Lees de Officiële Beschrijving

Accreditaties & Partnerships

Het Instituut voor Politieke Studies in Tunis ontwikkelt partnerships prestigieuze projecten in samenwerking met internationale instellingen en agentschappen, de International Association of Political Science, de Europese Vereniging voor de Verdediging van de Mensenrechten, de Internationale Sociological Association en de Franse vereniging politieke wetenschappen.

Conferenties, vergaderingen, uitwisselingen en interventies van professoren en deskundigen, georganiseerd op de school in samenwerking met instellingen, scholen en universiteiten partners van het Instituut voor Politieke Studies in Tunis.

De programma's van het Instituut voor Politieke Studies zijn goedgekeurd door het ministerie van Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek in Tunesië, maar ook door de EABHES, Europese Accriditation Raad van Hoger Onderwijs Scholen, zodat de Europese en internationale erkenning.

de EABHES is een accreditatie-instelling dat de uitvoering van de Europese aanbevelingen over het hoger onderwijs résulatant van de Bolognaverklaring van 19 juni 1999 maakt en voldoet aan de voorschriften en procedures die zijn vastgesteld door de raad van bestuur.

Mobiliteit van studenten in het buitenland:

Internationale openheid wordt bevestigd door een mobiliteit die onze studenten de mogelijkheid om een ​​semester of een jaar in het buitenland aan Sciences Po in Frankrijk en de partner scholen en universiteiten wereldwijd besteden biedt.

De Europese context van de universiteit kunnen studenten om te werken in een internationale omgeving, waardoor het openen voor de wereld en te leren over andere culturen door middel van programma's ontwikkeld in samenwerking met onze partners en training rependant de normen en standaarden van de grote Europese scholen.

Elk jaar, de Europese Universiteit van Tunis zijn blij met studenten van verschillende nationaliteiten, die het mogelijk maakt de student om te evolueren als in een multiculturele context.

Multidisciplinaire programma's en vernieuwende pedagogie

Een multidisciplinaire opleiding:

Het onderwijs ontwikkeld aan het Instituut voor Politieke Studies van Tunis, is gekoppeld aan een elite training mode dat de nieuwe economische en geopolitieke problemen van het moment bevat.

Het onderwijs wordt gevoed door excellent onderzoek, cultuur en een multidisciplinaire aanpak in de wet van de sociale wetenschappen, die politicologie aan economie, management en informatie-communicatie brengt.

Een professioneel programma:

Ambtenaren professionals die betrokken zijn bij het onderwijs in de vorm van lezingen en gericht werk, ze begeleiden de studenten tijdens hun stages en werven aan het eind van hun opleiding.

Onderzoek en pedagogische innovatie:

Aan de zijde van het Instituut voor Politieke Studies van TunisDe Research Centre van de Europese Universiteit van Tunis biedt een ruimte voor reflectie en werk voor onderzoekers professoren, studenten en professionals met als doel bij te dragen aan nieuwe economische, politieke en sociale rechten in Tunesië en de internationaal.

De Europese instellingen en de internationale partnerorganisaties van het Instituut voor Politieke Studies van Tunis actief betrokken bij onderzoek en zijn een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling.

Het maatschappelijk middenveld, NGO's, stichtingen en verenigingen ook bijdragen aan diverse programma's van het Instituut voor Politieke Studies in Tunis.

Elite, Think Tank Sciences Po Tunis:

"Elite" is een laboratorium van ideeën uit de Politieke Studies Institute European University of Tunis (eerste Instituut voor Politieke Studies in Tunesië), de groep in samenwerking met het International Network of Political Science, "International Political Science Association "en vooraanstaande academische samenwerking.

Na het succes van de internationale conferentie "Denken de Tunesische revolutie" van 14 januari 2017, georganiseerd door het Instituut voor Europese Studies van de Universiteit beleid Tunis, Think Tank "Elite" werd aangekondigd om de continuïteit te waarborgen onderzoek en toezicht op de werkzaamheden van de thema's van het symposium met de deelname van studenten, docenten en onderzoekers van het Institut d'Etudes Politiques de Tunis, maar ook voor professionals en het maatschappelijk middenveld om niet alleen na te denken over de revolutie Tunesië, maar ook om na te denken over de toekomst van Tunesië.

