IESIDE Business Institute

Introductie

Lees de Officiële Beschrijving

Het Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (IESIDE) is een internationaal universitair centrum opgericht in 1987, met als missie het bieden van hoogwaardig hoger onderwijs op basis van excellentie, innovatie en nieuwe leertechnologieën die studenten opleiden. studenten als leiders van de toekomst.

presentatie

Het Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (IESIDE) is een internationaal universitair centrum opgericht in 1987 met als missie het bieden van hoogstaand hoger onderwijs op basis van excellentie en het bijdragen aan het verbeteren van het concurrentievermogen van nationale en internationale bedrijven. internationale markten, met speciale nadruk op Galicië, het noordwesten van het schiereiland en de Atlantische as.

IESIDE heeft drie campussen gelegen in A Coruña, Pontevedra en Vigo, een studentenresidentie en vier satellietunits in Ferrol, Lugo, Santiago en Ourense.

Door middel van opleiding, toegepast onderzoek en op kennis gebaseerde diensten biedt het een meerwaarde aan studenten, door hen op te leiden tot hooggekwalificeerde professionals om de organisaties waarvan ze deel uitmaken te leiden.

141098_iconos_datos_en_horizontal_ok.jpg

Missie en visie

De missie van IESIDE is om anticiperend en innovatief educatief werk uit te voeren, met de nadruk op het hoger onderwijs.

IESIDE is gericht op het bedrijf en op internationalisering, gebaseerd op de meest strikte kwaliteitsnormen.

Het doel is bij te dragen aan de vorming van menselijk kapitaal, maatschappelijk verantwoord ondernemen, bedrijfsinnovatie en het bevorderen van de verbetering van het concurrentievermogen van nationale en internationale bedrijven, met bijzondere belangstelling voor het noordwesten van het schiereiland en de Atlantische As.

De differentiële kenmerken zijn:

 • Bedrijfsgerichtheid: Efficiënt en verantwoord bedrijfsbeheer, ondernemerschap, innovatie, nieuwe technologieën en opkomende sectoren.
 • Excellentie en in het genereren van kennis.
 • Internationalisering in alle dimensies: inhoud, studenten en strategische allianties met instellingen uit verschillende vakgebieden.
 • Links en samenwerking met bedrijven:
  • Opname in het onderwijsproces (beroepspraktijken, uitwisselingen, etc.).
  • Innovatie voor de ontwikkeling van managementadviesdiensten voor bedrijven.
  • Oprichting van trainers die actief verbonden zijn met het bedrijf.
 • Verbindende activiteiten voor de ontwikkeling van de productieve sector (ABANCA-centra voor onderzoek, technologie en innovatie).
 • Interne bedrijfsopleidingsactiviteiten voor ABANCA.
 • Implementatie van buitenschoolse programma's gericht op werkgelegenheid, maatschappelijk engagement en nationale en internationale interuniversitaire acties.

Rio Tambre, Ponte Maceira en A Coruña

Campus en locaties

Met een oppervlakte van meer dan 16.500 m2 heeft IESIDE eersteklas faciliteiten met een gedecentraliseerde aanwezigheid in heel Galicië. Drie locaties in A Coruña, Pontevedra en Vigo, een studentenresidentie in Pontevedra en vier satellietunits in Santiago, Ferrol, Lugo en Ourense vormen de ruimtes waarin face-to-face training wordt gegeven. Het heeft ook een virtuele campus voor online training die blended training mogelijk maakt. De multi-campus bibliotheken bevinden zich in de drie locaties en zijn digitaal toegankelijk.

Kwaliteitsbewustzijn

Als gevolg van de aansluiting bij de Universiteit van Vigo is IESIDE het enige opleidingscentrum voor bedrijven in Galicië dat een bachelordiploma in bedrijfskunde en een officiële MBA aanbiedt. Juist de samenwerking met de universiteit en het Galicische bedrijf maakt het mogelijk om het huidige universitaire aanbod te vervolledigen, waarbij de nadruk ligt op de specialisatie in postdoctorale opleidingen die op het bedrijf wordt toegepast. Een model van academische excellentie waarin internationalisering als een andere essentiële pijler is opgenomen door het ondertekenen van overeenkomsten met buitenlandse instellingen.

