokkenheid van de MBA-faculteit in onderwijs en opleiding in de executive development programma's die jaarlijks door meer dan 2.000 senior executives en managers worden bijgewoond uit het bedrijfsleven.

Wij streven ernaar om te voorzien in de uiteenlopende onderwijsbehoeften van een cultureel diverse en geografisch verspreide studenten door hen voor te bereiden academisch, persoonlijk en professioneel, en door hen de toegang tot mogelijkheden om een ​​verschil te maken.

Drie decennia en meer dan 2000 afgestudeerden later is gerangschikt als een van de top business scholen in de regio. SDSB blijft de eerste keuze van de studenten in Zuid-Azië. Dit is wat maakt een partnerschap met SDSB een inzat.

Locaties

Lahore

Lahore University of Management Sciences

Address
D.H.A,
Lahore Cantt.

54792 Lahore, Punjab, Pakistan
Telefoonnr.
+92 42 35608000

Opleidingen