"Elite" is geïnteresseerd in politieke, sociale en economische problemen van de revolutie en onderzoekt de kwesties in verband met het democratische overgangsproces in de nationale en internationale dimensies, en een intern oogpunt en vergeleken door middel van het organisatie van de arbeidstijd en denken workshops om de aanpak en actie in het openbaar beleid te verbeteren; een belangrijke hefboom voor de politieke, sociale en economische ontwikkeling in Tunesië.

Een kwalitatief hoogwaardig milieu

Met een moderne en aangename campus, de European University is gelegen in de buitenwijken van Carthago aan de oevers van het meer van Tunis, in het nieuwe deel van de activiteit van Khair-Eddin, in de buurt van Sidi Bousaid, Salammbo en historische bezienswaardigheden Carthago en 15 minuten van de luchthaven Tunis Carthage.

De campus van de Europese Universiteit van Tunis omvat klaslokalen uitgerust met video projectoren en interactieve whiteboards, een internetverbinding via glasvezel, conferentiezalen, een traditionele bibliotheek, een groot computerlokaal, een cyber cafe, een ziekenzaal en student ruimten binnen en buiten het gebouw.

Services:

  • Office stages en begeleiding
  • Assistentie Bureau voor buitenlandse studenten
  • intranet studenten
  • virtuele bibliotheek
  • Club studenten en alumni
  • sports partner centrum nabij Universiteit

Gemeenschapsleven:

De club biedt studenten de mogelijkheid om betrokken te raken in het studentenleven en op verschillende gebieden krijgen: de thuisbasis van internationale studenten; conferenties; internationale omgeving; Junior bedrijf; culturele tour; muziek; fotografie; sport ...

Conferenties en projecten:

Met het oog op de analytische en leiderschap te ontwikkelen, scholen in Tunis European University organiseert regelmatig conferenties en academische workshops. Ondernemende projecten worden georganiseerd binnen de Europese Universiteit van Tunis en internationaal, in samenwerking met de Europese scholen van de universiteit partners.

Opleidingen te volgen in:
  • Frans

Deze school biedt ook:

MBA

Sciences Po Tunis

De MBA in Management van Public Policy is een gespecialiseerde elite programma, open voor de hedendaagse wereld en in het bijzonder gewijd aan de studie van de politiek, ... [+]

Duur van de studie: 2 jaar

Duur van de stage:

1 e jaar: twee maanden Jaar 2: 6 maanden Doelstellingen:

De MBA in Management van het overheidsbeleid is een gespecialiseerde elite programma, open voor de hedendaagse wereld en in het bijzonder gewijd aan de studie van de politiek, de acteurs, haar instellingen en publieke actie. Het doel is om studenten de nodige instrumenten in het management en het bestuur van de overheid doel hebben en dus bereidt afgestudeerden voor een solide analytische en diagnostische van de openbare orde.

Entree:

De MBA in Management van Public Policy is beschikbaar in de licentie en / of gelijkwaardig diploma of hoger in de Rechten, Politicologie, Internationale Betrekkingen, Economie en sectoren administratie.... [-]

Tunesië Tunis
September 2020
Frans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands
Sciences Po Tunis

De Internationale Betrekkingen MBA is een gespecialiseerde elite training, open naar de hedendaagse wereld en in het bijzonder gewijd aan de studie van het politieke leve ... [+]

Duur van de studie: 2 jaar

Duur van de stage:

1 e jaar: twee maanden Jaar 2: 6 maanden Doelstellingen:

De MBA in International Relations is een gespecialiseerde elite training, open naar de hedendaagse wereld en in het bijzonder gewijd aan de studie van het politieke leven van de actoren en instellingen in binnen- en vooral buitenland. Het doel is om studenten in staat stellen om een ​​solide vermogen om te redeneren en analyse van diagnostische en analyse vermogens die nodig zijn in de internationale betrekkingen en activiteiten te ontwikkelen verwerven.

Entree:

De MBA in International Relations is beschikbaar voor een licentie en / of gelijkwaardig diploma of hoger in de Rechten, Politicologie, Internationale Betrekkingen, Economie en sectoren administratie.... [-]

Tunesië Tunis
September 2020
Frans
Voltijd
2 jaren
Campus
Lees meer in Nederlands

Université Européenne Tunis

Sciences Po Tunis