Lees de Officiële Beschrijving

Welkom bij Rhodes University , opgericht in 1904, de universiteit heeft een gevestigde reputatie voor academische excellentie .

Rhodes Business School (in 2011 de naam veranderd van de Rhodes Investec Business School) werd in 2000 opgericht met startkapitaal van Investec Ltd. De eerste directeur, professor Gavin Staude, diende van 2000 tot 2009, toen hij met pensioen ging en opgevolgd werd door Associate Professor Owen Skae in 2010. De eerste MBA-studenten waren ingeschreven in 2001, met de eerste afstuderen in 2004. Het MBA-programma werd in 2004 geaccrediteerd door de Zuid-Afrikaanse Council on Higher Education (CHE).

Het behaalde AMBA-accreditatie in 2014. Rhodes Business School was de eerste businessschool in Afrika die formeel milieubeheer mainstreamde in haar MBA-programma in 2005, met een bredere herpositionering in 2008 onder de essentie van 'Leadership for Sustainability'.

In overeenstemming met alle business schools in Zuid-Afrika onderging het een heraccreditatie van zijn MBA-programma in 2015, wat leidde tot het nieuwe NQF9-programma dat werd geaccrediteerd door CHE, met het eerste cohort in 2016. Rhodes Business School biedt PhD, MBA en een Postgraduate Diploma in Enterprise Management (verhuisde van de Department of Management in 2011) en ontving onlangs de accreditatie van de CHE voor een Postgraduate Diploma in Business Analysis, dat begon in 2019.

Rhodes University werd in 1904 opgericht en formeel erkend door het ministerie van Onderwijs in juni 2002 als een kleine instelling met een beperkt groeipotentieel in het semi-landelijke Grahamstown. Het ministerie verklaarde verder dat het in het belang van het hoger onderwijs in de Oostkaapprovincie zou zijn om de status van Rhodes als traditionele universiteit te behouden.

De universiteit trekt consequent personeel en studenten van hoog niveau aan. De universiteit staat ook bekend om excellentie in onderzoek en voor de hoogste studentenpas en afstudeercijfers in het land. Met fiscale stabiliteit, goed leiderschap, effectief management en een diepgaande bestuurlijke capaciteit is Rhodes in staat om aanzienlijk bij te dragen aan de ontwikkeling van de regio van Oost-Kaap en het hoger onderwijslandschap in Zuid-Afrika. Rhodes omschrijft zichzelf als een universiteit, die een persoonlijke, veelzijdige en evenwichtige educatieve ervaring biedt in plaats van een tertiair onderwijs of een opleiding op academisch gebied.

De geringe omvang van de universiteit en de landelijke ligging van een kleine stad hebben een aantal voordelen en uitdagingen met zich meegebracht die de ontwikkeling ervan hebben bepaald en waarmee bij de planning voor de toekomst rekening moet worden gehouden. Twee daarvan, zijnde de meerderheid van de inschrijvingen van studenten, komen van buiten Grahamstown, wat heeft geresulteerd in een residentieel systeem dat de standaard heeft gezet in de tertiaire sector. De kosten van collegegeld en huisvesting zijn echter uitgesloten geworden voor gezinnen met een middelgroot en lager inkomen. De landelijke locatie heeft het geselecteerde aanbod aan faculteiten gevormd vanwege de aard van de academische behoeften van bepaalde disciplines zoals geneeskunde en techniek. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van aandachtsgebieden zoals Afrikaanse talen; Water, Land en Agrarische hervorming en ontwikkeling; Wet; Onderwijs en farmacie.

De universiteit biedt een bevorderlijke ruimte voor intellectuele activiteit die de Grahamstown-ervaring heeft versterkt. Het dient als een plek voor krachtig debat en activisme over een reeks sociale, politieke en educatieve kwesties. De universiteit bebroedt, groeit en rijpt veel ideeën. Het Nationale Kunstfestival, het Science Festival, het Zuid-Afrikaanse Instituut voor Aquatische Biodiversiteit, het Nationaal Engels Literair Museum, het Albany History Museum, het Square Kilometre Array (SKA) -initiatief, het Institute for Water Research en het eerste internetnetwerk in Zuid-Afrika behoren bijvoorbeeld tot de meest succesvolle initiatieven die werden geïnitieerd en / of geïncubeerd aan de Rhodes University.

Grahamstown biedt de universiteit een microkosmos van de uitdagingen waar Zuid-Afrika voor staat. Dit dient als basis om na te denken over hoe jongeren het best worden opgeleid voor levenslange dienst aan het land, het Afrikaanse continent en daarbuiten.

Opleidingen te volgen in:
  • Engels

Deze school biedt ook:

MBA

Rhodes Business School

De Rhodes Business School AMBA geaccrediteerde MBA is interactief, innovatief en intensief. Het stelt je in staat om actief mee te doen met hedendaagse zakelijke probleme ... [+]

De Rhodes Business School AMBA geaccrediteerde MBA is interactief, innovatief en intensief. Het stelt je in staat om actief mee te doen met hedendaagse zakelijke problemen door de lens van duurzaamheid.

Door een geïntegreerde aanpak van uw managementeducatie, helpen wij u om u voor te bereiden op een verantwoorde manier van leidinggeven door inzicht te krijgen in de relatie tussen economie, ethiek, ecologie en rechtvaardigheid. De diepgaande aanpak van het programma zal uw vermogen om kritisch na te denken over de zakelijke omgeving vergroten, zodat u uzelf kunt positioneren voor persoonlijke groei, verbeterde leiderschapsmogelijkheden en loopbaanontwikkeling.

De voordelen van onze modulaire MBADe korte, intensieve lesblokken van twee weken zorgen voor een snelle overdracht van nieuw leren en kennis naar de werkplek waar het leerproces wordt voortgezet naarmate concepten en hulpmiddelen worden toegepast.Het beoordelingsproces vergemakkelijkt de continue toepassing en ontwikkeling van leren in de werkomgeving.Lange afwezigheid van het werk is niet nodig.Periodes van intensieve en interactieve studie, weg van de druk van de werkplek, bieden een lonende en motiverende ervaring.Als gevolg van kleine klassen, zijn de kansen voor de kruisbestuiving van ideeën en ervaringen, evenals voor een constructief debat met collega's en instructeurs, gemaximaliseerd.Dankzij onze toelatingseisen profiteert u van de ervaring van een gemotiveerde en volwassen groep uit verschillende werk- en professionele achtergronden.De optie onderzoek miniscriptie of casestudy, begeleid door een lid van de academische staf van de Rhodes University, biedt u de mogelijkheid om te profiteren van uw kennis van de cursus als geheel en diepgaande kennis op een bepaald gebied te... [-]
Zuid-Afrika Grahamstad
Vraag informatie aan
Engels
Voltijd
Deeltijd
3 - 4 semesters
Campus
Lees meer in Nederlands