De toewijding aan kwaliteit vertaalt zich in de erkenning van instellingen zoals ANECA (National Association for Quality Assessment and Accreditation), die de officieelheid van de graden in Business Administration and Management en Master in Business Management and Administration - MBA onderschrijft en lidmaatschap van organen die kwaliteitsnormen vaststellen voor de opleiding van managers en hoger onderwijs, zoals AEEN (Spaanse Vereniging van Business Schools), EFMD (European Foundation for Management Development) en CLADEA (Latin American Council of Management Schools) . In 2019 trad IESIDE toe tot de HACU (Hispanic Association of Colleges and Universities).

De weerspiegeling van deze toewijding aan kwaliteit wordt vertaald in de implementatie en het gebruik van het uitgebreide kwaliteitssysteem dat hieronder wordt gepresenteerd en dat de activiteit van IESIDE regelt.

bevestigingen

IESIDE wordt erkend door de VN-initiatieven voor zijn inzet voor de opname van maatschappelijk verantwoord ondernemen, zichtbaar in onze studieplannen. Deze initiatieven zijn:

 • Principes voor verantwoord managementonderwijs (PRME)
 • Netwerk voor duurzame ontwikkelingsoplossingen (SDSN)

IESIDE wordt erkend als een van de 25 beste trainingscentra in Spanje en tot de 1000 beste ter wereld en met de grootste internationale invloed.

Voor het achtste opeenvolgende jaar werd het Instituto de Educación Superior Intercontinental de la Empresa (voorheen Afundación Business School genoemd) geselecteerd uit de 1000 beste business schools ter wereld met de grootste internationale invloed. Slechts 21 instellingen in ons land zijn opgenomen in deze wereldranglijst.
(Eduniversal, met de 1000 beste business schools ter wereld, sinds 2008)

De Master in International Business, MIB, een van de vijf beste tweetalige programma's in internationaal bedrijfsbeheer in Spanje.
(Diario El Mundo, 250 masters, 2008, 2009, 2010 en 2011)

De Master in Real Estate Business Management bij de vijf beste in Spanje in zijn categorie
(Diario, El Mundo, ranking 250 master, mei 2008)

Een van de 20 beste business schools in Spanje onder meer dan 125 business schools. De enige Galicische.
(Diario, El Mundo, MBA-ranking en business schools, 2006)

In de top tien van MBA's in Spanje
(Actualidad Económica, mei 2004)

De duidelijke toewijding aan kwaliteit in opleidingen is onlangs door de Xunta de Galicia beloond met de "Leaders in Quality 2013" onderscheiding.

internationalisering

Internationalisering is een van de strategische doelen die zijn ontworpen voor het creëren van economische, sociale en culturele waarde, het uitvoeren van samenwerkings- en uitwisselingsprogramma's met universiteiten, zowel nationaal als internationaal.

Al die jaren hebben we internationalisering benaderd met een dubbel doel: studenten de mogelijkheid bieden hun opleiding in andere landen af te ronden en buitenlandse studenten aan te trekken. Om dit doel te bereiken, hebben we onze inspanningen zowel bij de ontwikkeling van trainingsprogramma's als bij het sluiten van allianties met internationale universiteiten in Europa, Amerika en Azië ingezet.

Locaties

A Coruña

Address
Ronda de Nelle, 31
15007 A Coruña, Galicia, Spanje

Pontevedra

Address
Augusto Glez Besada 2-4
36003 Pontevedra, Galicia, Spanje

Vigo

Address
Madrid Avenue, 60
36204 Vigo, Galicia, Spanje

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden